dinsdag 16 augustus 2011

Eerste najaarsrokje: Zucka 86/92 voor jongste dochter

Het patroon Zucka heb ik al heel lang liggen. Een jaar geleden na het zien van hele mooie creaties van dit patroon heb ik deze besteld. Maar omdat dit rokje best bewerkelijk is, stelde ik het maken ervan elke keer uit.Het is dus inderdaad heel veel werk ben ik achter gekomen, maar wel met een mooi resultaat. En ik deed verschillende dingen fout, die weer uitgehaald moesten worden. De binnenkant verdient nu ook geen schoonheidsprijs, maar daar is aan de buitenkant niets van te zien toch? Al met al vind ik het een heel leuk rokje geworden. Ik heb ook voor het eerst de kamsnaps gebruikt. Na er 10 verknald te hebben, had ik eindelijk door hoe het werkte. Maar het werkt eigenlijk best simpel, haha, als je het maar
weet.

11 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Ooo wat een mooie rokje.Je ziet iid wel dat er heel veel werk in zit,maar het is het meer dan waard!En aan de binnenkant wonen geen mensen toch? Ik werk tegenwoordig ook met kamsnaps,ideaal,maar ik moet er nog 'vertrouwen'in krijgen..ik denk steeds dat die 'plastic'drukkers niet stevig zijn?!Groet Arjo

Cindy zei

Wat is hij gaaf geworden! Erg mooi! De kamsnaps heb ik ook sinds kort en ben er ook erg blij mee.... Heb er ook eerst een paar verknald maar had het toen ook door!

Riny zei

Wat een leuk rokje is het geworden voor Anne-Marit. Kan me voorstellen dat het maken veel werk was met de strookjes en stiksels. Het staat haar heel parmantig. Wat leuk die roze "drukkers"
Groetjes: Riny

Klavertje Kleding zei

Wat een super gave rok zeg. Leuk model! Deze versie ga ik onthouden voor mijn oudste dochter. Vind het zo lastig om voor haar leuke/stoere patronen te vinden. Maar deze is wel heel erg leuk. Ik heb de Tulip, die lijkt erop, maar is het toch net niet. Ach, heb ik weer eens wat te bestellen.

Grt. Nel

Marlie zei

ik heb er inmiddels ook 2 gemaakt en er komen er vast nog meer, ik vind het zo'n leuk patroon! het waaiert zo mooi uit. Het is wel veel werk inderdaad. de laatste die ik heb gemaakt, heb ik bijna helemaal met de lockmachine in elkaar gezet. dit scheelt met afwerken van alle lapjes! ik denk dat ik er de helft minder lang over heb gedaan. tip misschien?

groetjes Marlie

Diana zei

Wat een super leuke rok. Al de lintjes siersteken maken het helemaal af. Ik heb zelf de tuliprok vorig jaar gemaakt dat is ook zoveel werk.
Groetjes Diana

Collie-Collie zei

Ik vind het een prachtig rokje geworden. Mooi met al die sierrandjes en inderdaad er zal heel wat werk in gezeten hebben, maar hij is mooi en staat je dochtertje super!

Groetjes, Collie

janneke zei

wat een prachtige rok!! erg leuke combinatie.ik vind de randen ook erg leuk.
de kamsnaps heb ik ook besteld .heb hem nog niet binnen.kben benieuwd.

groetjes janneke

Corine van Toor zei

Zo leuk! Dat was de moeite wel waard!

Bonte Tante zei

Wat heb je weer een ontzettend leuk rokje gemaakt!! Heel mooi. Ik zal het patroon onthouden want ik vind het wel erg leuk!
Groetjes Ingeborg

frunnik zei

Prachtig rokje en inderdaad veel werk maar het resultaat is heel erg mooi.
Leuk om te lezen dat je ook aardig wat kamsnaps hebt verknald, ik ook en voelde me nogal dom maar hoor nu gelukkig van steeds meer dat het even duurt voor je het door hebt.
Daarna is het heel gemakkelijk :-)

Groetjes Arjanne