zaterdag 29 september 2018

shirt/trui regem, jurkje b trendy en babyjurkje...

Voor de jongste dochter maakte ik nog een keer het jurkje uit de B Trendy, dit keer vond ik dat de taille wel erg laag viel, dus uiteindelijk toch maar de rok eraf gehaald, een paar centimeters van het bovenstuk afgehaald, en een langere rok geknipt. Nu zat hij beter.
Van het restje nog een babyjurkje gemaakt, daar kan ik vast wel weer iemand blij mee maken.

Voor de oudste zoon wilde ik ook graag wat maken. In zijn maat vind ik het best lastig om kleding te kopen, jongenskleding is vaak te smal, herenkleding te lang en te wijd.. Dus nu het shirt patroon Regem van Sofilantjes erbij gepakt, grootste maat uitgetekend en een mooie gebreide stof erbij gepakt. Ik combineerde dat met zwarte tricot. Toen ik klaar was, was ik blij met het resultaat, maar zag wel dat het bij de schouders wat breder had gemogen. Dus gisteren nog een keer aan de gang met French Terry tricot , bij de schouderstukken wat extra centimeters aangetekend en nu zit hij op de schouders beter. Wilde ook heel graag mijn nieuwe transferpers uitproberen, dus een applicatie gesneden met de Silhouette en hem erop geperst. Wat een mooi resultaat! De applicatie zit toch echt wel vaster nu.
3 opmerkingen:

Groetsels zei

Leuk jurkje geworden, blijft een leuk patroon.
Die trui, wat een gave, stoere tienertrui.

Anoniem zei

Leuk zeg die truien. Het blijft idd lastig om iets te vinden voor jongens in deze leeftijd. Ik loop hier ook geregeld tegenaan. Te wijd, te lang etc etc.
Het jurkje vind ik ook heel leuk. Het is heerlijk om een patroon te gebruiken dat je kent. Kom je geen “verrassingen” meer tegen.

Een hartelijke groet maar weer en tot donderdag. Ik heb er zin in.

Groetjes, Marjolein

Mama C zei

Leuk jurkje en dat babyjurkje is een dotje!! De shirts voor je zijn vind ik super goed gelukt! Is hij er zelf ook blij mee?