zaterdag 10 april 2010

Een ballonrok, een topje en een t-shirt

Gisteren een topje voor Joanne afgemaakt. Ik weet niet echt of ik hem leuk vind. Ik vind hem een beetje kolossaal. Ook was het even zoeken wat eronder moest. Met deze ballonspijkerrok vind ik het nog wel leuk. Joanne is er in iedergeval blij mee.
Het is trouwens een patroon uit de Bizzkids zomer 2007.

Hier 2 fotos van een donkerblauw t-shirtje (antonia) voor Anne-Marit. In de eerste instantie wilde ik dat model voor Joanne gaan maken voor op de ballonrok die hieronder staat. (Dit shirtje moest eigenlijk als tweede in mijn verhaal, maar de blog denkt in een andere volgorde dan ik) Maar ik had te weinig stof gekocht (DOM!!)
Dus vandaar eerst maar een klein maatje. Het was mijn eerste shirt wat ik naaide. Viel niet helemaal tegen. ik zie nog wel verbeterpuntjes bij het boordje bijv., maar dat kan ik bij een volgend shirt proberen te verbeteren. Ik heb het shirt afgemaakt met rode stiksels en rood geruite strikjes.
Nu nog op zoek naar nieuwe donkerblauwe tricot en dan een shirt voor Joanne maken. Die wilde wel precies dezelfde. Alleen de stoffenkraam had deze tricot niet meer en via een webwinkel is lastig kopen omdat de juiste kleur donkerblauw zo moeilijk is te bepalen.

Vorige week ben ik eerst begonnen met een ballonrok uit de knippie. Een rok met hele grote zakken. Ik dacht hem zo in elkaar te zetten, maar ik liep bij de zakken even vast. Toen ik de zakken aan de naden vast moest maken, dacht ik dat dat niet klopte omdat de bovenkant zak smaller was dan het rokdeel. Na de zakken opnieuw naar eigen inzicht getekend en geknipt te hebben, kwam ik erachter dat de eerste variant gewoon goed was. Ze moesten nl. gaan bollen en op die manier deden ze dat ook.
Op de naden heb ik blauw/wit band gestikt en op de zakken een blauw geruit strikje genaaid! Joanne was er blij mee, maar nu er wat op.......

1 opmerking:

moedervan6 zei

Hallo Danielle,

Deze ballonrok heb ik ook 2x gemaakt en is erg leuk. Je moet er wel om denken welke stof je er voor neemt. Een keer heb ik memorystof gebruikt, daar wordt de rok sportief van. Wil je een nettere rok dan kan katoen o.i.d. ook. Alleen moet je hem dan na het wassen goed nat ophangen, want strijken valt niet zo mee.
Je hebt leuke dingen gemaakt. Ik naaide ook veel maar er komt nu te weinig van. Succes ermee