maandag 24 juni 2013

watervalshirts, rokje (Jolly) en zomerpyama....

  Bij Gera, zag ik de afgelopen tijd al 2 keer zo'n mooie watervalshirt voorbij komen, een waterval die niet zo diep is. Ik vind diepe watervalshirts wel mooi, maar niet praktisch. De bewuste watervalshirt kwam uit de Ottobre 2-2009.  Dus toen ik dit exemplaar kon lenen, heb ik hem gelijk uitgetekend voor de oudte dochter in maatje 34 om uit te proberen. Die zat gelijk goed, dus erachter aan ook 1 voor mezelf. Ik wilde eerst een effen stof doen, maar zag in de kast nog een streeptricootje liggen, die ik vorig jaar gebruikte voor een mouwloos jurkje voor middelste dochter (de hele lap was 2,50 euro!). Ik had nog genoeg en was wel benieuwd naar het effect ervan. En ja ook die vond ik erg geslaagd. Helemaal blij ben ik dus met dit patroon. (Ik zie alleen wel op de foto dat ik 'de streepjes' boven de buste iets naar beneden moet trekken)
 
 Dit rokje maakte ik om weg te geven aan een jarig klein meisje. (Die vogeltjes blijven leuk he!)
 En nog een pyama gemaakt voor de oudste dochter die vorige week op kamp ging met haar klas. Een zomerse pyama, want het was warm de dag die ze wegging. Het topje komt uit Ottobre 6-2009 (wel een stukje korter gemaakt) en de pyamabroek is gemaakt van een legging patroon, hierbij heb ik 2 cm naad geknipt ipv de gebruikelijke 1 cm, dus de broek zit dan niet te strak maar ook niet wijd.
Posted by Picasa

21 opmerkingen:

Gera zei

Dat heb je weer snel gedaan! Ze zijn leuk geworden en met de pyama kan ze goed voor de dag komen.

by Ieke zei

Wat een leuke pyjama! Romantisch, maar niet te. Helemaal goed. Daar zal je dochter vast blij mee zijn geweest, want op kamp kun je natuurlijk niet aankomen in een 'foute' pyjama ;) Gelukkig weet moeders raad.

Ik houd juist meer van diepe watervalhalsen. Heb jij tips voor een patroon met een hals die minstens tot halverwege m'n voorgevel komt? Ik draag er toch altijd een hemdje onder en hoef alleen maar mooi te zitten wezen ;)

Mama C zei

Wat een creaties weer! De shirts zijn inderdaad mooi. Ik vind het soms best mooi staan een wat lagere hals, maar erg waardeloos om de hele dag na iedere beweging te moeten kijken of je shirt nog wel fatsoenlijk zit! Goed idee om voor een pyamabroek 2cm naad bij een leggingpatroon aan te knippen! Die ga ik onthouden.

Groetjes!

Muisje zei

Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt.
Ik zit altijd met verwondering te kijken, ik heb er gewoon de moed/tijd niet voor om zoveel achter de machine te kruipen.

Doortje Dartel zei

Je bent weer 2 mooie shirts rijker. Ik merk dat een lege waterval niet handig is met huishoud klussen en dan is dit model ideaal.
Die pyjama vind ik super geworden en een slimme tip van je.

Elise zei

Mooie shirts! Ideaal als de hals mooi valt en ook lekker als er niet perse een topje onder moet. Mooie pyama ook en het rokje zal vast in de smaak gevallen zijn.

Anoniem zei

ziet er weer prachtig uit allemaal! die vogeltjes blijven erg leuk ja! heb er al vele rokje`s, jurkjes en shirt`s mee gemaakt!

groetjes petra

Klavertje Kleding zei

Leuke shirts! Ik heb deze Ottobre vorige week besteld en al binnen, dus wil ook aan de slag met dit model. Welke mouwtjes heb jij gebruikt?
Pyjama is ook erg leuk geworden!

Gr.Nel

Danielle zei

Nel, ik heb het patroondeel van de lange mouw gewoon gebruikt en die korter aangehouden.

Anoniem zei

Leuke dingen heb je gemaakt! Ik verbaas me altijd over de hoeveelheid kledingstukken die jij genaaid krijgt met vijf kinderen!
Enne... heel wat anders, klopt de tijd op je blog wel, of is iedereen 's nachts aan het reageren geweest? Ik krijg visioenen van ijverige moeders, die een nachtje overslaan om zoveel mogelijk genaaid te krijgen!

Groetjes, Margje.

Danielle zei

Margje, de tijd op mijn blog klopt niet, heb nooit de tijd genomen om hem goed te zetten.

Anoniem zei

Wat een schattig rokje! Ik heb het patroon ook liggen, maar ik wacht nog op leuke restjes stof :-).
Die pyjama moet heerlijk dragen zijn!

Mama Deborah zei

Leuk!

Klavertje Kleding zei

Hoi Danielle,

Bedankt! Ga ik het ook zo doen!

Gr.Nel

Leonie zei

Leuk! Vooral het rokje met de vogeltjes vind ik erg leuk!

Bianca zei

Leuke dingen heb je weer gemaakt, die pyjama is echt mooi!

KidzCreaties zei

Ze zijn leuk geworden. Vooral die met de strepen en het rokje. Groetjes Kamala

Andrea zei

Leuk geworden. Hopen dat het een beetje warm blijft zodat je ze lekker kan dragen!

sarina zei

wat een leuke dingen weer, en je shirt zou zo bij cs vandaan kunnen komen, die hebben ook veel strepen dit seizoen. het staat je erg mooi
groetjes sarina

Vlijtige Lies zei

Mooi! helemaal jou stijltje. Ik heb geen ervaringen met dit soort halsjes..Het rokje is ook een leukerd zeg. Moet het zelf ook nog steeds eens maken. Maar kom tijd tekort! Wat een lieve pyama,echt prachtig.Gr. Arjo

Wilja zei

Het is allemaal weer even mooi wat je gemaakt hebt. Wat zal je dochter blij zijn met haar pyama, 't ziet er gewoon erg leuk uit. Ik heb hier ook nog stukjes vogeltjes stof over, wie weet maak ik daar nog zo'n soort rokje van.

groetjes Wilja