zaterdag 10 september 2011

Shirt peacock + rimpelrok voor Oudste dochter
Ik ben deze week na dat ik het wikkeljurkje voor Middelste dochter heb gemaakt begonnen aan een shirt voor Oudste dochter. Dit shirt stond al lang op mijn lijstje om te maken. het is een shirt met volants van achter en een grimpelde mouwkop. er was wel 1 maar.....ik vond de voorkant niet zo mooi en wist nog niet zo goed hoe ik dat op ging lossen. Nou ok, ik er een tricot bijgepakt....rood met witte stippen die ik ooit eens voor 2,50 de meter heb gekocht bij een failissement van een webwinkel. Mijn gedachte waren om met de binnen- en buitenkant van de stof te werken. Dus de voorkant heb ik de ene kant stip en de andere kant effen gedaan. Maar toen hij voor een groot gedeelte klaar was vond ik de voorkant niet mooi. Maar dat komt ook zat ik me later te bedenken......ik miste een kraagje. dus een blouse opgezocht en ook nog een soort van applicatie verzonnen en ja......nu vond ik de voorkant bijna net zo mooi als de achterkant.


Maar toen verder? er moest iets onder. Oudste dochter roept al tijden dat ze een rimpelrok wilde. Nu had ik afgelopen woensdag op het spektakel een mooie grijze tricot gekocht dus die heb ik er bijgepakt en vanochtend op gevoel, zonder patroon een rokje gemaakt. Ik vind hem iets tekort, maar ga dat volgende week nog even oplossen door een wat langer voeringrokje te knippen en die erin te zetten. Ook is het shirt nog niet helemaal afgemaakt,maar ik vond het set Oudste dochter zo leuk staan dat ik gelijk maar even wat fotos heb gemaakt om op mijn blogje te zetten. Dus oplettende kijkers....de mouwen moeten nog gezoomd worden, maar daar zet ik denk ik een randje stippentricot aan, want anders worden ze tekort. En de applicatie moet ook nog gefatsoeneerd en vastgezet worden.

11 opmerkingen:

Klaasje zei

Dat ziet er leuk uit hoor! Ik kan het rokje niet goed zien, maar is tie echt te kort? Het staat volgens mij wel pittig hoor.
Maar ja, smaken kunnen verschillen he!
Die achterkant is erg leuk van het shirt. Ze zal er wel heel blij mee zijn, of niet? Gr, Klazina

wilma zei

Leuk zeg!
Heb ook een rok geknipt als proef voor dochterlief.Lap lag er al zo lang en dacht,ach,mislukt het dan is er niets overboord.Kan er nog wat van maken voor de jongste. Het moet ook zo'n rimpelrok worden. Ben benieuwd.
Heb je m'n email gehad,want de pc deed hier erg vreemd en anderen hadden ook niets gezien.
Groet, Wilma

Anoniem zei

Ik vind het een heel leuk stelletje voor zo`n jong meisje.
De roklengte is denk wel goed hoor.
Moet nog een keer voor een tricot lap kijken voor zo`n rok en dan hoor je wel van mij.
Ik had wel een mooie gezien maar dat was voor ik jou gesproken had.
Toen heb ik er geen erg meer ingehad om hem nog te halen.
`t Was een grijze met zwarte balletjes.

groetjes Hilda

Unknown zei

dat heb je leuk opgelost zeg met de voorkant.
ook de achterkant vind ik leuk
ik vind de roklengte ok wel kunnen in de winter hebben ze toch vaak een maiilot of legging er onder.staat wel pittig.
groetjes janneke

Danielle zei

Wilma, jouw mail van 1,5 week geleden heb ik gehad en heb ik vorige week zaterdag beantwoord. Is hij aan gekomen bij je?
Ik hoor het wel,
groetjes Danielle

Mariette zei

Mooi setje! Je gaat goed met de najaarskleding van je kinderen :-)!

Sabine zei

Wat is dat een leuke set geworden!!! Het shirtje vind ik echt supermooi en het rokje vind ik helemaal niet te kort, hoor! Ik denk zelfs dat het super zou staan met van die hoge laarzen op. Da's nu toch mode voor de jongedametjes? Nee, voor mij zit die écht heel mooi!

groetjes,
Sabine

by Ieke zei

Wat een leuk setje! Ik vind het rokje precies goed van lengte! Als Joanne gaat groeien, kun je er halverwege de winter altijd nog een wat langer onderrokje onder doen... Ik zou het vooralsnog even zo laten. Staat lekker pittig!

Stina zei

wat een leuk setje voor je dochter,staat d'r heel goed,heb ook heel veel genaaid voor de kinderen, maar nu komt het er gewoon niet meer van,best wel jammer, je kunt er zoveel mee verdienen.

Ga je volgen, nog een fijne dag
gr Stina

Klavertje Kleding zei

Hele leuke set geworden! Staat haar goed.

Gr. Nel

Corine van Toor zei

Hoi Danielle, wat een leuke set! vind zowel het shirt als de rok heel mooi. Kan je eens uitleggen hoe je zo'n rokje maakt? vind het ook wel gaaf voor mijn meisjes.. En, wat heeft Joanne mooie laarzen en kniekousen (?).. super!