zaterdag 11 januari 2014

knoopjurk, coljurk mareen , tricot rok met kant en ondergoed....

Ik heb best weer het 1 en ander genaaid, dus even een berichtje met diverse kledingstukken. Een knoopjurk voor mezelf van een dun viscose tricootje met een leuk print. Ik heb alleen de knoop van het originele knoopjurkpatroon gebruikt, de rok en de achterkant komen van een aansluitend model uit een ander Knip. Ik ben blij met deze jurk, heb hem al veel aangehad, Eerst zonder vestje, maar daar voel ik me toch niet helemaal lekker in. (teveel tekenend) Ik heb patroon trouwens nog aangepast aan mijn figuur: bovenkant mt 38, taille mt 42 en heup mt 40. Ik vind zelf dat dit goed heeft uitgepakt, dus ga dit vaker doen.



Voor de jongste dochter weer een coljurk gemaakt, nu van een zacht velours stofje. Vorig jaar was deze stof er ook al en zag ik daar geen kledingstuk in, maar na dat ik zag dat Elske van de blog 'Blomkes' hier jurkjes van maakt, was ik om en wilde dat voor dochterlief ook een uitproberen. Ze is er heel blij mee, vooral omdat hij zo lekker zacht is. Het voordeel van nickeyvelours vind ik dat het zo mooi blijft , veel mooier dan vele bewerkte tricootjes.



Ook maakte ik van de week een  tricot rok met een laag kant erover heen. Wat ik erop ga doen weet ik nog niet , het moet een zomers stel gaan worden, dus waarschijnlijk iets met ivoor (kleur van onderrok) Ook ben ik nog niet helemaal eens met hoe het kant tegelijk met de tricot aan de voeringrok vastzit. De tricot gaat nl. plooien onder het kant, terwijl het kant en tricot evenlang geknipt was, voortaan het kant denk ik maar langer houden. Of het kant moet los hangen, maar hoe werk je dan de onderkant mooi af?

Als laatste nog 4 onderbroekjes uit de laatste kinderottobre van 2013. Dit model bevalt zo goed, dat het mijn bedoeling is om deze erin te houden en te blijven maken.

13 opmerkingen:

Gera zei

Leuke jurk voor jezelf, (ik dacht echt even dat je dochter het was).
De veloursjurk is ook leuk, vind ik echt wat voor haar leeftijd.

Vlijtige Lies zei

Wat een leuk stofje heb je gebruikt voor je jurk,en hij past perfect zo te zien. Knap hoor het aanpassen van patronen. Mooi zo samen met het vestje en riempje! Het jurkje van je dochter is natuurlijk om mijn lijf geschreven,ik hou ervan! Mooie print en het draagt zo prettig.De onderbroekjes zijn ook weer goed gelukt,net als je kanten rokje. Wat een volle en creatieve post! Gr. Arjo

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijke jurk heb je voor jezelf gemaakt! Erg mooi met die rode accenten! En het jasje staat er ook heel leuk op! Het coljurkje is ook erg leuk, ziet er lekker comfortabel uit!
Rokje is ook mooi, kan ook lekker voor de zondag! Met een zwart linnen jasje bijvoorbeeld!
En onderbroekjes heb je nooit genoeg, ze zijn echt heel leuk joh! Wat heerlijk als je makkelijk naait! Een goede zondag morgen en groetjes uit Urk

Nicole Claudia zei

Mooi jurkje met vestje heb je gemaakt voor jezelf. Ik vind het heel leuk setje met een vrolijk rood accent. Het coljurkje voor je jongste is ontzettend leuk geworden, ze is er zo te zijn wel heel blij mee :D

Groetjes, Collie

Anoniem zei

hoi,hoi,

ik kijk geregeld op je blog, nu heb ik een tip voor die rok met het kant erover, ik heb hem van de week ook gemaakt.
maar ik had kant dat een mooie zelfkant had iets gegolfd, die heb ik als zoom gebruikt heel erg netjes geworden en heb je ook geen zoom.

succes met naaien.

groetjes Dineke

Elise zei

Mooie creaties! Je jurk staat heel leuk met vest en riempje!

Bianca zei

Leuke dingen heb je weer gemaakt!

Doortje Dartel zei

Jou jurk is echt mooi geworden en leuk zo met die rode details.
Het velours jurkje staat hier ook op mijn lijstje, want die stof vind ik ook zo leuk. Zie je dan ook vast een keer langskomen :).
Ondergoed dat lekker zit smaakt naar meer.

Anoniem zei

wat ziet het er weer prachtig uit! wwer lekker bezig geweest dus! voor dat kante rokje, je heb soms hele mooie linten van kant en die kun je er aan de onderkant bijv aan naaien zodat je die los laat van de voeringrok(hadden ze pas hier in de winkel gedaan) ikzelf maak het altijd wel vast maar heb er geen problemen mee!

nog super bedankt voor patroon ben er helaas nog niet aan toegekomen!

succes verder!
groetjes petra

Anoniem zei

Wat heb je weer een hoop leuke dingen gemaakt. De jurk staat je keurig!! Met het vestje vind ik het wat pittiger staan. Ook de coljurk is super leuk. Was ze zeker wel blij mee. het kanten rokje is ook erg mooi, helaas heb ik geen tips voor je. en van die onderbroeken heb je altijd veel plezier. Handig voor je restjes weg te werken!

Groetjes Deborah

Andrea zei

Tjonge wat heb je weer lekker veel genaaid! Heel leuk allemaal.
En die onderbroekjes is een heerlijk projectje om je restjes tricot op te maken. Waar haal je dat mooie elastiek? Dat maakt het helemaal af!
groetjes Andrea

Anoniem zei

Kant kun je afwerken met een bies van satijn. Je kunt ook een heel smal enkel zoompje maken, daarna het losse gedeelte van de zoom afknippen.
Je kunt bij bepaalde soorten kant, hangt af van het motief, gewoon het kant afknippen langs het motief.

Anneke zei

Hallo,

Een vraag over het kanten rokje. Hoe moet je de rits er in zetten? Met de
voering en kant samen of bv alleen de voeringrok en het kant apart op naaien.

Gr. Anneke