dinsdag 4 mei 2010

2x een MS 65 (hilco) overgooier en een ballonrokje




De moeder van marinka's vriendinnetje Sara had graag een donkerblauw tricotballonrokje erbij voor Sara. ze had nl. veel shirtjes met overwegend wit en witte rokjes in de kast en dan is het dus moeilijk combineren. Dus tussendoor op Koninginnendag een ballonrokje gemaakt. Van te voren dacht ik dat het door de stof (ontzettende dunne flubberige tricot) niets zou worden, maar hij is goed gelukt. alleen na het rimpelen van de bovenkant rok aan de onderrok moesten de twee rokgedeeltes aan het pasje en dat paste dus niet. het rokgedeelte was veel te wijd, dus heb ik er maar weer overheen gerimpeld. Na het passen was én sara blij én de mama blij dus dat gaf weer een voldaan gevoel.





































Na jullie advies over de rozen op zijn kop van de overgooier ben ik weer vol goede moed verder gegaan. Het was een leuke overgooier om te naaien. de ruches ging natuurlijk het meeste tijd inzitten. Toen hij af was en ik nog genoeg stof over had, vond ik het wel erg leuk om voor Anne-Marit dezelfde te maken. Deze ging tien keer sneller omdat het patroon nu kende natuurlijk. ik heb alleen het rokgedeelte een keer van het tricot afgehaald omdat hij veel te lang was (maat 92)







Dus 2 centimeter eraf geknipt en het rokgedeelte met 2 centimeter naad (i.p.v.1 cm) aan het tricot genaaid. vanochtend Anne-Marit de jurk gelijk aangedaan voor de fotos. Gelukkig vind ze dat nu erg leuk. Ze konden niet met zijn 2en op de foto want Marinka is logeren. het is trouwens wel erg lekker die vakantie: Ik hoef niet op schooltijden te letten en er zijn er twee logeren, dus daarom even wat meer tijd om te naaien.

3 opmerkingen:

Alies zei

Je ziet er niets van terug dus het is een geslaagde doorzetactie geweest!

Elise zei

Leuke jurken geworden en ook de ballonrok is leuk en idd goed te combineren.

Danielle zei

Hoi Danielle,

De jurkjes zijn erg leuk geworden!

Groetjes,
Danielle