vrijdag 8 oktober 2010

2 x een Elodie, shirt Antonia en vestje Roos 3012

Heerlijk, van de week lekker productief kunnen zijn. Ik ben begonnen met een Elodie (maat 98/104) te maken voor mijn nichtje die a.s zaterdag 4 jaar word. Haar moeder vond de spijkerversie die ik eerder voor Joanne maakte erg leuk, dus dat heb ik gedaan, alleen nu heb ik hem afgemaakt met fuchsiakleurig lint. Ik had ook nog fuchsiastippen tricot liggen, dus erachteraan gelijk een Antonia gemaakt in maat 98/104. Als detail er nog een roosje en een strikje erop genaaid. Zelf vond ik het een beetje TE stipperig geworden, maar ik bedacht dat ze het dan wel los van elkaar kan dragen. Maar mijn schoonzusje vond het helemaal geweldig, dus nu ben ik wel benieuwd morgen hoe het haar staat. daar plaats ik later nog wel een foto van.
Na de versie voor mijn nichtje vond Marinka hem ook wel erg leuk gelukkig (want die van Joanne vond ze niet mooi, terwijl ik hem zo geweldig vond, Joanne draagt hem ook elke week) dus daarna verder gegaan voor Marinka. Het voordeel van 4 Elodies maken is dat je de laatste supernetjes en snel in elkaar kan zetten.Voor marinka leek het me wel leuk om een kort vestje erbij te maken. Het is de Roos 3012 maat 128 geworden. En haar Elodie is in maat 122/128 gemaakt.
Marinka draaiend in haar Elodie met Roos vestje 3012                                                     Antonia 98/104

Elodie voor mijn nichtje

. En nu is het even gedaan met het naaien.......hij moet helaas weg voor een onderhoudsbeurt, hij gaat een beetje teveel haperen.

7 opmerkingen:

d'Boederie zei

Nou zeg..tís bijna massaproductie!!!Prachtig gemaakt!en je shirt is ook ergg leuk geworden!Net even een leuk roosje erop!

Mariette zei

Wow, wat een leuke dingen heb je weer gemaakt! Ik vind het halsje van je shirt zo netjes, wat is je geheim??? ;-)))

Groetjes, Mariëtte

Klavertje Kleding zei

Super leuke dingen heb je weer gemaakt!! Het staat allemaal even leuk. En inderdaad, wat is dat halsje netjes!

grt. Nel

Danielle zei

Hoi Mariette, tja het geheim van de boordjes.....het was denk ik meer geluk dan wijsheid. Ik heb het voor de eerste keer zo gedaan en was ook wel erg tevreden. Ik heb een boordje geknipt van 4 cm breed. Het boordje dubbel gevouwen (verkeerde kanten op elkaar)
Toen aan de goede kant van de hals uitgerekt aangelockt. En daarna dus onder het boordje op de hals doorgestikt. groetjes Danielle

Crea Annemieke zei

Hallo Daniëlle,

Via via op je blog beland, leuk om je creaties te bewonderen. En alles even keurig...
ik zelf naai ook graag, vroeger alleen veel meer kleding toen alles nog klein en thuis was... maar nog zit ik veel achter de naaimachine om allerlei dingetjes te maken....
Zomaar een reactie van een lezer van je blog....
Fijne dag en een goede zondag,
Annemieke

Collie-Collie zei

Wat een prachtige Elodie's heb je allemaal gemaakt. Superstoer van spijkerstof en met doorgestikte naden!! Heel mooi gemaakt!! Je dochter zwiert er heerlijk in!!

P.S.: je poloshirts zijn ook prachtig geworden!!

Groetjes, Collie

Mamalje zei

Wat een mooie jurken heb je gemaakt! De Elodie ligt hier ook op de stapel, maar helaas ligt het productietempo erg laag dus ik denk dat het straks een zomervariant wordt.

Groetjes