dinsdag 31 december 2013

Toch nog wat gemaakt....

Het lukte me niet om de hele vakantie niet te naaien.... Vooral als oudste dochter graag iets zelf wil naaien mbv mama, dan ben ik zo overstag. Op mijn todo-lijstje stond al lang de waterval/rimpeljurk van Its a fits 1008. Dochterlief had daar al eens een bordeaurood viscose tricootje voor uitgezocht. Dus vorige week zaterdag heeft ze het patroon overgenomen, ik op stof gelegd, en zij uitgeknipt. Gisterochtend zijn we begonnen. Dochter heeft de naden genaaid die ze kon naaien en ik de moeilijke dingen van het patroon, o.a de rimpels. Ik heb wel de v-hals achter weggelaten en er een gewone hoge achterkant van gemaakt. Ook heb ik de jurk gevoerd, wat volgens het patroon niet hoefde. Gisterochtend kwam de jurk gelijk af en stond haar erg mooi. En nu moest er nog iets bij. Zwart is de kleur die goed past, maar die hangt hier bijna niet in de kasten. Dus ik heb ze beloofd dat als iedereen op bed zou liggen, ik een topje zou maken en een vestje (de jurk is mouwloos) En zo gedaan (de kinderen lagen op tijd wegens de volgende dag oud en nieuw....) Ik heb het topje gemaakt in mt 36 volgens het patroon its a fits1003 en het vestje uit de Knip bijlage mei 2011.
Wat was ze vanochtend vroeg uit bed...!!...om haar nieuwe kleding te passen en gelijk aan te houden. Ze mocht vandaag een daagje op stap met opa en oma, dus gelijk op sjiek mee!
ik zelf vind het een prachtige jurk en wil het voor mezelf ook eens proberen, maar dat komt volgend jaar hoor.
Allemaal een goede jaarwisseling en een voorspoedig nieuwjaar gewenst!


11 opmerkingen:

Mama C zei

Wat leuk dat je oudste dochter ook interesse heeft!
En inderdaad, dan ga je natuurlijk overstag ;-))
Mooi setje geworden, dat beloofd wat voor de toekomst.

Fijne jaarwisseling en tot in 2014!!

Felisa zei

T'Ziet er prachtig uit!

Esrosa K. zei

Mooie set, ik vind de kleur van de jurk ook erg mooi warm. Staat haar goed!
Jullie ook een goede jaarwisseling toegewenst, in het nieuwe jaar komen we de sjaal van Joanne wel even ophalen, ze draagt nu telkens mijn sjaal :-)

Grtz,
Esrosa

Firewoman zei

Schitterende combinatie. En tja, als dochterlief een jurk heeft uitgezocht en wilt maken, help je hier natuurlijk graag aan mee. Fijne jaarwisseling!

Neeltje

Mama Deborah zei

Leuk dat jullie samen de mooie jurk hebben gemaakt.

Vlijtige Lies zei

Wat een dametje al! En wat leuk zeg samen naaien. Heel mooi winters setje is het zo geworden. Jullie ook fijne jaarwisseling,en alle goeds voor 2014 toegewenst.

Antje uit Urk zei

Al een hele dame! Wat een mooi stelletje zeg! En leuk dat ze er zelf ook aan heeft meegewerkt! Het staat heel mooi! En een voorspoedig 2014 samen met je gezin!
groetjes Antje

Doortje Dartel zei

Wat leuk om zo met je dochter samen te naaien.
Het resultaat is super!
IK wens jou en je gezin een gezegend 2014.

Onder de knotwilg zei

Wat een mooi setje! Leuk om zo samen te naaien! Hé, ik wilde wel dat ik wat vaker aan naaien toe kwam, als ik jouw creaties ziet gaat het zo kriebelen :-)

Anoniem zei

Weer een leuk set geworden. Wel even wennen aan de kleur, maar het staat haar mooi zo met het zwarte vestje. en extra leuk natuurlijk dat ze zelf wilde naaien!

Groetjes Deborah

PS: andere posten zijn ook super mooi! Heb geen tijd gehad om daar eerder naar te kijken.

Jantine zei

Schitterend! Wat leuk dat ze zelf mee helpt met naaien, dat zou ik ook niet kunnen weerstaan!