maandag 10 juni 2013

Shirt met volants voor mezelf.....


In de laatste Knip (6-2013) sprong er 1 patroon voor mij uit en dat was de top met volants. Om hem alleen daarvoor te kopen vond ik eigenlijk onzin, maar na nog een keer doorbladeren zag ik nog wel meer leuks, o.a ook voor de oudste dochter. Dus toch maar gekocht en gisteren voor mezelf die top gemaakt. Ik had een brede streeptricot in gedachten, maar dat bleek niet zo makkelijk met knippen. Als je de 2 voorpanden volgens de Knip op de stof legde, dan liepen de strepen schuin. Middenvoor moest wel gerimpeld worden, maar ik wist niet of je het daarmee weer goed zou krijgen. Het ging mij vooral om de zoom die ik overal met dezelfde baan wilde laten doorlopen en ook de zijnaden moeten natuurlijk doorlopen. Dus ik heb hem gewoon maar volgens eigen gedachten op de stof gelegd en het pakte gelukkig goed uit. Alleen onder de oksels moest ik wat smokkelen om de strepen doorlopend te krijgen. Ik heb de volants enkel genomen (de Knip schrijft dubbel voor) Ik had nl. al gelezen dat de volants dan te stug worden. Alleen voor tricots met een witte achterkant zou ik ze wel dubbel nemen, anders kijk je regelmatig tegen het wit aan. De top was zonder mouwen, maar ik wilde graag met, dus heb een mouwtje uit desbetreffende Knip overgetekend en geknipt. Hij paste gelijk goed, dus dat kwam goed uit. Ik heb de mouwtjes en de hals met elastisch biaisband afgewerkt. Het is ideaal spul, maar ik ga er nog wel eens de mist mee in. De ene keer trek ik te hard en dan te zacht. Dus bij de 1ste poging week de rechterkant van de hals, dus weer losgetornd en opnieuw.
Nou een heel verhaal, maar uiteindelijk is de conclusie dat ik helemaal blij ben met mijn nieuwe shirt! (terwijl ik tijdens het naaien had, wat moet dit worden.....?! Maar dat heb ik altijd bij het naaien voor mezelf en zet daarom altijd maar door)
Posted by Picasa

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk geworden Danielle. Mooi met dat elastische biaisband. Die van mij is ook af, foto is al klaar, ik moet alleen nog bloggen.

Firewoman zei

Leuk shirt is dit geworden. En een mouwtje vind ik zelf ook altijd handiger/netter. Ziet er goed uit en het shirt staat je ook goed.

Neeltje

sarina zei

Een mooi shirtmodel en leuk die mouwen eraan! kvind het mooi zo met een biesje afgewerkt.
groetjes sarina

@Let zei

Heel erg leuk Daniƫlle, complimenten!

Groetjes! @Let...

Vlijtige Lies zei

Het lijkt me een ontzettende klus om met zo'n shirt de strepen door te laten lopen,goed geslaagd dus! Echt een shirtje voor jou,mooi geworden. Veel draagplezier! Groet uit een heerlijke polder.

Doortje Dartel zei

Zo, dat is een leuk shirt geworden. Die voilant maakt het shirt wel speciaal, omdat de banen mooi gebroken worden.

Gera zei

Leuk shirt en door de witte mouwen heb je toch nog een beetje het top-effect.

Bianca zei

Leuk geworden!

Crea Annemieke zei

Een leuk verhaal, smakelijk verteld en op het eind is het toch een handig shirt geworden,die je goed staat!

Annemieke zei

Het ziet er uit alsof het voor je gemaakt is :) (en dat is het natuurlijk ook)

Ik ben een nieuwe blog begonnen, met een andere insteek.. Als je 't goed vindt, sta je weer in de zijlijn als 'gelezen blog'.

wilma zei

Geweldig mooi.
Groet,Wilma

julia zei

Prachtig shirt het staat je goed

Julia

Elise zei

Leuk! Slim om er mouwen in te zetten.

Elfi zei

Dit is een erg mooi shirt geworden, staat je goed. En leuk, met mouwtjes en afgewerkt met elastisch band.

Huize Kip Kakel zei

Mooi shirt, leuk die volant aan de voorkant!
Ik heb je een mailtje met vraag gestuurd :)
Groetjes Hannie

Anoniem zei

helemaal leuk je shirt, apart met zo'n volant voor! Mooie comi die streep met witte mouw. 't is net de collectie van college stijl. Ik zit ook altijd te twijfelen als ik voor mezelf naai. en dat elastisch biaisband is idd. een geprut. Zelf doe ik het het liefts van tricot.

groetjes Deborah

KidzCreaties zei

Ik was direct verkocht aan de laatste knipmode. Vooral door de jurk op de voorkant. En dit shirtje vond ik ook meteen leuk. Wat heb je er een mooie variant op gemaakt. Lijkt me moeilijk om alles door te laten lopen, goed gedaan.
Groetjes Kamala

Andrea zei

Echt mooi geworden. Ik dacht eerst dat er een los shirt onder zat. Staat je echt leuk! Vooral dat blauwe biesje aan de mouwen maakt het helemaal af.

Anoniem zei

Wat een mooi shirt, staat je echt super goed.

Collie-Collie.com zei

Leuk sportief shirt geworden. Staat je heel goed.

Ik vind het ook altijd lastig om voor mezelf te naaien.

Groetjes, Collie