maandag 17 juni 2013

Vaderdagcadeautje.....

 Ik had 1 bestelling liggen die er al heel lang lag en dat was dus een vest voor manlief. De afgelopen 3 jaar heeft hij al regelmatig om een kledingstuk van mijn hand gevraagd, maar ik heb daar een beetje koudwatervrees voor. Toen ik in april voor de oudste zoon een vest had gemaakt, liet mijn man weten dat hij hem wel erg mooi vond en vroeg wanneer ik een vest voor hem ging maken. Gekscherende weg zei ik dat hij hem voor vaderdag zou krijgen. Vorige weeker eindelijk werk van gemaakt. Ik heb het patroon Fehrman van Farbenmix gebruikt en joggingstof bij Herbert textiel besteld. Dit is overigens een hele mooie stof: Het is meer een sweatstof met zo'n geluste binnenkant. Ik vind dit mooier dan de echte joggingstof en het blijft ook mooier.
Ik heb wel het 1 en ander veranderd aan het patroon: Er zaten schouderstukken bij, die heb ik weggelaten en bij het voor en achterpand aangetekend, ik wilde graag deelnaden in het voorpand en achterpand, die heb ik er dus ingetekend, zodat ik het blauw met de witte stof kon combineren. De zakken zijn erop genaaid ipv onder het voorpand. De zakingang was recht en daar heb ik een ronding van gemaakt. Het vest heb ik flink verlengd, na nameten op een bestaand vest. Ook de mouwen zijn 5 cm verlengd. De manchetten flink versmald en verlengd, zodat ze omgeslagen kunnen worden. En dat was het geloof ik.... Ik heb maat xl gemaakt. Onderaan had ik alleen maar een zoom. (geen boord oid) , maar dat was veel te wijd, dus nu heb ik een elastiek door de zoom gehaald en zit hij perfect. Ik vind wel dat het patroon breed valt.
Helaas een foto zonder model, op mijn blog staan met zoveel bekende lezers zag tie niet zo zitten. Het belangrijkste: Manlief is er blij mee, dus het smaakt naar meer.
 
 
 
Posted by Picasa

20 opmerkingen:

Onder de knotwilg zei

Kan me die koudwatervrees goed voorstellen, hier nog zo iemand :-) Maar het vest is prachtig geworden, de moeite waard dus om de koudwatervrees aan te pakken!

Mama C zei

Wat een mooi origineel Vaderdag cadeau!! Hier vraagt manlief al 3 jaar om een korte broek...patroon is in huis, maar ik kom er niet uit welke stof ik moet gebruiken. Misschien voor volgend jaar zomer??

Little Train zei

Mooi! Knap gemaakt.

Elfi zei

Wat een prachtig vest, hele mooie kleurencombinatie!

Huize Kip Kakel zei

Mooi!
Dat is tenminste een origineel vaderdagkado..enne..model zie ik vast wel eens langs komen met vest ..haha
Groetjes Hannie

Lize zei

Wat een gaaf cadeau. Knap gemaakt en een leuk idee.

Margreeth zei

GAAF zeg!! staat ook nog op mijn to do lijstje, een herenvest (ergens onderaan ;-))

Bianca zei

Leuk kado, mooi gemaakt met die verschillende kleuren.

Anoniem zei

Erg mooi geworden!
Ik heb ooit alleen een paar spijkerbroeken voor m'n wederhelft gemaakt. Daarna had ik mijn handen vol aan de kinderen... Maar dit ziet er toch wel erg mooi uit!

Vlijtige Lies zei

Wat een prachtige Vaderdag cadeau! Moet je vaker doen erg mooi zelfs zonder model;) Wat is een coverlock dan toch leuk vind je niet?? Geeft echt een mooi effect. Groet

sarina zei

wat een mooi vest en manlief blij! ik begrijp je koudwatervrees wel, heb ooit voor mijn man een broek gemaakt en die heeft hij helemaal afgedragen omdat tie zo lekker zat maar zelf vond ik m eigenlijk veel te wijd.
groetjes sarina

Doortje Dartel zei

Helemaal top. Wat leuk dat jou man hierom vraagt. Hij zal het met liefde dragen denk ik zo.

Marieke R zei

Wat mooi en wat een lef heb je getoond!

Omias maaksels zei

Ik heb alle foto's met stijgende bewondering bekeken. Dat ziet er dus echt prima uit ! Kan zo in de etalage van een chique winkel.
Zo te zien rendeert je cover !
Ik geloof direct dat jouw man hier erg tevreden mee is.

Francien van den Dool zei

Prachtig! Hij zal hem vast met veel plezier dragen.

Mama Deborah zei

Erg mooi!

Anoniem zei

Nou dat vind ik nou zo leuk dat die mannen daar zelf om gaan vragen! Hier heb ik er ook al 1 in huis die zich afvraagt wanneer ik voor hem begin. Voor mij persoonlijk het grootste compliment qua waardering voor het naaiwerk.
Maar die koudwatervrees is idd. een drempel.
Maar je vest is schitterend! Leuke kleurcombi's en deatils. Ja met die cover kunnen we echt blij zijn ja! Wel een super gave verassing hoor voor Vaderdag of wist hij er van?

Groetjes Deborah

Linda zei

Erg goed gelukt zeg, het vest!
Ik sta er steeds weer versteld van dat je alweer iets af hebt, compliment!
Ik zal eens rond speuren in de Waard of ik het vest ergens tegen kom ;)
Groetjes, Linda

Wilja zei

Dit is toch wel het allermooiste wat je voor vaderdag kan geven: iets dat jezelf gemaakt hebt.
Het vest ziet er super uit, echt knap dat je zoiets kunt en durft te maken.

groetjes Wilja

Elise zei

Mooi! Leuk dat je man er zelf om vraagt!