dinsdag 27 september 2011

Ook getagd......dus nu een klein kijkje in mijn leven!

Vandaag werd ik getagd door Annemieke van http://creaannemieke.blogspot.com/
en door Klazina van http://klaasjesmaaksels.blogspot.com/
Nog hartelijk dank hiervoor!
Het is nu de bedoeling dat ik 10 dingen over mezelf vertel. Dit vind ik wel heel moeilijk want ik wil toch ook niet alles op het world wide web zetten.
Maar goed....een poging.....

1: Ik ben al weer 11 jaar getrouwd  en samen hebben we 5 lieve kinderen: 3 dochters en 2 zoons

2: Wij hebben elkaar ontmoet in de groentezaak waar ik destijds werkte en waar manlief groenten en fruit kwam brengen. Nu is hij alweer 7 jaar werkzaam in een hele andere branche.

3: Wij zijn christelijk (Reformatorisch) en ons leven staat voor een groot deel in het teken van God en zijn gebod. Hier proberen we dagelijks naar te leven.

4:Ik heb een goed verstand (maar heb die vroeger niet altijd goed gebruikt) en dacht toen ik op de HAVO zat dat het zonder leren mij ook wel zou komen aanwaaien. Helaas is dat niet gelukt en ben ik gezakt. Dit was het begin van een reeks baantjes in diverse winkels (viswinkel ,schoenenzaak, groentezaak, en slagerij)
Van het niet leren heb ik nog altijd spijt, maar het heeft me wel een lieve man opgeleverd!

5: Vroeger was ik absoluut niet creatief. Alles wat daar mee te maken had, had ik een hekel aan. Op handwerkles liet ik een ander mijn breiwerkje afmaken, maar de juf had het helaas door.
Maar mijn man vond dat een goede huisvrouw een naaimachine moest hebben!! haha! Dus toen Oudste dcohter werd geboren heb ik er gehoor aan gegeven en ben op naailes gegaan en toen was ook direct het hek van de dam. Ik wist niet meer van stoppen.

6:Ik kan erg genieten van de zaterdagavond als we met elkaar zijn als gezin en het voor de kinderen extra gezellig maken met wat lekkers en soms een gezelschapspelletje.

7: Als ik ergens voor ga ga ik er voor de 300% voor. Ik kan iets niet gewoon normaal doen. Met mijn naaiwerk ook. Begin ik ergens aan dan moet het kledingstuk het liefst dezelfde dag af. Nu ook: bijna een jasje klaar, maar ik heb nog geen knopen. Die ga ik morgen kopen, maar het liefst had ik nu op de fiets gesprongen. (helaas organisatorisch onmogelijk)

8: Ik kan erg onzeker zijn. Vooral in grotere gezelschappen.

9: In mijn trouwen heb ik heel veel leren eten. Manlief houd nl. heel erg van kokkerellen en weer nieuwe lekkere dingen te verzinnen.

10: Ik heb geen hekel aan mijn huishouden, maar vind het zo ondankbaar. Sta ik ramen te zemen heeft Jongste zoon er 2 min. later weer met zijn handjes weer overheen gewreven. Dus vandaar dat ik meer tijd aan mijn naaien besteed dan aan mijn huishouden (En dan heb ik het alleen over schoonmaken he! Dus wat ervoor de rest bij een gezin komt kijken valt er buiten en heeft natuurlijk voorrang). Overigens is het echt wel netjes bij mij hoor!

Nou het is me toch gelukt!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha,ha,om nr 10 zit ik gewoon te lachen over het netjes zijn.
Ik geloof dat echt wel maar mijn moeder zei altijd; echte naaisters zijn vuil.
Daarom heb ik het nooit tot een echte naaister gebracht,hi,hi.
Ik wil EN m`n huis schoon en netjes EN m`n naaiwerk.
Dat gaat dus echt niet allebei.
Vandaag een wollen rok genaaid en nu alweer gestoft en gezogen en alles weer opgeruimd.
Het is gelukt in 1 dag maar wel helemaal naar mijn zin en dan heb je een fijn gevoel erover he?
We wachten weer op je creaties,zal weeer leuk zijn.
( ik heb nog geen tricotstofje )

groetjes Hilda

Collie-Collie zei

O, geweldig... nr. 5: ik zie het al helemaal voor me. Zie jij die naaimachine voor het eerst voor je neus staan... hahaha... en je denkt... mooie vulling voor onder de trapkast, hahaha!

Gelukkig dat je er na de geboorte van Joanne achter bent gaan zitten, want je maakt de prachtigste kleding!

En nr. 10: Ja, volmondig mee eens. Zo is alles netjes, en binnen 10 minuten komt de meute met zandschoenen binnenzetten, grrr. Daar gaat m'n net gedweilde vloer... en mijn genen zijn niet zo huishoudelijk aangelegd, dus het gáát al niet vanzelf.

Gelukkig achter m'n naaimachine wel... ook 300%.

Fijne avond, groetjes Collie

Diana zei

Geweldig om dit allemaal te lezen! Ik kan het nog steeds niet als ik nr 10 lees al zou ik het wel graag willen. Denkt Jan-Willem niet af en toe had ik maar nooit een naaimachine gegeven...;-)
Groetjes Diana

Huize Kip Kakel zei

Hoi,
Je hebt je 10 punten prachtig verwoord..
Ik ken je nu als verre buuf toch een beetje beter, maar dat je verlegen zou zijn had ik toch niet verwacht ;-))
Groetjes Hannie

Karlina zei

Hoi,
Mooi blog heb je, ik kwam er toevallig omdat ik informatie zocht over een grimpelde mouw maken. Dat heb ik nog niet gevonden. Maar ik vind het wel leuk om volger te worden.

Groetjes Karlina

Jolanda zei

Leuk om ook over jou meer te lezen!
We hebben wel een aantal dingen gemeen.
Ik had vroeger ook een hekel aan de handwerkles, kreeg altijd zweethanden enzo. Maar nu zou ik juist meer tijd willen hebben om de draad weer eens op te pakken!

By Ieke zei

Whaha, nr. 10... Hoe herkenbaar...

Als ik doe, dan doe ik het goed, maar dat ramen zemen. Mams kan het niet met haar artrose-schouders, dus is dat klusje voor ons... Gelukkig heb ik tweelingzusje... Eentje binnen, eentje buiten. Kijken wie het snelst is!