donderdag 31 oktober 2013

Net set voor de jongste dochter....

Het patroon ABC147 heb ik al heel lang in huis, ik vind het een geweldig patroon. O.a die ballonrok met plooien en een overslag. ik heb hem van de winter al een keer van tricot gemaakt, maar vond het effect wat ik had verwacht tegenvallen. Ik kwam er toen gelijk achter dat het patroon echt voor een niet rekbaar stofje is gemaakt. (stond wel op het patroon hoor, maar ik was eigenwijs....) Nu werd het tijd voor een herkansing. Het rokje lag al een paar weken geknipt te wachten (een gestreept dun katoentje) Gisteren beetgepakt en gelijk afgenaaid. Wat een leuk patroon om te naaien. Ik heb maat 116 gemaakt. In de tailleband achter zit knoopsgatenelastiek, maar dat had niet nodig geweest, hij zit zonder ook al goed. Om de tailleband te sluiten heb ik kamsnaps gebruikt ipv lusjes die het patroon voorschrijft. Lekker makkelijk en ook leuk vind ik. Voor erop wilde ik een vest/trui die niet te lang was, zodat de tailleband in het zicht blijft. Ik heb het patroon KleinOland gebruikt. Eigenlijk wilde ik er een trui van maken (overslag dicht dus), maar kwam er na het knippen achter dat ik de overslagen dan wel een stuk breder had moeten knippen, dus toch maar een vest van gemaakt. Met ruches!! Ik ben weg van ruches, maar heb een hekel aan draden trekken (om te rimpelen) Rimpelen op de locker gaat niet bij elke stof goed, dus van de zomer heb ik een rimpelvoetje voor mijn pfaff gekocht. Ideaal, ik rimpel weer met plezier! Tussen de middag heeft dochterlief het complete set gepast en gelijk aangehouden! De juf zal wel denken: 2 sets kleding per dag?Ze wilde ook graag nog een keer d'r tong uitsteken naar de lens....

11 opmerkingen:

Andrea zei

Laat de juf maar lekker denken;)
Het is echt een leuke set geworden.
Ik heb het rokje pas gemaakt, en heb hem nu nog een keer geknipt in tricot:( Dat had ik dus beter niet kunnen doen als ik jou zo hoor. Helaas.
En een rimpelvoetje? Ik wist niet dat dat bestond? Kan dat alleen op de nieuwere machines, of zou dat ook op mijn oudje passen?
groetjes Andrea

Felisa zei

Dat is een mooi setje geworden!

elsa zei

Wat een leuk setje geworden, hier ligt het patroon ook al een poosje bovenop de stapel.........Groet, Elsa

Doortje Dartel zei

Ik zie nu steeds vaker dat rokje voorbij komen en hij is toch leuk! Goed idee om het met kamsnaps vast te maken.
Dat vestje is ook mooi geworden.

Onder de knotwilg zei

Wat een leuk rokje! Het vestje is ook heel leuk, daar zal ze vast veel plezier van hebben.

Mama Deborah zei

\leuk rokje!

Esrosa K. zei

Leuk setje! Rokje ligt hier ook geknipt klaar, van een streepjesstof. Leuk modelletje zo!

Grt, Esrosa

Wilja zei

Wat een leuk setje,de ruches maken het vestje veel mooier. Ik snap best dat ze het setje niet meer uit wilde doen!

groetjes Wilja

Vlijtige Lies zei

Mooi setje! En laat de juf maar denken hoor er zijn veel ergere dingen!

Marieke R zei

Inderdaad een hele mooie set, ik ben weg van het rokje!

Danielle zei

Andream je zou eens op internet moeten googelen op de naam van je machine en kijken of daar rimpelvoetjes voor zijn. Volgens mij zijn er ook universele voetjes. Ik heb een pfaff van 12 jaar oud (dus ook niet nieuw) en dit voetje werkt als een trein. Ik naai over de strook om te rimpelen heen en hij is gelijk zo mooi gerimpeld als dat je op de foto ziet.