vrijdag 5 juli 2013

SPE New-look 6035 (2) rok en shirt met knooppanden......

 Ik had een rok gemaakt nav de SPE (zie vorige blog) en daar had ik alleen een topje bij die aan de onderkant vreselijk wijd is geworden, dus eigenlijk wilde ik iets anders erop. Daarom een patroon van een shirt uitgezocht (dankzij een klant kwam ik uit op dit leuke patroon) Ook weer met een knoop, maar net weer anders. Het is een shirt met v-hals en dan losse pandjes die je 'knoopt' en in de zijnaden vaststikt. Het patroon is eigenlijk van een jurk, maar ik maakte er dus een shirt van. Ik dacht dat hij in het roze wel leuk om mijn rok zou passen, maar dat vond ik tegen vallen, dus nu maar op een andere rok. Het enigste waar ik een beetje tegenaan loop bij dit shirt is dat ik de mouwen aan de voorkant vind trekken dankzij de knooppandjes, volgende keer iets breder knippen misschien.

Edit: heb de knooppandjes veranderd, ik had hem te hoog in het mouwgat vastgezet, maar nu weet ik eigenlijk niet meer of ik hem leuk vind. Het lijkt wel of ik een losse bh erop aan heb.

Edit 2: Ik heb de foto weggehaald, ik vond het toch niets, de knooppanden zijn er nu af en nu heb ik dus een v-halsshirt, haha.

En dan over de bewuste rok: Het is een a-lijn model met een losse tailleband erop. Ik heb daar tussenuit pipingband gestikt. Ook moesten er nog riemlusjes op, maar ik vind dat niets toevoegen, die ga ik toch niet gebruiken, dus maar niet gedaan. Volgens het patroon hoefde de rok niet gevoerd te worden, maar ik heb het dus wel gedaan, vind ik altijd wel netter. Toen ik hem ging passen, vond ik hem onderaan veel te wijd (niet echt a-lijn meer bij mij), dus ik heb hem op een andere rok gehouden (Romo van farbenmix) en bij de zijnaden totaal 8 cm weggehaald en naar boven gelijkmatig weg laten lopen. Zo is hij beter. Bovenin is de rok net pas. Ik heb maat 42/ maat 16 gemaakt en bij de taille extra cm'trs toegevoegd, maar nog moet er geen cm meer aankomen bij mij. Dus deze rok valt smal naar mijn idee.
 
 
 
Posted by Picasa

15 opmerkingen:

Elise zei

Mooie rok is het geworden! Mooie stof heb je er voor gebruikt! Het shirt is leuk, maar jammer dat het trekt in de mouwnaden...

Mariette zei

Mooi met dat pipingrandje ertussenuit gestikt. Leuke stof ook....fijn weekend!

Blomkes zei

Prachtig zomers setje! Wat heb je de rok netjes gemaakt met de voering!

groet, Elske

Steffie zei

Mooi die rode rok! Leuke stof ook. Groetjes!

by Ieke zei

Je hebt er weer een mooi exemplaar van weten te maken! De combinatie met het witte shirt vind ik heel leuk, lekker fris. Het roze shirt vind ik een leuk idee, maar ik denk dat het in de praktijk minder goed uitvalt, om de reden die jij ook beschrijft. Al ben ik wel heel benieuwd of jouw oplossing dé oplossing is voor de trekkende mouwen.

Unknown zei

De rode rok met het witte shirt is een leuke combi!
Het roze shirt trekt inderdaad, iets meer lengte zou de oplossing kunnen zijn...

Zaanse Zolder zei

Het onderste setje is super !
Het roze shirt, mwah, weet niet, ik vind het inderdaad net of je een bikinitop eroverheen aan hebt. Wat me wel weer leuk lijkt is om die panden helemaal door te trekken naar benee (dubbel pand) maar kost wel veel stof.

Mama C zei

De roze /rode rok is mooi en ziet er keurig afgewerkt uit! Leuke set met het witte shirt er op.
Het roze shirt...mwah: mijn eerste reactie was hetzelfde als die van jou.

Vlijtige Lies zei

Knap gemaakt zeg. En weer zelf aangepast aan je figuur/smaak.Zo knap. Ik vind de rood/wit set wel het mooiste! En wat een tempo,ik ben jaloers. groet,Arjo

sarina zei

leuk rokje en shirt, de stof van die rok komt me bekend voor, daar heb ik ooit een jurk en zomerjas van gemaakt voor suzanne toen ze twee was, wat leuk om er iets heel anders van te zien, als rok is tie ook erg leuk
groetjes sarina

Anoniem zei

Wat een leuk setje prachtig het staat je zo goed

Julia

Gera zei

Ik vind het een prachtige rok, ben helemaal weg van de stof!

Nicole Claudia zei

Mooie rok, ook een mooi stofje en dat pipingband geeft een leuk effect!

Groetjes, Collie

Anoniem zei

Leuk set heb je er zo weer bij. Die andere foto niet gezien, maar dit topje is erg leuk! Super mooie stof voor die rok zeg! Staat je mooi die kleur!

Groetjes Deborah

Wilja zei

Wat een mooi setje! Vooral de rok is helemaal een plaatje!

groetjes Wilja