donderdag 10 oktober 2013

frustratierok....

Dat heb je ook wel eens he...... iets wat alleen maar frustratie geeft. Ik heb van de zomer een vertikale strokenrok van Created in X-Land gemaakt voor de middelste dochter. Die was echt wel leuk geworden, maar ik liep toen al flink te tobben met de rolzoom. Bij een dunne stof weet ik niet hoe ik hem moet instellen om een mooie zoom te krijgen, zonder dat de stof er regelmatig vanaf glijd of dat er draadjes tussen de stof door piepen. Toen liep ik er al mee te tobben en nu, nu ik hem voor oudste dochter ging maken weer. Ik had een heel dun voile achtig stofje gekocht (dit omdat de rok van een andere stof veel te erg kreukt) Van te voren geprobeerd of die nette rolzoom wel ging lukken op een proeflapje...nee dus, veel te onregelmatig ook. Toen besloten om de volants heel netjes te knippen, heel strak zonder hapjes, met de bedoeling om ze helemaal niet af te werken, ik dacht dat het met rafelen wel mee zou vallen. Helaas haverwege begon het toch iets te rafelen, dus toch maar weer proberen te rolzomen. Uiteindelijk zitten ze erin, maar niet echt naar mijn zin. Er piepen dus draadjes tussenuit, soms laat de stof los van de zoom en hij doet het onregelmatig. En dan kan je je zo zitten ergeren. In de kliko gooien is mijn eer te na, dus heb het op het laatst afgeraffeld, beetje gestreken, op een hanger gehangen en nu ben ik er klaar mee.

Als iemand tips heeft voor de rolzoom: Graag!   Voorlopig maar even geen ultra dunne stofjes meer verwerken, daar word ik nl. erg sacherijnig van. Ik ga nu maar eens gauw wat anders doen.......21 opmerkingen:

elsa zei

Hoi Danielle,

Het is niet storend, hoor, maar ik ken je frustratie van dit probleem. Heb ik zelf ook met rolzomen. In papendrecht kan je een cursus doen van 1 ochtend, en daar leer je veel van dit soort foefjes met je locker. Misschien is dit een idee. Bijv. ook een bochtje maken enz. De rok is leuk, hoor! Groet

Little Train zei

Het komt oa doordat deze stof lastig te verwerken is als je niet met de stofrichting mee gaat. Ik heb een keer de tip gekregen om ruim te knippen,zodat je niet exact met de rand hoeft te locken. Heb het zelf nog niet geprobeerd, dus weet niet hoe het dan gaat.

Groetjes

JES! zei

Rolzomen in dunne, lastige stofjes: repen soluvlies gebruiken! Meelocken en bij het wassen lost het op. BeatyVof verkocht ooit rollen soluvliesband

sarina zei

hoi danielle,

op de hanger is het echt een heel mooie rok geworden hoor, ik begrijp wel wat je bedoeld, maar als ze hem aan heeft denk ik niet dat het opvalt, gewoon dragen!

groetjes sarina

Marleen zei

Hoi Daniëlla,
Meestal ga ik nog een keer over de afgelockte naad, maar dan zonder mes.
groetjes, Marleen

Onder de knotwilg zei

Toch is de rok wel leuk geworden! Maar ik herken het probleem :-( Net als tule, vindt ik ook zo'n probleem (maar dan vooral met knippen, dat blijft wegglijden... Ook maar besloten er verder even niet meer mee te werken...)

Vlijtige Lies zei

Ik begrijp je probleem. Echt heel vervelend. Maar het ziet er zo goed uit,hopelijk geeft het met het dragen niet al te veel problemen.De gouden tip kan ik je helaas niet geven,van de week ging het toevallig een keer goed bij mij met een voile,maar dat waren geen rondingen..ik denk dat het 'm daar wel in zit.Snel iets anders gaan doen!Groet Arjo

Bianca zei

Leuk rokje!

Marieke R zei

De rok oogt wel leuk hoor! Maar ohh, wat een frustraties kan je soms hebben he, je zou de machine zo het raam uit gooien ;-). Ik vind het rokje heel goed draagbaar en volgens mij staan er hierboven wel wat goede tips!

Anoniem zei

Is je mes nog wel scherp?

wilma zei

leuk rokje!
Groet, Wilma

Omias maaksels zei

Lastig , hé ?!
Zo'n mooi rokje en toch zo'n friemeltoestanden !
Dunne, glibberige stoffen leveren vaak dit soort problemen. Helaas.
Het rokje is wel heel goed te dragen , vind ik.

Monique zei

Hoi,
Goed gedaan en lekker dragen. Bij de volgende keer strijken de ergste draadjes nog een keer afknippen met een scherpe schaar. Na het wassen piepen er meestal weer nieuwe draadjes uit, maar het wordt vanzelf minder.

Elise zei

Frustrerend, maar zo op de hanger is het wel een leuke rok!

Anoniem zei

Een hele leuke rok. En idd. het is veel strijkwerk als je het van een andere stof doet en heel snel een kreukebaal van achteren. erg jammer van dit zo leuke patroon. Ik heb geen ervaring met zulke dunne stofjes met de locker. Maar die stof is wel het handigst voor zo'n rok. misschien dat strijkband voor in naden erop strijken voor het locken dan heb je wat meer stevigheid.
In ieder geval veel dragen dan heb je er nog plezier van!

Groetjes Deborah

Klavertje Kleding zei

Goed van je dat je hem wel afgemaakt hebt, want hij is wel super leuk geworden!

Gr. Nel

julia zei

Het is een leuk rokje en ik hoop dat je dochter het met veel liefde draagt

Julia

Antje uit Urk zei

Kop op Danielle, het is een prachtig rokje geworden! Tips heb ik niet, maar ik snap je baalgevoel wel. Ik vind 'm heel mooi!
Groetjes,

Anoniem zei

Nou, ik vind hem eigenlijk heel mooi!

Anoniem zei

Als je een rolzoom lockt, gebruik je maar één naald. Heb je de andere naald (die zonder draad erdoor)wel uit je machine gehaald, of laat je die in de machine zitten?
En is je mes nog scherp? Dat zijn de twee dingetjes waar ik ooit tegenaan liep....

Groetjes, Margje.

Danielle zei

Margje, de rolzoom doe ik idd altijd maar met 3 draden. En mijn lockmachine is een aantal maanden geleden nagekeken, ik ging er vanuit dat mijn mes ook gedaan zou zijn, maar daar ga ik nu steeds harder aan twijfelen.
Ik heb de zoom overigens overnieuw gedaan met wateroplosbaar vlies en daardoor is hij stukken beter geworden. De volants heb ik niet meer gedaan, ben veel te bang dat er per ongeluk happen inkomen.