dinsdag 9 augustus 2011

Een Ballon-Elodie als verjaardagsjurk.

Op het laatste moment besloot ik toch nog een verjaardagsjurk voor Joanne te gaan maken die een donderdag alweer 10 jaar word. Eigenlijk vond ik dat ze al genoeg in de kast had, maar toen mijn man aan Joanne vroeg of mama nog iets voor haar verjaardag ging maken, kreeg ik gelijk zin om een mooie romantische jurk te maken. Joanne houd er nog van, dus waarom niet.Ze liet mij de vrije hand en ging er vanuit dat het wel weer mooi zou worden. Tussen het maken van de Elodie heb ik wel af en toe naar haar mening gevraagd, maar die bleef positief. Na het bekijken van heel veel Elodies op de Farbenmixsite, zag ik ook een ballonmodel die mij wel aansprak, dus vandaar nu een Elodie in ballonvorm!!

15 opmerkingen:

Sabine zei

Wat is dat weer een leuk en origineel idee! Heel mooi geworden en ook een schitterend stofje dat je gebruikt hebt! Het jurkje staat je grote meid super!

groetjes,
Sabine

Vlijtige Lies zei

Ontzettend mooi zeg!Ik had nog niet eerder een ballon versie gezien,maar echt super!Alvast een hele fijne(zonnige)verjaardag toegewenst!

loesje zei

Mooi gemaakt hoor en een fijne verjaardag.

groetjes Gerlinde

Andrea zei

Hoi Danielle
Wat een mooie jurk! Echt leuk met die lintjes en de ballonvorm!!!!!
Vandaag nog even vlakbij je geweest in het winkeltje
Die nieuwe collectie van porto azul is mooi (maar duur!!!) ik ga mijn inspiratie daar maar vandaan halen
Er hing trouwens ook nog een klein deeltje afgeprijst van pompom/porto azul!

Elise zei

Wat een mooie jurk! Mooie romantische uitstraling door de rozenstof!

Diana zei

De romantiek straalt ervan af! Geweldig. Bij mij ligt er ook nog een Elodie om af te maken. Hopen dat ze de jurk nog veel aan kunnen. Fijne dag morgen!
Groetjes Diana

RoosMarijn zei

Heeeel erg mooi geworden! Een feestelijke jurk! Het ruiten- en satijnen band maken het helemaal af.

Riny zei

Als dit geen romantische jurk is weet ik het niet.haha. Het model en de stof vind ik helemaal bij elkaar passen. Leuk die variatie als balonmodel en met satijnband. Je hebt een goede keus gedaan hoor. Wat leuk dat je de jurk voor Joanne's verjaardag gemaakt hebt. En wat staat hij prachtig bij haar. Ik zag trouwens bij H&M allemaal kleine bloemetjes kleding ook voor kinderen. Wel spannend als je 10 jaar wordt he?
Alvast een hele fijne verjaardag gewenst.

wilma zei

hoi, wat een leuke jurk zeg!ZOu onze dochter ook leuk staan. Welk patroon was het?Ik moet het via internet opzoeken,omdat we niet in Holland wonen.
De marine cireklrok is ook super.
Leuke blog,vond het gisteren via,via.
Gefeliciteerd alvast Joanne met je 10e verjaardag!Onze Joanne is 20!
Groet,
Wilma

Danielle zei

Ha Wilma, bedankt voor je leuke reaktie!
Deze jurk is naar het patroon Elodie van Farbenmix (Duitse site) Deze patronen kan je ook bestellen bij naaipatronen.nl of bij patronenwinkel.nl. Deze jurk is niet de originele Elodie. Ik heb nl. de ballononderkant zelf verzonnen. Normaal valt hij dus recht naar beneden: zie andere Elodies op mijn blog! Als je nog vragen hebt, laat het maar weten!
groetjes Danielle

Daniëlle zei

hoi danielle
Van harte gefeliciteerd met je dochter!! Fijne dag vandaag!!
De jurk staat haar mooi!!! Bloemenmeiske!!

Groetjes danielle

@Let zei

Van harte gefeliciteerd, Joanne!
Je bent wel écht jarig hoor in deze deftige jurk.
Fijne dag...

Groeten, @Let...

wilma zei

Hoi Danielle,
Die marinecirkelrok is die van rekbare stof?
Geloof dat ik m'n zus maar eens vraag voor een leuke lap.
Ben je nog in Middelburg op de markt geweest voor stof?Ben daar weleens geseest toen we ook op vakantie waren in A'kerke.Erg leuk daar.
Soms kijk ik op internet bij winkels met kinderkleding en maak het zover ongeveer na,met eigen ideen. Deed Mom vroeger ook.
Groet, Wilma

Danielle zei

Ha Wilma, de marinecirkelrok is idd. van rekbare stof: horizontaal gestreepte tricot. Ik heb alleen de streep vertikaal laten lopen omdat ik dat leuker vond, maar achteraf na het wassen heb ik toen de rok nog wel aan moeten passen in de lengte omdat waar de strepen vertikaal vielen de stof meer zakte dan de rest, dus alles werd ongelijk. Maar dat heb ik later dus weer rechtgeknipt en gerolzoomd.
Ik ben idd. ook op de markt geweest in M'burg, maar heb toen maar 1 lap gekocht omdat mijn kast nog zo overvol is, schaam, schaam!
Je mag me anders ook mailen hoor, als je nog meer wilt weten. Mijn mailadres is: j-w punt korevaar apestaartje hetnet punt.nl (en dan alles aan elkaar)
groetjes Danielle

~THEA~ zei

Ze was dus vandaag jarig!! Gefeliciteerd!

Wat zijn ze al groot he, 10 jaar!!
Het is een super mooie jurk geworden, leuk dat idee met de ballonrok!
Leuk stofje ook!

Ik hoop dat jullie een heel fijne dag hadden, hier was het weertje geweldig! Als dat bij jullie ook zo was, zat het wel goed!!

Groetjes Thea♥