woensdag 6 juli 2011

5 kledingstukken klaar van de Sancho uitdaging!
Op mijn favoriete forum loopt de uitdaging om in 14 dagen 7 kledingstukken te maken. Hier ben ik onder voor behoud aan begonnen. Alleen als de kinderen mijn aandacht niet vragen en lekker aan het spelen of zwemmen zijn. Maar we hebben dus mooie dagen gehad en ze zijn veel in het zwembad geweest, dus kreeg mama tijd om te naaien. Ik ben begonnen met een tricot zomersetje voor Jelle. Voor het broek
je en shirt heb ik een patroon gebruikt uit de nieuwste Ottobre. Het streepstofje heb ik met een medeSanchoer geruild, waarvoor nog hartelijk dank. Daarna ben ik verder gegaan met een vest van Its afits 1002A. vanaf het begin dat dit patroon uitkwam vond ik hem al super en nu dus eindelijk gemaakt en niet voor de laatste keer. Ik heb een hele mooie cremekleurige opengewerkte tricot gebruikt. Deze stof valt heel mooi voor dit vest. Ik heb hem wel flink verkort, omdat ik niet zo lang ben. Ook heb ik voor mezelf een tricot rimpelrok gemaakt van een nieuw hoeslaken (van een superkwaliteit, maar niet mijn kleur voor op bed)Het was wel even uitvogelen voor mij hoe ik dit zonder patroon het beste kon gaan doen. Ik heb gewerkt met mijn taillemaat en heupwijdte. Toen ik hem in elkaar had moest ik hem heel veel centimeters innemen, want ik verzoop erin. Dat heb je als tricot goed rekt, haha! Maar nu zit hij goed. Ik heb trouwens in de tailleband breed elastiek gedaan zodat hij goed blijft zitten. En als laatste voor Oudste dochter een tricotxenia gemaakt. Deze combi heb ik ongeveer vorig jaar ook gebruikt voor Middelste dochter en dat staat haar zo goed, dat ik hem voor Oudste dochter ook wel wilde. Hij is nog een beetje lang, maar dan heeft ze er volgend jaar ook nog wat aan. Voor erbij een bloemetje gemaakt en weer een kledingstuk af. En nu op naar de laatste 2 kledingstukken om de vakantiekoffer te vullen....ik weet alleen niet of ik daar de tijd nog voor heb!

8 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wauw, jij bent al ver met de uitdaging van Sancho. Flitsend hoor en fijn voor de vakantiekoffer!

Ik heb nummer één net af en ben net in de tuin gekiekt door Rem... ga de flaterendste eruit vissen en een blogberichtje bakken, hahaha.

Groetjes, Collie

Sabine zei

Onvoorstelbaar hoe jij dat allemaal voor elkaar krijgt!!! Mijn complimenten hoor!
Het setje voor Jelle is supermooi! En inderdaad, een heel leuk tricotje met die strepen. De Xenia is ook alweer zo mooi, die van vorig jaar was ik toen al fan van!
En jouw set is ook weer heel erg mooi geworden. Het vest is een superpatroon! Ik heb hem hier ook liggen, alleen is het er nog niet van gekomen om hem te maken, maar... het begin is er: ik heb de stof al in huis :-)

Nee, je hebt écht heel leuke dingen gemaakt! Heel mooi! Hopelijk haal je de volgende 2 ook nog :-)

groetjes
Sabine

Elise zei

Stuk voor stuk leuke kledingstukken!! Het setje voor Jelle is leuk gedaan met de stof. Meer voor de hand liggend is om de streep voor het shirt te doen, maar ik vind het zo erg leuk. De stof van je vest is ook erg mooi en samen met de rok een leuke set! De xenia is ook mooi. Ideaal tricot kledingstukken in de vakantiekoffer!

Klaasje zei

Wat een prachtige kleren heb je gemaakt. Die rok staat je echt super! Toch de gok gewaagd?????
Nu maak je er meer, want ze zitten zo lekker!!!
Voor Jelle ook een prachtig setje, erg mooi!
ben zelf vandaag niet aan naaien toegekomen, heb wel nr 4 geknipt. Maar heb een marsepeinentaart voor Esther gemaakt, die hoopt maandag 6 te worden. gaat ook wat uurtjes in zitten.
Verveel me dus niet.. ha ha.
Succes met nr 6 en 7!
Gr, Klazina

Vlijtige Lies zei

Waar een hoeslaken al niet goed voor is!Het lijkt me een ideale (zomer)rok.Mooi vest erop.En de rest ziet er ook tip top uit!Wat een tempo,ppfff ik doe het je niet na.Succes met de laatste 2,gaat je vast lukken.

Riny zei

Wat heb je hard genaaid.Het is allemaal even leuk wat je gemaakt hebt.De kinderen weer blij. Fijn dat het goed gelukt is met de rimpelrok. Op de foto lijkt het een taupe kleur,is erg mooi met het vest.Dat staat je ook heel goed, en prachtige stof.Ik dacht wel dat je de uitdaging aan zou gaan..haha
Groetjes en fijne vakantietijd met de kids.
Riny

Blomkes zei

Zo wat een tempo, ik zag al meerdere die de uitdaging van Sancho zijn aangegaan maar jij bent vlg. mij al het meest opgeschoten. De kleding is leuk geworden! Hopelijk lukken de laatste 2 ook nog.

Succes,

grooetjes, Elske

Corine van Toor zei

Hai Danielle, wat ben je goed bezig! Zo ijverig! ik ben al blij als ik af en toe tijdens een gestolen uurtje iets kan doen. Nou zijn jouw oudsten wel iets ouder dan de mijne, maar toch: petje af hoor!