maandag 13 december 2010

Een ballonrok en een vest voor mijzelf.



Weer een set voor mijzelf afgemaakt. Ik kan nu niet meer klagen dat het niet lukt want het gaat nu best aardig. Ik heb eerst een ballonrok gemaakt uit de knip van april 2008. Ik had hem op de bieb geleend, maar ik ga proberen om hem van iemand te kunnen overnemen. Wat een leuke knip is dat.  Het is een ballonrok met 4 plooien voor en 4 plooien achter. Echt een mooi model! Ik heb een donkerblauwe glanzende stof gebruikt met matte bloemen/takken/vogeltjes erop geborduurd. Toen ik deze stof tegenkwam op de markt viel gelijk mijn oog erop. Bij de eerste marktkoopman vond ik hem duur maar toen ik hem later op een andere markt tegenkwam werd hij voor 5 euro minder aangeboden. Natuurlijk werd het stofje toen van mij. Maar toen ik de stof eenmaal in de kast had sloeg de twijfel toe. Wat ga ik er van maken en welk patroon gebruik ik hier voor? Veel viel er af omdat de stof best druk is en opvallend. een ballonrok dragen i nieuw voor mij. Ik heb altijd het gevoel dat ik er zo dik in toon. Ik heb daarom expres geen memorystof gebruikt.
Voor erop had ik "niets"in de kast hangen, dus toen ik het patroon Oland binnen kreeg van Farbenmix ben ik aan een overslagvest begonnen. Je zou zeggen dat na 6x zo'n vestje maken voor de kinderen hij zo klaar is. Dat viel even tegen. het zat hem in de afwerking. Ik wilde een ruche aan de overslagen maken. Toen ik dat had gedaan (ik had er trouwens ook nog eens niet rekbaar sierlint naast gestikt) zat het voor geen meter. De ruche klapte om zodat je de afwerkrand zag en hij rekte niet meer. Logisch natuurlijk. Uiteindelijk het lint eraf gehaald en de ruche eraf geknipt. Vanmiddag een roezel erop gezet, net zoals ik bij de kinderen heb gedaan. Ik ben weer helemaal blij. Ik heb er weer een net set bij.

6 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Goh, jij hebt de smaak wel te pakken zeg. Vorige week met die trui was je ook zo flitsend, en deze rok is prachtig geworden. Ook nog een vest erbij!!

Ik kan wel een hapje power gebruiken hoor!!

Heel veel draagplezier!

Groetjes, Collie

Andrea zei

Leuk vest!!!!
Had je wel tijd tussen al dat tegen mij opbieden op marktplaats
De 3019 hoef je echt niet te kopen hoor voor 70 euro!!!
Ik vond het wel lachen om te doen!
En niemand had door dat ik ook het complot was ingegaan!

Diana zei

Mooi set! Stof van de rok vind ik erg mooi! Je kan trots zijn hoor;-)
Groetjes Diana

Danielle zei

Hoi Andrea,Oh deed jij ook mee!! Ik vond het echt schandalig dat daar zoveel voor gevraagd werd. Dus ik kon het ook niet laten. Maar heb maar 1 keer geboden hoor! En had hem!
groetjes Danielle

Sabine zei

Wat een mooie set! Die kan je makkelijk aan met de feestdagen! Heel mooi! Had trouwens de Oland nog niet gezien voor volwassenen, maar deze valt reuze mooi mee! super!

groetjes,
Sabine

Crea Annemieke zei

Hallo Daniƫlle,

Een heel mooi setje. Is de rok donkerblauw? Staat leuk en ja deze rokken maken dat je dikker lijkt. Vroeger had je van die lange smalle rokken met die splitten, dat kleedde wel meer af. Maar so what?
Groetjes van Annemieke