donderdag 2 februari 2012

Stippenzomerrokje voor Middelste dochter

Ik had zin in iets lekker knal! Jullie zijn het misschien niet helemaal gewend van mij, maar zomers iets knallends en fel vind ik heel leuk voor de kinderen. Ik heb lapjes gebruikt die ik in een serie heb overgenomen van een Sancho-dame. (mijn favoriete naaiforum) Het patroon (Roos 4009) kreeg ik van een anders Sanchodame op de Sancho-avond. Nog bedankt! En zo werd dit rokje met stolpplooien, een onderrokje en een losse pas met kamsnaps erop een feit! Leuk rokje om te maken, ik kwam er alleen achter dat de pas verkeerd om zat. (middenvoor aan de zijkant) En weet je wanneer ik erachter kwam? Toen het rokje helemaal klaar, gepast en gestreken was!! Maar ik heb mijn tanden op elkaar gezet en ben gisterenavond aan het tornen gegaan en heb de pasjes overnieuw gedaan. Voor erop ga ik een spijkerhesje maken, eronder komt dan een wit shirtje en volgens mij heeft ze dan een leuk zomerstel.

17 opmerkingen:

Gera zei

Dat zal vast een leuk setje worden. De rok is al heel mooi. Bij mij viel dit rokpatroon wel aan de korte kant, moest het altijd verlengen. Ben benieuwd wel patroon je gebruikt voor het spijkerhesje.

Blomkes zei

Super mooi!!! Maar je weet he, dit zijn helemaal mijn kleurtjes. Dat zal vast een heel leuk setje worden met een spijkerhesje erboven!

Fijne dag nog,

groetjes, Elske

Elise zei

Lekker knal en heel erg leuk! Hesjes of giletjes vind ik ook altijd erg leuk staan bij rokjes.

~THEA~ zei

Het is idd een lekker fel rokje! Maar dat mag toch??

Die meiden moeten gewoon knallen!!

Nu kan het nog!

Knap dat je het toch nog een keer uitgehaald hebt! Ik zou het denk ik ook doen. Heel herkenbaar voor mij.

Groetjes Thea ♥

By Ieke zei

Heel erg goed gelukt!

En weet je, ik vind 'm helemaal geweldig. Het heeft én roze, én stippen, én rood, én plooien, én glimmende bandjes... Mij heb je hoor!

Mama C zei

Wat een leuk rokje! Leuk zomersstofje heb je gebruikt. Ik heb het patroon juist overgenomen van iemand via hetzelfde leuke forum ;-)

Groetjes en bedankt voor je felicitaties!

Vlijtige Lies zei

Erg vrolijk rokje,daar hou ik wel van;) En op de één of ander manier heb je er toch weer je eigen 'ding'van gemaakt. Goed van je dat je het toch hebt uit gehaald, anders blijf je je er aan ergeren.Groet uit een mooie koude polder.

Corine van Toor zei

ik hou juist zo van roze-rood! mooi rokje en leuk patroontje!

Soesa zei

Dat is nog eens moed: ik geloof dat ik gedacht zou hebben: zo kan hij ook wel.... Toch goed dat je het rokje veranderd hebt! Leuk patroon en super-stofje voor de zomer!

Groetjes Soesa

Mariette zei

Wat een vrolijk rokje, echt superleuk, zou hier ook wel in de smaak vallen!

wilma zei

Geweldig!!!
Groet, WIlma

Diana zei

Super fleurig rokje! Wat een moed om het weer uit te halen!
Groetjes Diana

Katja (@Yane) zei

Wat een super leuk rokje! Prachtig!

Omia's maaksels zei

Dit rokje is top !
Zo flashy ; maar tegelijk ook zo fijn afgewerkt !
Wat moedig dat je de pasjes weer losmaakte en opnieuw stikte.
Het wordt , zo te horen , een bijzonder zomers én feestelijk setje.
Groetjes
mia

Onder de knotwilg zei

Wat een heerlijk fleurig rokje! Heb van de week ook een rose zomerstofje gekocht voor dochterlief, maar naai denk ik toch maar eerst nog maar een winterjurkje denk ik... Voor oma's feestje volgende week ofzo (heb ik tenminste een reden, want eigenlijk heeft ze zat :-0)

Groetjes Tineke

janneke zei

super mooi!!! en wat een leuk patroon!! ik vind voor die kleintjes zulke knalkleuren juist leuk.
Heb voor elisa ook knalroze gebruikt,maar dan een jurk.

gr.janneke

Sabine zei

oh, wat wakkert dat rokje het verlangen naar de zomer aan!!!! heel leuk trouwens en dat spijkerhesje zal er zeker leuk op staan!

groetjes,
Sabine