woensdag 28 september 2011

En nu ook een zondags set voor Oudste dochter (rimpelrok en jasje Abacada125)

Ik ben weer helemaal tevreden. Oudste dochter was uit haar zondagse kleren van vorig jaar gegroeid en dus moest ze wat nieuws. Vind ik niet erg natuurlijk, maar er gaat wel even wat denkwerk aan vooraf. Ik heb jullie de knopenrok al laten zien en daar wilde ik wat op. Het liefst een jasje, uiteindelijk viel mijn oog op het nieuwe patroon van Abacadabra nr 125. Achteraf vond ik het een nadeel dat je het jasje alleen dicht kan dragen doordat er alleen links een hele brede volant zit middenvoor. Dus heb je hem open dan valt dat niet mooi dus. Ik heb op het stoffenspektakel een mooie dikke grijze tricot gekocht. (kostte even wat tijd om de juiste kleur te vinden) Eenmaal aan het jasje bezig viel het mij nog niet helemaal mee. Regelmatig moest ik wat uithalen. Ook moest ik de volant rimpelen aan middenvoor, maar ik had niets om te rimpelen?! Ja ik kreeg drie miniplooitjes ofzo. Dus ik weer losgehaald en strak eraan gezet. Nou ja met het passen viel mij op dat de volant elke keer omsloeg. (Dus die heb ik met een onzichtbaar knoopje vastgezet) Ook vond ik de jas kolossaal en heb dit opgelost door er een riem omheen te doen. (Ja ja Oudste dochter is ook aan de riem, van wie zou ze het toch hebben, haha!) Met een gehaakt bloemetjes heb ik het jasje uiteindelijk nog opgefleurd.
Met het tussendoor passen vond ik het maar een somber stel met de gestreepte knopenrok eronder, dus bedacht dat een creme rimpelrok ook wel leuk zou zijn en Oudste dochter is toch overal uitgegroeid dus nog een extra rok is geen overbodige luxe. Nou de creme rimpelrok zit helemaal perfect en ik vind het echt een dametje zo. Missie zondagse kleding voor Oudste dochter is geslaagd!!

17 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Een prachtig setje is het geworden, of eigenlijk twee, want het jasje heeft twee rokjes!

De accenten van een ceintuur en bloem is super!! Mooi de knoopjes een tintje lichter, staat er sjiek/stoer bij!!

De dame ziet er prachtig uit!!

Groetjes, Collie

wilma zei

Wat een leuke set voor Joanne voor de zondag.
Ben ook weer aan de gang.

groet, Wilma

Cindy zei

Wat een geweldig setje heb je gemaakt! Erg mooi!
De beide rokken vind ik er mooi onder staan!
De riem en het gehaakte bloemetje maken het jasje helemaal af!
Groetjes Cindy

Lize zei

Wauw, ik vind beide rokken super maar het jasje komt het mooiste uit op de rimpelrok (vind ik). Het jasje is ook prachtig geworden, dat is wel echt alle moeite waard geweest en het bloemetje en de riem passen er helemaal bij.

Anoniem zei

Wat een leuk setje ( s) is/zijn het geworden.
Met de rimpelrok staat het erg vlot maar met de knopenrok weer netjes.
Allebei de setjes zijn erg leuk.
Dus jij bent voor haar al lekker klaar voor de zondag.En nu nog zeker wat voor jezelf voor de zondag maar meestal eerst de kinders en dan is moeder aan de beurt.

groetjes Hilda

Diana zei

Wat een dametje! ziet er mooi uit hoor. Ik vind de combinatie op de de streeprok niet echt somber overkomen hoor. De knopen en bloem maken het helemaal af.
Groetjes Diana

Desirée-ScrapDees zei

oh wat sjiek zeg, erg leuk!

Vlijtige Lies zei

Zo moeder zo dochter!Echt een net setje! Ze is echt al een jonge dame.En je bent wel aardig aan het aanpassen geweest met het jasje zeg,knap hoor! Groeten

Klavertje Kleding zei

Prachtige set geworden! Echt een zondagse outfit!

Grt. Nel

Blomkes zei

Leuke set geworden! Ik vind de gestreepte rok het leukste, mooi patroon! en wat past de riem toch weer mooi bij haar laarzen.

groetjes, Elske

Zaanse Zolder zei

Wat een leuke set, ik ben vooral fan van het jasje, heel mooi!

Onder de knotwilg zei

Wat een leuk setje is het geworden! Hoe maak je de rimpelrok, gebruik je elastiek in de zijnaden?

@Let... zei

Je bent een echt dametje hoor, Joanne!
Je loop er weer keurigjes bij :)
Knap werk van je moeder!

Groeten!

Riny zei

Leuk om deze set te bewonderen Danielle.Zo te zien staat de grijze tricot heel mooi bij de rok.(is toch van het S.S.Gorinchem?)
De witte rimpelrok staat wat vlotter vind ik, de knooprok maakt het "netjes en feestelijk" Leuk staat de riem bij Joanne, en de laarzen maken het helemaal af...Complimenten voor je maaksels.
groetjes..riny

By Ieke zei

Vind 'm met de rimpelrok het vlotste staan... Zou op de grijze knopenrok juist iets van een effen shirt doen, lichtgrijs ofzo? Dan komt de stof + de knopen van de rok mooi uit. Weet niet of je ook fan bent van bolerootjes? Die is misschien ook wel leuk op de knopenrok. Dan gaat de aandacht meer naar de knopen uit...

Joanne loopt er in ieder geval weer netjes bij deze winter!

Makkie zei

Wat een ontzettend leuk stelletje! Ik vind hem met de rimpelrok het leukst. Ik ben ook helemaal weg van het jasje maar inderdaad jammer dat je hem alleen dicht kunt dragen. Ze is weer helemaal klaar voor de zondag!
Fijne dag,
hartelijks

loesje zei

phoe mooi hoor, prachtige setjes.

groetjes Gerlinde