vrijdag 21 februari 2014

Over de plannen in de ijskast en wat maaksels....

Gisteren vertelde ik jullie nog met een hele lichte twijfel over mijn grootse plannen. Vandaag ga ik jullie vertellen dat ik alle plannen toch maar in de ijskast heb geparkeerd. Waarom??  Ik wil alles heel graag, maar als ik heel eerlijk ben voor mezelf dan weet ik gewoon dat het teveel gaat worden. Ik weet dan ook dat ik dan niet gezelliger word. Mijn bedoeling was om het in het klein te proberen. Gewoon wat atikelen simpel in een gratis webshop zetten en klaar is kees. Nee, toch werkt dat dan weer niet bij mij. Ik wil dan toch weer meer dan de oorspronkelijke plannen, wil superfotoos maken, wat dan ook weer een vak apart blijkt. Ik wil alles dan toch perfect kloppend, wat me dan niet snel genoeg lukt en dat irriteert me dan weer.  Mijn grote voorbeeld qua webwinkel is Blomkes Zij heeft in haar winkel een super uitstraling gecreeërd. Alles ziet er top en gezellig uit. Ik wil dat dan ook. Dus ga dan ook prutsen om mooie achtergronden te kunnen maken. Maar dan lukt het niet, ik word gefrustreerd.... Uiteindelijk ga ik veel te laat naar bed.
Vanochtend stond ik op en na de gebruikelijke rituelen, ben ik begonnnen met mijn enorme berg strijkgoed te laten slinken. Achter je strijkplank kan je je gedachten zo lekker laten gaan.... Ik besefte opeens dat ik niet op de goede weg zit. Ik wil veel te veel en dat kan niet. Daarna nog even gebeld met de persoon die mij al heel mijn leven kent. En ja, die gaf ook bevestiging. Daarna tegen de kinderen gezegd: die vonden het maar raar, haha. Zij zagen er wel wat in en als mama het druk krijgt doe je de winkel toch gewoon even dicht......
Dus lezers, ik ga gewoon weer door zoals jullie van mij gewend waren. Ik blijf lekker voor de kinderen en mezelf naaien. Daarnaast voor andere mensen als ze mij het vragen. En natuurlijk eens een cadeautje bij verjaardag of geboorte.


Hieronder wat kleding waar ik ook plannen mee had, maar wat ik allemaal maakte in de maten van de kinderen, dus zij hebben iig al het 1 en ander voor het voorjaar en zomer.
gemaakt van een mooie gladde lycra,
de banen schuin geknipt.

Bij een duurdere kledingzaak een leuk model
tricot rok gezien voor 89,95 euro!
In andere kleurstellingen ben ik ook eens aan
het experimenteren gegaan.Van dochterlief , maar ook van andere mensen
kwam er vraag naar gladde tricot rokjes met
bijpassende legging. Voor oudste dochter dus uitgeprobeerd!

Deze maakte ik op bestelling in maat 46

24 opmerkingen:

Juffrouw Tuttebel zei

Heel herkenbaar, vorig jaar had ik precies hetzelfde en uiteindelijk ook de plannen in de ijskast gelegd. Als je er teveel mee bezig bent en teveel dingen lukken niet zoals je graag zou willen dan is het gewoon je tijd nog niet.
Verstandige keuze!
Heb er nog steeds geen spijt van, ooit komt het wel een keer.

Groetjes Arjanne

Huize Kip Kakel zei

Tja..als dan de strijk ophoopt en er irritaties komen..is het verstandig nog een poosje te wachten!
Je hebt nog een jong gezin, wen eerst lekker aan het ritme van alle kinderen op school en dan zal je zien in de toekomst ...lukt het misschien wel!
Geniet nu nog even lekker van je vakantie en ik kom wel bestellingen bij je plaatsen:)♥

Mama C zei

Wat heb je weer veel gemaakt! De rokken met die gekleurde banen, heb je die banen geknipt van verschillende kleuren en aan elkaar gezet? Ik ben altijd bang dat de banen dat niet recht worden, maar bij jou zien ze er keurig uit!

En wat betreft je plannen, teveel en tegoed willen etc...herkenning allom!

Elise zei

Wat een zelfkennis en verstandig om daar naar te handelen! Je kinderen kunnen al vast met een paar mooie kledingstukken het voorjaar in!

Bianca zei

Wouw wat had je al veel gemaakt!
Ik snap je keuze, ook ik heb het wel een overwogen en ben toch afgehaakt, als ik nou 20 uur per week overhad....maarja die komen we eerder te kort. Ook de druk om iets te moeten maken, maakt het minder leuk. Gewoon zo doorgaan en genieten van je hobby!

Elfi zei

Ik kan het me heel goed voorstellen, Danielle. Je moet kunnen blijven genieten van je gezin en je hobby. Zodra er moeten bijkomt, verlies je misschien het plezier in het naaien. Zou zonde zijn.

Marian zei

Hoe je het ook bekijkt... je kent jezelf het beste. Je naait heel mooi en je ideeën zijn goed. Je hebt wel alvast superleuke dingen gemaakt. Het rokje met de schuine streep van lycra vind ik zo mooi. Is ook leuk voor een volwassene lijkt me. En het postzakrokje uit je vorige post... ik wilde wel dat ik nog een meisje had dat dat aan kan. Geweldig!! Ik ben trouwens een stille meelezer uit het dorp waar jij volgens mij vandaan komt... Groetjes van Marian

Little Train zei

Fijn dat je tot een beslissing gekomen bent. Hopelijk blijf je er rust in vinden. Die rok van lycra met schuine strepen en contrasterend stiksel vind ik super mooi!

Sabine zei

Als je er niet 100% van overtuigd bent, is het misschien inderdaad beter je plannen (even) in de koelkast te parkeren. Een webshop lijkt me enorm leuk, maar slorpt ook heel wat energie en ik kan me voorstellen met een gezin met 5 kindjes, dat dat niet altijd evident zou zijn. In elk geval, je hebt weer superleuke dingen gemaakt en je dochters zullen er niet rouwig om zijn dat zij nu die mooie creaties kunnen dragen.

groetjes,
Sabine

Anoniem zei

wat een leuke kleertjes weer zeg! die rokken wilde ik ook gaan maken had ze bij cs gezien zo leuk maar dan voor zoveel dat kunnen we zeker goedkoper! en je beslissing begrijp ik helemaal! geniet van je hobby en kids nu het nog kan!

groetjes petra

sarina zei

heel mooie dingen, en als het rust geeft voor jezelf is het goed. dit is trouwens zo herkenbaar voor mij, ik heb ook vaak grootse plannen en dan valt het toch tegen en dan wordt je inderdaad niet echt gezelliger! haha en wat een leuke reactie van je kinderen
groetjes sarina

Anoniem zei

Jammer dat je niet verder gaat met het leuke idee; maar ik begrijp het wel.
Vind het wel heel dapper dat je het zo eerlijk durft te bekijken. Want je wens is er natuurlijk wel.
Ik hoop voor je dat er een tijd komt dat toch tijd hebt om aan je droomwebwinkeltje te werken.
Tot die tijd zullen je kids blij zijn met wat je allemaal voor ze maakt en zijn je bloglezers vaak blij verrast door je mooie en vele creaties.

Groeten,
Sil

Vlijtige Lies zei

Goed dat je nog even alles op een rijtje hebt gezet. Wijs besluit denk ik,al twijfel ik zeker niet aan je kunnen. Maar op deze manier gaat het ook prima,en blijf jij ook een gezellige mama en echtgenoot! Mooie rokjes en overslagjurkjes! Ga je een beetje van stijl veranderen of lijkt het nu maar zo. Goed weekend,gr.Arjo

Nicole Claudia Blok zei

Wie weet komt het later nog uit de ijskast. Want de talenten om prachtige kleding te maken heb je.

Maar je hebt nu niet voor niets genaaid, je meiden hebben nu alvast prachtige kleding voor het voorjaar!!

Fijn weekend en groetjes, Collie

Blomkes zei

Wie weet inderdaad later dan nog Danielle? Ik kan me wel voorstellen dat het nu erg veel lijkt, je moet immers alles nog opzetten. Met de opmaak van de webwinkel was ik ook niet in een paar weekjes tijd klaar. Misschien als je jezelf wat meer tijd gunt? Maar ik snap het aan de andere kant ook wel helemaal hoor, het kost nu eenmaal erg veel tijd en je moet wel echt je gevoel volgen!

Je hebt in ieder geval prachtige kleding gemaakt! Succes verder!

groet, Elske

julia zei

Mag ik even, ik denk dat het te vroeg komt je bent jong heb vele ideeën en een man en kinderen en die vragen ook om je aandacht .

Wacht nog een paar jaar en dan kan je de kans waar maken .

Heel veel succes .

Julia

Renate Koestal zei

Ziet er mooi uit allemaal!

Andrea zei

Ik kan je helemaal begrijpen. Ik wil ook vaak veel te veel. Heel knap dat je nu toch eerst voor je gezin kiest hoor! Dat kun je tenslotte nooit over doen. Je hebt nu in elk geval al lekker wat kleding voor je kids. Heel erg leuk. Het jurkje is ook echt schattig!
groetjes Andrea

Linda zei

Heel dapper Daniëlle, om deze beslissing te nemen. Soms kun je zo meegezogen worden in je eigen ideeën, toch? Ik geloof zeker dat het zou gaan lopen en dat je er iets van zou maken! Maar dan toch na wikken en wegen (gezin, tijd enz.) een voor jou goede beslissing nemen; knap. Het geeft hopelijk rust. Vertrouw erop dat het vast nog eens gaat komen als dit voor jou bestemd is.
Lieve groet,

Linda

ps: de stofcombinatie van het jurkje; super leuk!

Doortje Dartel zei

Je hebt alles goed overwogen en een prima keuze voor nu gemaakt. Wie weet over een jaar hoe je tegen je plannen dan weer aankijkt.
Je hebt in ieder geval super leuke rokken en jurkje gemaakt voor je dochters. Leuk om eens andere kleuren en stofgebruik te zien.

Omias maaksels zei

Hallo Danielle,
Ik kan mij voorstellen dat jij , als immer bezige bij , de vrijgekomen tijd zo snel mogelijk wou invullen , nu alle kinderen hun dag op school doorbrengen.
Ik kan mij ook voorstellen dat een webshop starten een veel grotere onderneming wordt als je eenmaal concretere plannen gaat maken. Want wat weet een mens over alle reglementen terzake , niet ?
Dat je een besluit nam achter een immense berg strijk....is wellicht een realistisch besluit.;-) (strijken doet mij ook altijd nadenken).
Maar mocht je het webshop-idee opnieuw ter hand nemen ; dan zal het beslist al goed doordacht zijn.
En alle voorbereidingen terzake leverden jou alvast een leuke lentecollectie op.

KidzCreaties zei

Wat knap dat je dit besluit gemaakt hebt. Eerst kiezen voor jezelf en je gezin. Als de tijd rijp is komt het wel goed. Ook hier weer zo herkenbaar. Ik ben nog steeds aan het worstelen hiermee. Wat zijn er toch veel mensen met dezelfde ideeën. In elk geval veel plezier met creëren, genieten van het leven en succes. Groetjes Kamala

Onder de knotwilg zei

Knap dat je toch tot deze beslissing bent gekomen. Soms is het best moeilijk om grenzen voor jezelf te trekken, juist als het om iets gaat wat je eigenlijk wel leuk vind, maar wat gewoon niet haalbaar blijkt. Uiteindelijk ben je er wel beter mee af als je naar de grenzen van jou en je gezin kijkt!

Annemieke zei

Wel goed van je om het plan even te bevriezen. Wie weet voor later!

Waar je wel/ook rekening mee moet houden is, dat je niet zomaar alle patronen uit bladen over mag nemen en x aantal keren mag maken voor verkoop. Daar rusten namelijk auteursrechten op.