dinsdag 16 oktober 2012

Overslagjurkje met bolero en vraagstukje over de vindbaarheid van mijn blog

Vorige week ben ik naar de markt in H-I-Ambacht geweest speciaal voor de stoffenkraam daar. Hij heeft zulke mooie stofjes voor kleine prijsjes. Ik had best een stapel gekocht. Het 1 en ander voor de dames hier, maar toen ik thuiskwam waren de reakties niet echt enthousiast te noemen..... Uiteindelijk mocht ik wel proberen er iets leuks van te maken, maar als ze het niet mooi vonden kon ik het wel op MArktplaats zetten volgens hen. Ik moet echt gaan leren om stof te kopen met de dames erbij, zodat ze zelf kunnen kiezen, maar dan blijft nog de moeilijkheid dat ze zich niet kunnen voorstellen hoe het word.
Maar goed, 1 stofje is verwerkt als wikkeljurkje. Ik mocht het proberen van oudste dochter. Ze heeft er wel een hekel aan als de wikkeljukr openslaat op de fiets, dus ik heb voor de onderslag donkergrijs tricot gebruikt en in de zijnaad vastgenaaid. De overslag zit er dus alleen voor de sier, heeft geen functie. De rest van de jurk is van een gekreukt katoentje. De achterok heb ik dubbel gekinpt, omdat het anders wel erg dun is. Voor erop heb ik bolero gemaakt naar een patroon van Created in X-land, maar bij het knippen zag ik al dat de mouwen ontzettend breed waren, daar heb ik uiteindelijk 4 cm vanaf gehaald.

Al met al staat het set best netjes (laaiend enthousiast ben ik niet....) Oudste dochter is er wel tevreden mee.

Ps: ik zit een beetje in tweestrijd over hoe ik met mijn blog verder ga. Ik vind het heel leuk om te doen en er  reakties op te krijgen, maar de dochters worden groter en weten ook dat ze door google afbeeldingen heel goed te vinden zijn qua fotoos. Nu hebben ze er nog niet zoveel problemen mee, maar volgend jaar gaat oudste dochter ook naar het voortgezet onderwijs en zal ze het misschien niet zo leuk vinden als alle klasgenoten haar kunnen vinden op het www. Ik loop sowieso te denken om de namen van de kinderen niet meer te gebruiken, maar dan moet ik ze in de andere 200 berichten ook gaan verwijderen.......da's wel een hele klus. Ik kan mijn blog ook op onzichtbaar zetten voor de zoekmachines, maar aan de andere kant krijg ik nu dankzij mijn blog veel bestellingen........ Als jullie adviezen hebben, graag!!

23 opmerkingen:

sarina zei

hoi danielle,
Het setje vind ik mooi, ook de kleuren zijn mooi bij elkaar, ja lastig als ze groter worden, dan willen ze soms wat anders als jij!
ik snap wat je bedoel,
ik zou gewoon de namen verwijderen uit alle berichten, als hun dat later vervelend zouden kunnen vinden, en gewoon fotograveren zonder hoofd, oeps dat klinkt een beetje gek he!
Ik vind je blog altijd heel leuk om te lezen, dus hoop we dat je het houdt!, en je blog uit de zoekmachine zou ik niet doen, zeker als je bestelling krijgt.
nou succes er mee,
groetjes sarina

Anoniem zei

Hallo Daniëlle,
Ik kom je blog regelmatig bezoeken en zie dat hele leuke creaties maak
In Ambacht op de markt zijn erg leuke stoffen ik kom er zelf ook bijna wekelijks.
Even over je blog misschien kan je een nieuwe blog beginnen met verzonnen namen voor je kinderen en dan foto's zonder hoofd erbij plaatsen.

Zo dat is lang bericht voor iemand die nog nooit op je blog gereageerd heeft,

Succes ermee.

Niet stoppen met je blog daar is hij veels te leuk voor hoor!!!!!

Groetjes Marion

Mama C zei

Ha Danielle, wat jij schrijft herken ik: kinderen stof laten kiezen is lastig want hoe ziet het er uit als je jurk X van die bepaalde stof gaat maken??
Vorige week liet ik de oudste hier op de computer kiezen bij Herbert Textiel, toen de stof binnenkwam was ze er echt van overtuigd dat ze die stof niet leuk vond en ook niet had uitgezocht....
Wat betreft je blog:ik zou het erg jammer vinden als je er mee stopt! Zelf heb ik er een tijdje terug voor gekozen (in overleg met mijn man), om geen foto's van de meiden meer op mijn blog te zetten. Foto's op model zijn wel het leukst, maar ik vind het zelf beter zo. Namen gebruik ik niet. Tot nu toe had ik het over de oudste en de jongste, hoewel dat nu ook niet meer opgaat... Moet ik nog iets op verzinnen!

Lize zei

mooi setje zo.
Wat je schrijft over je blog herken ik wel. vooral de foto's. Daar twijfel ik ook een beetje over, want het is gewoon goed te vinden in de zoekmachines. Meestal probeer ik de foto's met de kinderen erop zo te maken dat ze niet uit te vergroten zijn, en ik vraag ze vaak om niet recht in de camera te kijken. Maar de zijkant van het hoofd ofzo. Maar de namen laat ik staan. Ik schrijf geen gekke dingen over mijn kids op mijn blog. Ze hoeven zich nergens voor te schamen. Dus vlgs mij moet dat nog kunnen toch?

Danielle zei

Lize, doordat ik overal de namen noem, kan er op naam gezocht worden. Gebruik ik geen namen, dan kan er niet gezocht worden op de naam van de kids. Zo liep ik dus te denken.
groetjes Danielle

Huize Kip Kakel zei

Hoi Daniëlle,
ik snap je dilemma,ik snap dat de meiden het vervelend gaan vinden.
Ik ben er inmiddels wel achter dat google een enorm groot geheugen heeft en dat is niet altijd in je voordeel.
Je kan de namen gaan verwijderen maar ik ban bang dat google dat onthoudt en dat je oude berichten ook zichtbaar blijven.
Ik pas ook een post geplaatst die ik later heb verwijderd, maar via de zoekmachine kwam ik er toch iedere keer nog terecht...
je kan er ook voor kiezen om vanaf nu je posten zonder namen en foto's van de meiden te plaatsen, die oude posten zij dan zo, er staan geen rare dingen op je blog :)
Groetjes Hannie

Daniëlle zei

Hoi danielle
Ik vind het setje mooi gemaakt, maar als ik heel eerlijk ben, vind ik de stofjes een klein beetje oudbollig voor haar leeftijd... maar dat is persoonlijk hoor!

Tja lastig is dat he over je blog. Misschien dat je als je foto's plaatst je hun gezichten wazig maakt. en de namen niet meer gebruikt. Ja wat ook mogelijk is, is een nieuwe blog beginnen...en deze verwijderen. moeilijk hoor. succes ermee!! Maar ik zou niet stoppen. Of je moet het niet meer aankunnen zeg maar, want ik weet dat er best een tijd in gaat zitten hoor in dat bloggen

nou succes ermee!!

Viegeltje zei

waarom overleg je niet gewoon met je dochters / je gezin over de blog. Misschien vinden ze het helemaal niet zo erg als dat je denkt.
En anders inderdaad geen namen meer noemen en foto's zonder gezichten.

Danielle zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Danielle zei

Viegeltje, overleg met het gezin is er al lang geweest. De meiden en mijn man weten hoe het werkt en hoe het zit. Op dit moment heeft niemand ergens last van, maar ik probeer vooruit te denken.
groetjes DAnielle

Vlijtige Lies zei

Danielle iedereen zoekt elkaar tegenwoordig wel op met facebook ect ect. zeker de jeugd,en uit alle gezindte! En dan zetten ze er ook allerlei foto's(met hoofden)op.Dus uit dat oogpunt begrijp ik je probleem niet helemaal. Natuurlijk gaat daar ook heel veel mis,maar in het verleden ging het op andere fronten fout.Blijf gezellig bloggen en denk niet alleen het negatieve maar juist aan al het positieve wat je blog je geeft.Ik vind je setje qua kleuren mooi bij elkaar en netjes afgewerkt met een coverstiksel! Maar ik moet eerlijk bekennen dat het niet zo vrolijk oogt voor een jonge dame.Al moet ik nog erg wennen aan al de winter kleurtjes.... Kom op hoor ik wil je blog niet missen,groet uit een nu zonnige polder.

Anoniem zei

Een hartstikke leuk set hoor voor de winter! 't Ja het zijn helaas geen zomerkatoentjes misschien moet je daarom aan de kleuren wennen, maar het is echt mooi bijelkaar!
Lastig wat te doen met je blog. Als het echt een probleem wordt kan je idd. geen namen meer gerbuiken en evt. foto met bijv. wazig hoofd of een bloem erop zag ik ook wel eens. Ik weet niet of het makkelijk is bij je oude berichten. Hopelijk ga je niet stoppen met je blog!
Moeilijk om een goede beslissing te nemen hoor!
Groetjes Deborah

zonderglutenmetliefde zei

misschien vanaf nu geen foto's meer met de hoofden erbij ( of helemaal op hanger / paspop ) en tja, de namen verwijderen lijkt me toch wel wat vreemd... ik bedoel van de naam "piet" en "kees' zijn er toch nog 100.000 als je ze googled.... maar misschien ook eens met de dames overleggen hoe ze de toekomst van je blogje zien?

Danielle zei

@vlijtige Lies, ik weet dat je op facebook ook heel wat fotoos van de jeugd heb die ze zelf plaatsen, maar mijn probleem (wat ik ga verwachten) is dat de dochters misschien uitgelachen worden omdat ze met hun door d'r ma gemaakte kleding op de foto staan, en dan vooral de fotoos van een aantal jaar terug, die zien er niet 'hip' uit natuurlijk.
@zonderglutenmetliefde: Als ik google op de namen van de 2de dochter (is niet veel voorkomend) heb je alle fotoos gelijk. Als bekendes googelen (dus straks ook medeleerlingen) op naam en achternaam krijg je ook heel de ris. Google verbind mijn mailadres (=met achternaam erin) en de opgegeven naam met elkaar en komt zo weer op alle fotoos van mijn blog. Dus misschien ook een hotmailadres aanmaken zodat ik mijn prive mailadres kan verwijderen.

julia zei

is goed dat je vooruit denkt beter nu dan dat het telaat is

laat je kinderen mee kijken,denken over een patroon en stof,er komt een tijd dat je het niet meer mag trekken ze het echt niet meer aan,succes

Daniëlle zei

Ik wil nog wel even zeggen dat ik het jammer zou vinden als je zou stoppen!! En ik het heel goed van je vindt dat je er nu al over nadenkt!! Succes met je beslissing!

Danielle

Gera zei

Het jurkje vind ik wel leuk, het vestje qua model wat minder. Een mini Mila erbij was leuker geweest denk ik. En je mailadres veranderen is wel een goed idee denk ik. Ik maak trouwens voor de 2 oudste nooit meer iets zonder het eerst te laten zien. Dan vind ik online kopen wel makkelijk, kunnen ze van te voren al kiezen en dat kun je best een beetje sturen natuurlijk.

janneke zei

Ik wens je veel succes met het vinden van een oplossing.Ik kan je daar geen raad in geven.
Zelf maak ik ook niet te veel foto,s waar mijn dochter helemaal op staat.
Ik zou het wel jammer vinden dat je zou stoppen.
Maar je moet doen wat JOU goed lijkt.

gr. Janneke


Wilja zei

Net is Gera vind ik het jurkje wel leuk, maar op één of andere manier vind ik het vestje er niet mooi bij staan. Ik denk dat het zonder veel mooier oogt.
Ik noem zelf ook geen namen, maar eigenlijk zegt dat ook niks. Want er zijn altijd wel weer bekenden die weten dat ik een blog heb. Vinden doen ze je toch wel. Als je niet wilt dat anderen over éen paar jaar je dochters bijv. gaan plagen om de foto's op je blog, zit er maar 1 ding op. En dat is dat je de gezichten op alle foto's gaat bewerken en deze foto's opnieuw op je blog zet. 't Is wel een hele klus, maar de jongelui zullen zulke foto's niet gaan downloaden en verspreiden. Je hebt me trouwens wel aan het denken gezet ....

groetjes Wilja

Anoniem zei

Denk dat we weer even aan de winterkleuren moeten wennen.
Hoop ook dat je niet gaat stoppen.Mss idd showen zonder dochters?
Groet, WIlma

Elise zei

Een leuke kraam, hè in Ambacht? Ik ben er 2 weken geleden ook geweest en ook bij mij werd een stof afgekeurd, maar dat is toch goedgekomen.
Succes met je zoektocht over het bloggen!

Collie-Collie.com zei

Soms is het lastig om stofjes uit te kiezen als ze groter worden. Soms helpt het wel om een idee te krijgen wat ze leuk vinden door ze even in een webwinkel wat kleurtjes aan te wijzen e.d.

Wat je blog betreft. Mijn kinders merken op school niets van dat ik een blog heb. Hoewel Ramon amper meer er op staat, omdat ik voor hem praktisch niets maak en hij liever niet op de kiek wil (maar dat heeft niets met mijn blog te maken).

Succes met wat je gaat doen.

Groetjes, Collie

By Ieke zei

Het jurkje is weer leuk geworden. Al vind ik het niet geweldig leuk bij elkaar staan. Misschien een knalrood shirt eronder? Lijkt me leuker dan het blauwe vestje...

Voor wat betreft de vindbaarheid van je blog, die van mij staat op onzichtbaar. Maar dat lijkt me voor jou geen goed idee qua bestellingen. Misschien is het een goed idee om een apart mailadres bij gmail (= meer opslagruimte en gelijk picasa als opslag voor je foto's). En dan de namen niet meer gebruiken, al weet inmiddels iedereen wel hoe je kinderen heten..