woensdag 17 oktober 2012

Nog een set voor Oudste dochter en nog even over mijn blog...

Ik had al een tijd een set liggen voor Oudste dochter wat niet afgemaakt was.  En aangezien ze erg tekort heeft aan warme/winter kleding, dit set gisteren afgemaakt. De kledingstukken zijn makkelijk om te maken, dus absoluut geen hoogstandjes, maar ik vind ze het leuk staan! Ik heb een wit overslagvestje gemaakt naar het patroon 4004A maat 152 en een strokenrok naar hetzelfde patroon. De gebruikte stoffen lagen nog in mijn kast te wachten als resten. Dus die zijn lekker opgemaakt

En dan nog even over mijn blogpost van gisteren! Bedankt voor jullie reakties allemaal. Heb gisteren er best mijn gedachten over laten gaan. Stoppen was overigens geen optie voor mij hoor, daarvoor vind ik het veel te leuk, maar ik schrok eigenlijk een beetje van het feit dat we door onze namen in te toetsen bij google afbeeldingen er zoveel afbeeldingen te voorschijn kwamen. Ik heb absoluut geen moeite met deze fotoos, want ik vind het stuk voor stuk leuke fotoos, ook de meiden hebben er geen moeite mee, dat vertelde ze me gisteren ook nog. Maar ik probeer vooruit te denken en besef dat dat op het voortgezet onderwijs wel iets kan worden wat de dochters niet leuk zullen vinden.  Daarom ga ik vanaf nu de kinderen niet meer bij naam noemen op mijn blog, van liever lee ga ik alle namen verwijderen in de vorige posten. Ook heb ik mijn privemailadres weggehaald en heb een hotmailadres aangemaakt. En dan hoop ik dat op den duur mijn blog alleen te vinden is voor mensen die echt belangstelling hebben en dus niet meer door te googelen op de voornamen. (ik besef dat google een groot geheugen heeft, dus dat het even kan duren) Ook  ga ik voortaan de 2 oudste meiden hoofdloos op de foto zetten.
Misschien denken jullie nu: Had ze dat niet eerder kunnen bedenken?
Nee, dit had ik 3 jaar geleden niet bedacht. Ik had niet gedacht dat mijn blog zo'n groot effect zou krijgen. En de kinderen worden nu echt groter en ga je toch overal wat meer en soms anders ergens over nadenken.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ga jij als een trein zeg en dat terwijl het vakantie is! Zo zie je maar, alle stress voor niks! Ik vind het een super leuk set. Wilde het voor Lotte ook maken. En het gaat idd. niet om het moeilijkheidsgehalte maar om het complete plaatje!
Heerlijk denk ik ook dat je een beslissing hebt genomen hoe nu verder met je blog. Wijs juist dat je daar nu vast over gaat nadenken!

Gr. Deborah

Crea Annemieke zei

Heel goed idee zo Daniëlle.Ik vind het altijd leuk om naar je foto's te kijken, maar zo is het ook goed te zien. En voorzichtigheid is geboden!
Daaag en een hartelijke groet Annemieke

julia zei

goed idee Danielle het is altijd leuk om je foto's te kijken

je kan niet voorzichtig genoeg zijn.goed besluit

groetjes Julia

Doortje Dartel zei

Wat een leuke set weer voor je dochter. En vaak is eenvoudig model juist zo leuk, omdat je dan weer bijzondere stofjes kunt gebruiken. Nu ik ook pas ben begonnen met bloggen heb ik bewust gekozen om geen namen te noemen. De oudsten letten heel erg op wat ik publiceer. Willen mij al omkopen zodra ik een foto van ze plaats:)) Goed dat je een algemeen mail adres hebt gebruikt, want je bent inderdaad overal te vinden anders. Wat een gedoe eigenlijk he!

Gera zei

Hele leuke set! Vind ze het nu zelf ook mooi?

Danielle zei

Gera, oudste dochter is al gauw blij! Dus is nu ook helemaal blij.

sarina zei

wat een supermooie set, het staat haar prachtig, en inderdaad logisch dat je daar niet direct bij stil staat als je met een blog begint! Ben heel blij dat je je blog houdt! En van dat emailadres is een goed idee!
groetjes sarina

Collie-Collie.com zei

Mooi setje heb je gemaakt en dat van restjes stof zeg!!

Ik besef wel ineens, wat je blog betreft, dat in mijn omgeving en zeker de omgeving van de tieners op school, haast niemand achter de naaimachine zit, dus beseft ook niemand dat er een blog bestaat met kleding maken...

Inderdaad een goed plan om de namen langzamerhand te vervangen. Als je een blog begint besef je helemaal niet zo hoe dat allemaal werkt op Google...

Groetjes, Collie

zonderglutenmetliefde zei

guts zeg! wat een werk... kan je met een zoekfunctie o.i.d. in 1 keer alle namen vervangen??

goh ja toch als ze ouder worden komen er andere dingen aan het licht waar je nu ( ik niet ) over nadenkt!

Andrea zei

Blijft altijd wel erg leuk he die overslagvestjes!
Je geeft mij ook wel nadenkwerk zeg wat je blog betreft. Ik had daar helemaal niet bij stil gestaan, maar je hebt gelijk!
groetjes Andrea

Elise zei

Mooi setje! En los van elkaar kun je de rok en vest ook weer met andere dingen combineren en je hebt een heel andere look.
Fijn dat je eruit bent met je blog!

Vlijtige Lies zei

Mooi setje!!

Sandra's Handmade zei

Wat een gedoe om al die namen er uit te moeten halen, maar inderdaad wel beter voor de meiden. Dat google onthoud inderdaad alles. Maar wat heb je weer een mooi setje gemaakt. Zal dochterlief vast blij mee zijn.

Groetjes Sandra

Antje uit Urk zei

Zo is het Danielle!! Ik ben ook gaan minderen met foto's van de kinderen op mijn blog. Je weet nooit wat er met de foto's gebeurt! En hoofdloos dat is een goed idee, ga ik ook doen!
En je oudste heeft weer een prachtig stel, kan ze lekker mee naar school! Fijn dat je zo lekker snel kunt naaien! Succes met alles en de groetjes uit Urk,

janneke zei

Wat een leuk setje is dit geworden.Makkelijk te combineren ook.
Ik wens je succes met het verwijderen van namen.je hebt me wel aan het nadenken gezet,en ik ga er ook wat mee doen denk ik.Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met zulke dingen.
gr.Janneke

Wilja zei

Wat een leuk setje zeg! zit me opeens te bedenken dat ik dat patroon hier ook nog heb liggen. Succes met het verwijderen van de namen, wel een heel werk, maar je zult hier vast geen spijt van hebben.

groetjes Wilja

By Ieke zei

Leuke set! Lekker jeugdig, dochterlief wordt al een echte tiener ;)