vrijdag 15 oktober 2010

2x een baret voor Joanne en Marinka + nog een vestje (Roos 3012)

Bij de zondagse kleren voor Joanne en Marinka die ik een aantal weken geleden al maakte horen ook nieuwe baretten. Van de week ben ik daarvoor eerst in een hoedenzaak geweest om ze gewoon te kopen. Maar tussen de 50 en 70 euro vind ik toch echt te gek worden, dus bdacht ik dat er in een Ottobre van 2008 nog een leuk patroon stond. Dus gisteren op mijn nieuwe naaimachine (jawel, ik heb een nieuw naaimachine gekocht: Janome 2010) aan de slag gegaan het was makkelijk in elkaar te zetten. Ik heb zwarte memorystof gebruikt die ook in de rokken zit en de binnenkant gevoerd met zwart katoen. op de petheb ik een "pompoentje"gemaakt van de zwarte streepstof uit de rokken van de meiden. en de band van de baret afgemaakt met grijs lint. Ik vind ze zelf erg geslaagd en ga ze voortaan meer zelf maken i.p.v kopen.


Ik had eerder deze week nog een vestje gemaakt voor Joanne voor op haar Elodie. Die zat ook zo in elkaar en het staat haar erg goed.

6 opmerkingen:

Collie-Collie zei

O ja, die prijzen ken ik. Hier bij het "Matelootje" schrok ik ook zo van de prijzen. Ze zijn prachtig hoor en ook de kleuren. Ze hebben ook van die mooie sjaals erbij en sierspelden om ze vast te zetten...

Maar ik vind de baretten die je hebt gemaakt geweldig!! Dat grijze satijnlint erbij, heel mooi! Wat ze aan hebben, ik kan niet helemaal goed zien wat precies, maar wat ik zie vind ik heel erg mooi!! Mooi grijs met zwart afgezet!!

Fijn weekend!

Groetjes, Collie

Sabine zei

Wat heb je die baretten mooi gemaakt! Heel erg chic staan ze, hoor! Spijtig genoeg zie je ze hier, in België, niet vaak, wat ik écht wel zonde vind! Maar jouw dametjes staan er super mee!

En inderdaad, ook het vestje staat heel erg leuk!

groetjes,
Sabine

PS: proficiat met je aankoop! Hopelijk, maar dat zal wel het geval zijn, heb je er veel genot van!

d'Boederie zei

Zooo daar kan toch geen winkel tegenop!!!Ze zijn echt meer dan mooi zeg!Veel succes met je nieuwe naaimachine!groet.

Cindy zei

Wat een mooie baretten! Vooral het strikje aan de aachterkant staat super! Heerlijk een nieuwe naaimachine! Ik ben ben er ook aan toe :-)
Fijn weekend, groetjes cindy

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Wat ben je weer creatief geweest afgelopen week. Maak jij elke week iets ? Dat is wel nodig ook met jouw gezinnetje. Nou als ik zo kijk zien jullie er tip top uit hoor! Mijn complimenten. Vroeger naaide ik zelfs hoedjes, van een malletje van karton, en vaak van de stof van het blazertje.Bijpassende setjes....
Goed zeg een nieuwe naaimachine, is het een bijzondere met alles erop en eraan....
Ik wil je een goede zondag toewensen. We kerken in een kleine gemeente waar mijn man koster en diaken is, in het westen van het land. daaaag groetjes Annemieke

Laurien zei

Hoi Danielle,

Wat een leuke baretten!! In de winkel betaal je er inderdaad een kapitaal voor. Om deze reden ben ik ook op zoek naar het patroon. Het is voor mijn dochter van bijna 7,5 jaar. Dat past toch nog wel?? Helaas heb ik het nog niet kunnen vinden. Zou je me wat meer informatie kunnen geven over waar ik het kan vinden of kan ik het patroon misschien overnemen tegen een vergoeding??

Ik hoor graag van je!

Met vriendelijke groet,
Laurien