vrijdag 4 oktober 2013

Winterjas Tinka-Bella.....

Een paar weken geleden kocht ik een gekreukte soort lakstof (maar dan mat) in het rood, met aan de binnenzijde wattine erop, op het Stoffenspektakel. Mijn bedoeling was een winterjas voor de jongste dochter. Ook kocht ik er een fuchsia met rode stippen fleece bij voor de binnenkant. In mijn hoofd zat de Tinka-Bella van Farbenmix. Ik maakte die jas voor de zomer ook al en ik was er toen ook al helemaal weg van. Dus waarom niet nog een keer dan toch? Een woensdagavond heb ik de jas geknipt. Ik had er ook nog een bloemenstofje bijgepakt voor de accenten. Omdat ik de volgende ochtend wel iets twijfelde heb ik alles in een tasje gedaan en meegenomen naar bloglezeres Deborah. Daar ging ik weer eens een keertje gezellig op de koffie. (de tijd was weer veel te kort.....) Daar liet ik mijn knipsels zien en ook Deborah had haar twijfels en deed wat suggesties. 's Middags en 's avonds ben ik er maar gelijk aan begonnen en vandaag ook nog een aantal uur aan gewerkt. En nu is hij dus totaal anders dan ik in mijn hoofd had, maar dus wel veel mooier. De fleece is tussen de jas in beland, dus daar zie je niets meer van, haha. Zonde van de mooie fleece eigenlijk. Ik heb de jas nu gevoerd met dat katoentje. De buitenkant van de jas is afgewerkt met diverse bandjes die ik gisteren ook nog maar even snel gehaald heb voor dit doel. Ik maakte maat 110/116, net zoals van de zomer. Hij past perfect en is lekker warm volgens de jongste dochter.22 opmerkingen:

Anoniem zei

Supermooi. Ik heb al verschillende tinka's gemaakt, maar het mooist is de jas met dit soort zakken. Ook het rood met de mooie kleuraccenten is supermooi. Gr.nancy

Anoniem zei

Wauw heb je hem nu al af!! ben je 's nachts doorgegaan of zo! En wat is hij mooi geworden. Goed idee om het stippelfleece weg te laten, leuke bandjes en het ruit met bloemenstofje is ook een leuke combi! Het totaal plaatje is nu rustiger en meer kloppend vind ik. Een dikke tien dus en heerlijk dat dochterlief er blij mee is.
Net een kaboutertje!!

groetjes Deborah

Gera zei

Hele mooie jas, dat rood staat altijd mooi icm het blonde haar.

@Let zei

Wát een mooie jas Daniëlle, daar zal je dochter vast veel plezier van hebben van de winter!

Groetjes, @Let...

Felisa zei

Oei, die is wel héél mooi geworden!
En gelukkig kan die meteen gedragen worden, met die koude ochtenden!

Vlijtige Lies zei

Prachtige eindresultaat!!Wel heel jammer van de fleece,had je niet beter fiberfill kunnen gebruiken...dan had je nog iets anders leuks v/d fleece kunnen maken.Verder echt helemaal mijn smaak! gr uit de polder.

Anoniem zei

Nou daar kun je met recht trots op zijn hoor! Superleuk gemaakt en de kleur staat haar heel lief.

Hartelijke groet,

Uw trouwe bloglezeres :)

Bianca zei

Prachtige jas, staat haar mooi dat rood!

Andrea zei

Wat een heerlijke dikke jas. Hij is echt heel mooi! Ik vind de capuchon ook erg mooi met de geruite stof er aan. Hopelijk zal ze er veel plezier van hebben.
groetjes Andrea

wilma zei

Prachtig!! Laat de sneeuw maar komen in Holland!!

Elise zei

Zij loopt er al vast warmpjes bij. Mooie jas!

Doortje Dartel zei

Wouw, wat een mooie jas. Het staat je dochter super goed dat rood..
Leuk met de lintjes en stofcombinaties.

julia zei

In een woord prachtig

Julia

Made by mama zei

Wat een vrolijke jas! Die zit vast heel comfortabel!

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk vrolijk!
Mooie meis in mooie jas!
Groetjes...

Juffrouw Tuttebel zei

Wat een prachtige jas!

Linda zei

Je hebt de jas al snel af na het halen van de bandjes! Leuk om het resultaat te zien; een prachtige jas.
Groet, Linda

Antje uit Urk zei

Prachtig!! Wat een voldoening geeft dat he!
groetjes,

Nienke zei

Mooi hoor! Ik heb toevallig deze jas ook gemaakt (www.hanneloortje.blogspot.com) en wat leuk om jouw uitvoering ervan te zien, super!!

Wilja zei

Wat een mooie jas heb je weer gemaakt. De kleur vind ik erg mooi bij de blonde haartjes van je dochter staan. Lijkt me een heerlijk warme jas!
groetjes Wilja

Blomkes zei

Prachtig hoor, rood staat haar erg mooi! (ai,wel jammer van die mooie stippenfleece waar je nu niets meer van kunt zien..)

Knap gemaakt!Ze is klaar voor de winter!

groet, Elske

KidzCreaties zei

Wat een leuke jas. Staat haar goed. Groetjes Kamala