maandag 2 juli 2012

Colbertje, wikkelblouse en rok voor mezelf.....


En toen was ik eindelijk aan de beurt vond ik zelf....... En daar ben ik afgelopen week maar druk mee geweest. Het colbertje uit de Knip mei 2011 stond al lang op mijn verlanglijstje. het is een jasje wat van rekbare stof gemaakt moest worden. Ik had witte jogging in mijn hoofd. Past overal op. Voordat ik ging knippen heb ik de patroondelen eens goed nagemeten en zag dat ik voor de taille wat centimeters te kort zou komen. Dus bij elkaar 4 cm extra geknipt en er later toch weer afgehaald want het bleek toch niet nodig. Het is een makkelijk jasje om te maken. (vind ik dan, maar heb natuurlijk ook al wat ruimere ervaring intussen) De beleggen voor ga ik de volgende keer gelijk met het voorpand knippen, zodat ik het beleg niet meer met de hand hoef vast te zetten. Ook maak ik hem de volgende keer iets langer. Het kan net nu.
Na het jasje maakte ik een wikkelblouse met assymetrische sluiting. Tot het eind toe in het maakproces bleef ik wat negatief over dit blousje. Op het plaatje vond ik hem zo leuk, hij was ook mooi hooggesloten.
Dat is hij bij mij dus niet. Ik had al een onzichtbaar drukknoopje tussen de overslagen gezet, maar dat was het ook niet, dat ging trekken. Dus er weer afgehaald. Ook vond ik het flapje onderaan eerst niet zo zitten, maar ben er nu achter dat het mooi mijn buikje verbergt: positief dus. Ik heb lang zitten denken waarom de overslag bij mij lager valt, maar ik ben eruit nu: Ik heb een kort bovenlijf en dit patroon is voor een gemiddelde vrouw met een wat langer bovenlijf. Dus de volgende keer maar er wat tussenuit halen denk ik.
Als laatste heb ik een rok gemaakt naar het patroon Romo van Farbenmix, een iets uitlopende rok, makkelijk om te maken. De stof die ik ervoor had, had ook niet meer nodig.

23 opmerkingen:

Daniëlle zei

heel mooi set voor jezelf. staat je erg goed. Lekker vrolijk en zomers!! Goed dat je ook aan jezelf denkt! De kids gaan toch altijd voor he... ik ken het! Ja staat je goed

Groetjes danielle

Andrea zei

Heerlijk lekker even voor jezelf aan de slag! Het is ook erg leuk gelukt! Het staat je echt leuk, en zo met het topje eronder helemaal af!
groetjes Andrea

Felisa zei

Het is een heel mooi setje geworden, het staat je goed!

wilma zei

Geweldig mooi zeg.Ben je wel even druk mee geweest.Dacht dat jullie mss al op vakantie waren.Niet dus. Neem je je naaimachine ook mee als je op vakantie gaat?
Groet, Wilma

Wilja zei

Wat een mooi setje zeg! staat je echt heel erg goed! Een heel leuk stofje heb je voor het rokje gekozen. Alleen vindt ik het niet zo mooi staan als er een 'flap' van je blouse onder het jasje uitkomt. Ik zou dan de blouse bij de rok indragen (maar dat is mijn mening hoor!).

groetjes Wilja

Bianca zei

Dat is een mooie set geworden!
Super mooi gemaakt!

Elfi zei

Prachtig geworden, mooi setje zo.

Saskia, Jan en Payal zei

een heel mooi setje geworden en ik vind de blouse wel heel mooi hoor!

Annemieke zei

Hé mooi zeg! Echt lieve stofjes heb je gebruikt en het staat je goed!

Antje uit Urk zei

Wat een prachtig stelletje Danielle! Petje af hoor! Hier zul je veel plezier van hebben!
groetjes uit Urk,+

Klaasje zei

Super mooi setje geworden en de stof van de rok vind ik echt geweldig!!
Geniet er maar van!
Gr, Klazina

sarina zei

hoi danielle,

wat staat dit je leuk! en die bloes kleed echt af! het hele stelletje trouwens!
volgens mij is het probleem als je boven wat voller bent dat bloesen altijd een beetje openvallen, dat is bij mij ook heel vaak. die fotomodellen zijn zo smal!

groetjes sarina

Diana zei

Ik dacht al ik zie helemaal geen berichtjes van Danielle ;-)maar nu begrijp ik het. Wat een super leuk stelletje heb je gemaakt.Staat erg mooi bij elkaar.
Groetjes Diana

Vlijtige Lies zei

Mooi!! Iets heel anders als normaal en toch past het goed bij je. Het staat je echt erg mooi. Het roze bloesje is een plaatje(de rest ook hoor)..en een keer geen riem! Dit moet je vaker doen Danielle eens voor jezelf achter de machines gaan zitten. Groet en alvast fijne vakantie!

Anoniem zei

Heel leuk zo alles bijelkaar. Lijkt me ook heerlijk zitten zo'n tricot colbert. Ik zou geloof ik de mouwen wat hoger zetten in de schouder, ze hangen nu wat af. Verder vind ik het heel leuk staan, ook die bloes met punt vind ik erg leuk!
Veel plezier ermee!
Groetjes Deborah

Lieke zei

Hoi Danielle,

Het is echt leuk geworden!!!

Groetjes,
Janita

Tante Pollemop zei

Mooie set staat je goed netjes hoor!

Mia zei

Wat een fijne set maakte je , Danielle !
Je moet meer naaien voor jezelf ; want je kan het én het staat je goed.
ALS ik al een bemerking zou hebben , dan zou het gaan over het vestje, dat ik wat langer zou maken.
Gewoon omdat ik niet van kortere vestjes hou.

Mariette zei

Mooie set, leuke vrolijke kleuren!

By Ieke zei

Mooie set voor jezelf gemaakt, staat echt heel leuk... Net wat Wil ja zegt, als je het jasje dicht hebt zou ik de punt flap van de blouse even naar binnen slaan... Voor de rest stuur ik je zo de catwalk op. Dat roze staat je super en zonder riem!

Groetjes Henrike

elsa zei

Hoi Danielle,

Staat je echt heel erg leuk! Leuke frisse kleuren en goed gelukt, joh!

Groetjes, Elsa

Elise zei

Mooie set! De stof van de rok is echt een blikvanger!

Anoniem zei

Hoi,
Ik vind het wikkelvestje erg leuk,
mag ik weten waar dat patroon uit komt? Groeten Mirjam