woensdag 4 juli 2012

Een watervalhals-shirt voor mezelf.....

Een shirt met zo'n watervalhals wilde ik altijd graag maken,maar kon nooit het geschikte patroon vinden. Bij elk patroon die zo'n hals had,zag ik weer iets wat ik dan weer niet mooi vond. Ook via het naaiforum een keer een werkwijze uitgeprobeerd, maar dat mislukte door een denkfout van mij. Omdat ik een tekort aan korte mouwen in de kast had, besloot ik me er toch weer aan te wagen. Ik ging in mijn voorraad Knips op zoek naar een geschikt basispatroon van een t-shirt om hem daarna te gaan aanpassen. Maar wat schetst mijn verbazing: In de knip januari 2011 kwam ik een waterval tegen....Yes! Alleen was onder de waterval nog heel veel ruimte (expres gedaan) die of door middel van een lelijke opnaad weggenaaid werd of door middel van een elastisch bandje horizontaal. Dat wilde ik alletwee niet, maar wist even niet hoe ik al die centimeter middenvoor weg moest gaan halen. Dus eerst alles maar origineel geknipt en met een grote steek in elkaar gezet. En ja hoor, onder de waterval  was het net een zak. Ik heb bij elke zijnaad er 3 cm afgehaald (12 cm in het totaal dus) en toen was tie goed! Het mooie aan dit shirt vind dat het extra beleg aan de bovenkant van de waterval doorloopt naar achteren en in de nek dubbel moet worden vastgezet. Daardoor heb je een soort van sjaalachtig iets in je nek. (Was vandaag trouwens wel een beetje warm, haha) Ik ben er best tevreden mee, maar denk wel dat een waterval in een dunnere tricot mooier valt, soepeler naar beneden dus.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat is dat een leuk shirt!! Je bent lekker op dreef zeg zo net voor de vakantie!!

Groetjes Deborah

Vlijtige Lies zei

Mooi!!!Knap dat jezelf het shirt aan je wensen kon aanpassen!Groet Arjo

Felisa zei

Mooi geworden, hoor! Dat moet ik ook nog eens proberen, zo'n waterval.

Wilja zei

Leuk zo'n watervalhals, fijn dat hij nu helemaal naar je wens is (dat is het voordeel van naaien hè). Ik heb een jurk gemaakt met watervalhals, staat ook heel leuk.

groetjes Wilja

sarina zei

hoi danielle,

mooi geworden. in knipmode februari 2010 dacht ik staat ook een waterval shirt met een normaal lijfje zeg maar, die heb ik een keer gemaakt, en is ook erg mooi.
groetjes sarina

By Ieke zei

Hihi, ook al aan de slag gegaan met de watervalhals... Ik vind jouw versie hartstikke goed gelukt. Denk inderdaad dat een iets soepeler tricot meer voor het patroon doet. En wat dacht je van een fel kleurtje? ;)

Groetjes Henrike

Jantine zei

Ik heb een topje met zo'n hals gekocht, hoewel niet echt kraag... het draagt heerlijk!

Marlies Wetterhahn zei

Al een hele tijd ben ik op zoek naar een watervalhals die aan de achterkant doorloopt.
Nadat ik deze blog van u tegenkwam ben ik op zoek gegaan naar het patroon.
Ik heb het patroonoverzicht van knipmode van januari 2011 bekeken maar ik kon het patroon niet vinden. Is het misschien mogelijk dat het patroon uit een andere knip komt?
Ik hoop dat u me kunt helpen, het is een mooi patroon!
Met vr. groet: Marlies Wetterhahn en bij voorbaat dank.

Danielle zei

Hallo Marlies, heb even gegoogled en zag zag dat het nr 11 was uit die bewuste Knipmode (2011-1) Ik vond hem achteraf trouwens niet geslaagd, veeel te veel stof aan de voorkant