zaterdag 29 mei 2010

Een memory Romo met overslag voor mijzelf







Vorige week heb ik bij de stoffenstunter een hele mooie memorystof gekocht. Eigenlijk wilde ik een lichte stof maar die was er niet en toen ze deze liet was ik er helemaal weg van en had zoiets van dan maak ik toch alvast een rok voor de winter! Ik heb het patroon Romo gebruikt. Wat ik altijd heel mooi bij rokken van memorystof vind zijn die geplooide overslagen eroverheen. Van mijn nichtje heb ik een rok als voorbeeld geleend (die had hem ook weer van iemand anders nagemaakt) en er gisteren mee begonnen. Halverwege ben ik eerst gauw gaan locken want wat rafelt dat spul zeg! Ik hoefde er maar naar te kijken en de rafels werden weer een paar centimeter langer. Het was trouwens een hele dikke stugge stof. Op zich wel makkelijk naaien.
ik heb hem ook nog gevoerd dus hij is helemaal naar mijn zin geworden. Voor degene die willen weten hoe ik de overslag heb gedaan: Ik heb een rechte lap geknipt (een paar cent. breder dan het breedste stuk van de rok) Aan de ene kant kan de het stuk er recht tussen gezet worden en aan de andere kant wordt hij geplooid. Je moet hem niet helemaal strak houden met de breedte van de eigenlijke rok want dan valt de rok niet mooi meer dus uiteindelijk is de overslag breder dan de rok. Hij zit heerlijk en ben er echt blij mee. ik was er trouwens wel huiverig voor om iets voor mijzelf te maken, want een aantal jaar geleden heb ik dat ook gedaan en daar heb ik bijn niets van gedragen omdat de pasvorm niet overeen kwam met mijn figuur. dat heb ik overigens nu een beetje proberen aan te passen.



Voor Marinka heb ik van de week een blouse uit de Stenzo's gemaakt die ik vorige week ook voor Joanne heb gemaakt. Ook zij is er weer blij mee. Daarna werd het tijd om iets voor mezelf te maken.......




2 opmerkingen:

Titia zei

Erg leuk geworden! Ik ga je idee onthouden ;)

mery,s maaksels zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.