dinsdag 28 juni 2011

Een Xenia-halterjurkje voor Jongste dochterMet dit warme weer heb ik geen zin in mijn huishouden, ook geen zin in ingewikkelde naaiprojecten. Maar waar ik wel zin in had was een snel zomers jurkje voor Jongste dochter.Het werd een Xenia van Farbenmix. Snel is hij idd. gemaakt, maar daardoor naaitechnisch niet foutloos. (roosjes op zijn kop, stippen niet enkel van stof geknipt, zodat ze nu her en der scheef lopen) En toch vind ik het een heel leuk jurkje geworden, hij word al naar volle tevredenheid gedragen. O ja, hij was ook nog eens te kort, ik dacht nl. dat hij superlang viel vorig jaar bij haar. Maar ze is nu natuurlijk een eindje gegroeid, dommmmmmmm! Voor mij blijft ze klein. Dus daarom heb ik er nog een strook onder gezet.

12 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Handig opgelost, het lijkt net alsof het patroontje met strook hoort te zijn!! Ze kijkt er superblij mee.

Groetjes, Collie

Vlijtige Lies zei

als alle roosje op z'n kop staan lijkt het net of het hoort...ze hebben het misschien wel warm:)...heerlijk jurkje voor nu..maar wat is het warm,er komt bij mij ook weinig uit handen moet ik bekennen,groet.

Blomkes zei

Staat juist erg leuk met de strook eronder, mooi opgelost. Dat je nog achter de naaimachine bent gaan zitten, ik krijg nu met die warmte niets voor elkaar, hopelijk komt er straks verkoeling. (hier in Zwolle echter nog geen druppel gevallen...)

Klaasje zei

O, wat een schatje. (die jurk en je meisje)
Goed gelukt hoor. heerlijk he, zo'n snel klaar project. Heb me suf gezocht vandaag voor een blousje in 98, heb hem laatst gemaakt, ben nu van ellende maar aan een jurkje voor Esther begonnen. (sorry, winterproject, en dat met 35 graden)
Moet toch wat te doen hebben...
Gr, Klazina

frunnik zei

Deze stof is al zo veel ondersteboven gemaakt ook door mij en vaak ziet alleen de maakster het.
Het is een prachtig jurkje en het staat haar zo lief.
Kleine meisjes worden inderdaad groter het gaat veel te snel.

Groetjes Arjanne

Bonte Tante zei

Het is een hartstikke leuk jurkje geworden met al die verschillende stofjes en roesels! Anne-Marit moet maar niet te veel stilstaan met deze jurk dan ziet niemand dat de roosjes op de kop zitten!
groetjes Ingeborg

Corine van Toor zei

ow, wat leuk! het staat haar super.. vind zo'n halterjurkje wel heel schattig bij zo'n 'kleintje'.. en de stofjes; helemaal mooi!

Riny zei

Lief stofje met die roosjes.Past helemaal bij dit lieve meisje.Mooi zomers jurkje.En die roze gehaakte roos maakt het helemaal af.
Past helemaal bij de roosjes..Zelfgehaakt?

Wat knap om met die hitte achter je naaimachien te kruipen.Maar altijd beter dan de strijkplank:-)))
gr Riny

Sabine zei

Wat een schattig jurkje geworden! En van al je "fouten" is er niet eens eentje zichtbaar. Hij staat je jongste dochtertje superschattig!

groetjes,
Sabine

Klavertje Kleding zei

Oh, wat een plaatje! Heel leuk geworden.

Grt. Nel

Ellen zei

Een leuk jurkje en een ander ziet die foutjes niet. Die strook maakt het leuk.

Groetjes Ellen

~THEA~ zei

Heel leuk geworden. Leuker met strook als zonder, lijkt me!

Ik heb het patroon ook gekocht,maar vind het zo'n stijf ding. Als ik het ga maken dan alleen met de nodige aanpassingen!!

Fijne zondag, groetjes Thea♥