dinsdag 23 augustus 2011

Een gevoerd spijkerhesje voor op Zuckarokje en nieuwe winterstofjes gekocht!

Voor op het Zuckarokje van Jongste dochter wilde ik nog graag iets maken waardoor ik een compleet set zou krijgen. Een spijkerhesje leek me wel wat.
Ik heb het patroon uit de Bizz-Kids winter 2009 gehaald. Het was een leuk modelletje om te maken. Ik heb dezelfde spijkerstof als de rok gebruikt en gevoerd met de stof van de onderrok. En als laatste weer kamsnaps gebruikt. Ideaal die dingen! Waar ik met het verwerken van spijkerstof wel weer tegenaan liep is dat ik mijn machine van 3 kwart jaar oud absoluut niet sterk genoeg vind. Bij elke hobbel haperde hij. Misschien toch maar eens bij de dealer langs om in te ruilen.

Gisterenochtend ben ik trouwens heerlijk op de fiets met Jongste zoon(Jongste dochter speelde bij haar vriendje) naar de markt in Gorinchem geweest. (Voor degene die weten waar ik woon: Het eerste grote stuk met de fiets in de ttrein hoor, haha! Dat ging overigens erg goed, ga ik vaker doen) Op de markt in Gorinchem staan tegenwoordig best leuke stoffenkramen en niet duur, dus heb mijn voorraad even aangevuld. zie foto:De gebloemde stof was een coupon waar ik denk een romorok voor mijzelf van maak, Een gestreepte memory (ook voor een rok voor mijzelf of voor de meiden) De andere drie zijn tricots, daarvoor moet ik nog een bestemming verzinnen!13 opmerkingen:

Klavertje Kleding zei

Heel leuk hesje geworden. Mooi setje zo.
Leuke stofjes heb je gekocht!

Grt. Nel

Sabine zei

Wat een leuke set heb je ervan gemaakt! Het is écht één geheel! Heel mooi met dat hesje erop!
Met daarenboven nog een schitterende buit! Een mens zou er vrolijk van worden bij dit regenachtige weer :-)

groetjes,
Sabine

Corine van Toor zei

Ik vind het heel mooi geworden en zo 'compleet', zo'n setje. vind de gebloemde stof ook helemaal gaaf!

Blomkes zei

Leuk geworden, vooral het rokje! Leuke stoffen heb je ook gekocht, de gebloemde is mooi!
Het is wel fijn als je een sterkere naaimachine hebt, scheelt heel wat ergenis. Ik heb zelf een oude Pfaff 6250 en die is erg sterk, ga moeiteloos door 8 lagen stof. Ik had hem vorig jaar bijna ingeruild omdat ik eens een helemaal nieuwe wilde maar na wat informatie bleek dat dat een hele slechte zet zou zijn. De oudere naaimachines zijn vaak sterker en hebben degelijker onderdelen dan de nieuwere. Die worden steeds goedkoper geproduceerd heb ik me laten vertellen, waardoor de onderdelen ook sneller slijten. Dus mijn tip; als je dealer nog een oudere pfaff heeft staan, die zijn ijzersterk!

Succes,

Groetjes, Elske

MissFrodo zei

Leuk zeg dat setje!

Vlijtige Lies zei

Leuke set,helemaal af zo!En ik denk al...zo jij bent sportief..maar met de trein is natuurlijk wel een heel goed idee!Ik had afgelopen maandag ook plannen om daarheen te gaan,toch niet gedaan,waren er al veel nieuwe winterlapjes?Mooie stofjes heb je gekocht!Groet

@Let zei

Leuke stofjes, ben benieuwd wat er uiteindelijk onder je naaimachien vandaan komt :)
Zo, goed van je fietsen naar Gorinchem... maar bij vandaan is dat toch wel te doen zonder trein :))
Haha, hier gingen de oudste er naar school, maar ja dat was noodzakelijk kwaad volgens hen...

Groetjes, @Let...

Klaasje zei

Wat een leuk setje geworden zo! Leuk om het met die stof ook te voeren, lijkt het helemaal af!
Mooie lapjes heb je weer ingeslagen. Ik merkte dat ik ook zelf veel grijs/zwart heb.. toch nog wat anders erbij kopen. (weer een smoesje)
Succes met je volgende creatie, ben benieuwd!
Gr, Klazina

Riny zei

Zóóóóóó Anne-Marit mag jij je nieuwe spijker giletje zo maar boven op de tafel showen:-)) Het is een prachtige set geworden.Je kan het leuk combineren met allerlei shirtjes en blousjes. Zo te zien is de dame er heel blij mee. De laarsjes staan er prachtig bij. Wat is ze ineens groot geworden zeg.
Complimenten voor jou Danielle. Heerlijk om nu al winterstofjes te kopen he? Kreeg je de fiets met de kinderen er op wel in de trein gehesen?
Groetjes; Riny

Collie-Collie zei

Het gevoerde spijkerhesje staat prachtig op het mooie rokje. Het setje staat je dochtertje snoezig met het bijpassende shirtje en die lieve kniekousjes met lintjes die boven haar laarsjes uitpiepen. Helemaal af!!

Groetjes, Collie

Leniejj zei

Wat een onwijs leuk setje! Staat je dochter ook erg leuk!

Groetjes Lenie

Jolanda zei

Nou Daniëlle, iemand die zo handig is met naald en draad - en machine ;-) kan vast wel haren knippen ook hoor! Veel succes daarmee!
Ik leer hier ook nog wat.... kamsnaps, daar had ik nog nooit van gehoord. Maar ik naai ook niet zoveel nieuws meer, kleine meisjes worden groot...

Diana zei

Leuk het gilletje! Ennuh de buit van de markt is ook niet verkeerd.
Groetjes Diana