donderdag 19 april 2012

Mijn eerste rimpelrokkenworkshop!!


Nou mijn eerste workshop is een feit hoor! Het is maar goed, dat hij niet ging zoals de droom van een paar nachten ervoor. In die droom ging alles mis, ik was zelfs veel te laat thuis, de deelnemers waren er al. Met uitleggen ging het ook al niet soepeltjes.....maar gelukkig, dromen zijn bedrog.

Gisterenavond had ik in het begin wel even last van een gezonde spanning, maar die was ik al snel kwijt. Na het koffiedrinken heb ik iedereen en blad gegeven met wat uitleg erop. Aan de hand daarvan zijn ze het patroon op stof gaan tekenen, met ondertussen wat uitleg van mijn kant. En ja, het liep als een trein. De dames hadden het allemaal goed door. Een kinderrokje is klaargekomen en de andere waren op de tailleband na klaar. Nu bn ik natuurlijk nog benieuwd of het allemaal zal passen! Hierboven dus een kleine impressie. Op naar de volgende avond!


Voor Joanne een gymrokje met pijpjes eraan vast gemaakt.
En om het nog in het sfeertje van rimpelrokken te blijven: hieronder nog wat rokjes op bestelling.













Ja, ik weet het: Ik heb al twee gedraaide rimpelrokken, maar eentje met streepjes leek me ook wel leuk, was benieuwd naar het effect.
Ik heb de fotoos met de zelfontspanner gemaakt, ik ben nog niet helemaal tevreden, dus misschien dat de kinderen nog een nieuwe foto kunnen maken,waarbij de rok wat beter uit de verf komt.

29 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Bezig bijtje! Je gedraaide rimpelrok ziet er ook goed uit hoor! Ik heb net je emailadres gegeven aan twee dames die wilde komen...succes.

Karlina zei

Ziet er gezellig uit allemaal! k Zie trouwens nu pas dat je n vrij brede tailleband op de rok zet. Dat had ik niet gedaan. Geen wonder dat hij veel te breed was in mn taille haha! k Twijfelde nog om naar je workshop te komen, maar k denk dat het nu de volgende keer beter gaat lukken!

Margreeth zei

COOL dat je het gedaan hebt en het een succes was!!! op naar de volgende!!

by Ieke zei

Wow, Daniëlle wat gaaf! Ik vind het zo knap van je dat je gewoon de stap gezet hebt en een workshop hebt georganiseerd. Helemaal te gek!

Je gedraaide rimpelrok is trouwens weer erg mooi gelukt. Ik voorzie een nieuw workshop thema: de gedraaide rimpelrok!

Anoniem zei

Leuk dat het een succes was! Het ziet er gezellig uit. Ik vind het vooral heel erg super dat op deze manier ook anderen kunnen profiteren van jouw kennis en talent. Je lijkt me iemand die meer in zijn mars heeft. Hee, dat klinkt gek, moet het zijn: meer in haar mars? Nou goed, je begrijpt wel wat ik bedoel. Ben benieuwd of er meer workshops gaan volgen.
Groetjes, Annemarie

Elfi zei

Oh wat jammer dat ik niet dichterbij woon. Had me erg leuk geleken.

Groetjes, Roelfina

Anoniem zei

Hier nog een reactie van mij. Ik vond het gymrokje heel interessant. Ziet er echt heel leuk uit. Een ideaal speelrokje. Glijbaan en duikelstangproof, zeg maar. Zou je er wat meer details over willen vermelden? Ik denk dat ik niet de enige ben die daar belangstelling voor heeft.
Groetjes

Danielle zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Danielle zei

Hoi Annemarie, het is van een cirkelrokje uit de Bizzkids winter 2007. (op het internet zijn waarschijnlijk ook genoeg cirkelrokjes patronen te vinden.) Ik heb een patroon van een legging gebruikt voor de pijpjes (verkort dus) Ik heb toen een tailleband geknipt en flink uitgerekt aan de rok gezet (de rok is dus wijder dan de tailleband. Bovenaan de tailleband ook de bovenkant van de legging vastgezet. Dat allemaal omgeslagen voor een tunnel en daar elastiek van 2,5 cm door gehaald.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en anders hoor ik het wel weer,
groetjes Danielle

Nicole Claudia zei

Ik heb het gisteravond enorm naar mijn zin gehad. Zo met z'n allen bezig te zijn. Heel gezellig met een superresultaat, want ik had hem niet af, maar heb thuis snel de machine uit de tas gehaald en heb hem afgemaakt en...

... hij past hoor!! Bridget is er helemaal weg van. Gisteravond een lichte legging, vestje en een marine geruit blousje erbij gezocht. Ik heb vanochtend foto's genomen, maar mijn toestel op mijn werk laten liggen (handig... ahum).

Bridget vind het rokje héérlijk zitten en toen ze net uit school vertelde ze dat ze veel complimentjes had gekregen! Rem vind het ook een prachtrokje, dus er zullen er wel meer komen

Woon - Geluk zei

Wat ziet je workshop er gezellig uit! En het lijkt me echt super leuk om een keer een rimpelrok te maken maar helaas woon ik ook niet in de buurt......
Je hebt in ieder geval weer leuke dingen gemaakt!
Groetjes Cindy

Mariette zei

Jullie hebben een gezellige avond gehad aan de foto's te zien! Net als Cindy vind ik het jammer dat ik niet wat dichterbij je woon ;-)

crea annemieke zei

Wat gezellig zo met elkaar!
De dames zijn druk bezig... het zal vast niet bij deze keer blijven.... veel succes en heel leuk van je om dit te organiseren....
Daaaaag Annemieke

wilma zei

Wat leuk dat het allemaal gelukt is!!
Fantastisch.
Succes met de volgende avonden!
Groet, Wilmaa

Klavertje Kleding zei

Dat ziet er super gezellig uit!! Heel leuk dat je dat gedaan hebt!!

Grt. Nel

Klaasje zei

Super zeg, dat het zo goed bevallen is! Nu nog 2 x toch?
Ik kreeg vandaag ook alweer een mailtje hoe ik dat doe... misschien toch een keer overstag gaan???
Misschien in het najaar, als het hier wat rustiger is.
Gr, Klazina

Onder de knotwilg zei

Wat leuk dat de avond zo'n succes was, er volgen er vast meer?!
Bedankt ook voor de uitleg van het gymrokje! Ik kreeg meteen een idee erbij van een 'ot en sien' rokje met zo'n soort onderbroek met pijpjes en kant erbij :-) Misschien nog even naaien voor de verkleedoptocht met koniginnedag...

Huize Kip Kakel zei

Ziet er super gezellig uit bij je!
Goed van je, en ja die gezonde spanning blijft...volgende week mag ik weer voor 23 vrouw...brr...
Je gymrokje is leuk!!!
Fijne avond, groetjes Hannie
PS.ik ben erg druk tot de vakantie..metselaar weer over de vloer, maar het wordt mooi..dus de koffie wordt na de meivakantie:)

* Marinda * zei

leuk hoor zo'n workshop!!

Anoniem zei

t`Was heel gezellig zo met elkaar.
M`n rok is af en helemaal perfect naar m`n zin.

groet van Hilda

Anoniem zei

De foto's van de workshop zien er gezellig uit!!
Wat is je gedraaide rimpelrok leuk geworden! Vooral ook het effect met een streep tricot.
En die broekjes is gewoon de uitkomst voor rok dragende meisjes. Ik vind het echtknap hoe jij dan zelf zo'n combi van broekje met rokje bedenkt! Je hebt echt tallent en daar moet je zeker meer mee gaan doen!!
Ik ga de rimpelrok vandaag afmaken, gisterenavond alles overgenomen dus vandaag gaan ze op de post.
bedankt voor de leerzame ochtend!!
Groetjes Deborah

Anoniem zei

Wat gezellig die workshop. Jammer dat het voor mij te ver weg is.
Die draairimpelrok is ook erg mooi. Ik vraag me alleen af of hij niet erg omhoog kruipt als je gaat zitten, dat vind ik met de gewone namelijk al. En deze heeft toch een soort opening van voren.
Succes met de volgende workshops.
Groetjes Corrie

sarina zei

fijn dat het zo goed gegaan is, ja zo;n eerste keer is best spannend wel leuk zo!

Unknown zei

goed idee van je, en knap! als klazina nu een workshop geeft :) dan kom ik ook.jij woont net te ver van me vandaan:)In pricipe weet ik wel hoe het moet ,maar ik vind de boord van jou veel mooier dan de mijne.

Andrea zei

Het ziet er gezellig uit hoor!
Bijna jammer dat ik al een rimpelrok kan maken!
Je hebt in elk geval weer lekker genaaid van de week. Leuk hoor!
groetjes Andrea

Blomkes zei

Wat een leuk initiatief Daniëlle, het ziet er super gezellig uit en zo te horen was dat het ook! Heb net ook het verslag van de avond door Collie gelezen..

Je gedraaide jurk ziet er ook leuk uit..

groetjes, Elske

Lydia zei

Ha Daniëlle,
Het was gezellig en ik heb er veel van geleerd! De rok pas perfect en zit erg lekker, dus ik denk dat ik deze veel zal dragen...
Nogmaals bedankt.
Groeten,
Lydia

Anoniem zei

Ha Danielle,
Helemaal duidelijk, hoor! Bedankt. Patroon Bizzkids heb ik ook, dus dat moet wel gaan lukken. Ik ga eerst eens proberen een losse korte legging maken. Leuk met een kantje of strikje ofzo. Ik zag zoiets een tijdje geleden in het RD. Door jouw gymrokje dacht ik daar weer aan.

Groet,
Annemarie

Wilja zei

Leuk joh, dat je workshop zo goed is geslaagd. Lijkt me heel gezellig zo me z'n allen lekker bezig te zijn. Alvast succes met je volgende workshops, maar dat zal je vast wel lukken.