dinsdag 11 februari 2014

Vraag aan mijn lezers....

Al tijden ben ik aan het nadenken over het opzetten van een webshop met daarin mijn handgemaakte kleding. Mijn bedoeling is om er diverse soorten tricot rokjes in te zetten in de stijl die jullie in de afgelopen posts hebben gezien. Ook tricot jurkjes wil ik gaan verkopen.
Ik heb de afgelopen jaren al best veel voor anderen genaaid, maar wil het nu graag wat officieler gaan aanpakken. Ook mede doordat de jongste telg binnenkort naar school gaat en ik wat meer uurtjes alleen thuis zal zijn. Voor mij zal het dan een ideale vorm van werken zijn om thuis op bestelling te kunnen naaien.
Maar wat ik me dus afvraag? Zal ik klanten krijgen? (dat vraagt iedereen zich natuurlijk afvragen met het openen van een webshop) Kijk, het zal best het 1 en ander aan moeite en investeringen kosten , voordat ik kan beginnen. Het zal wel makkelijk wezen als ik dan van te voren weet of het idd. gaat lopen.
Daarom trek ik nu de stoute schoenen aan en vraag het aan jullie, mijn trouwe lezers. Mijn blog is nl. dé manier om mijn webshop bekendheid te geven. Wat denken jullie, zouden jullie bij mij een rokje (tegen een redelijke prijs) oid bestellen, of zijn jullie lezers ook allemaal naaisters en doen jullie alleen inspiratie op, om het thuis zelf te maken?
Graag hoor ik van jullie! Evt wensen die jullie graag in de webshop zien, hoor ik ook graag.
Heb je de reaktie liever niet op mijn blog, kan je ook prive mailen.

32 opmerkingen:

(O)ma Heijstek zei

Ha Daniëlle, je zit waarschijnlijk helemaal niet op een reactie van mij te wachten, maar ik ben ook een lezer van jouw blog en doe het daarom toch even. Persoonlijk vind ik het zeer positief, mede ook om de rede die je opgeeft. Ik vind jouw service ook heel fijn en fantastisch. Waar vind je dat nog!? Je bent gunnend en creatief. Ik vind het een aanwinst voor gezinnen, in deze toch al dure en moeilijke tijd. Hopelijk denken velen hier zo over. Ik wens jou veel succes bij deze liefde in het naaiwerk voor jouw medemens. Liefs jouw ma

Anoniem zei

Hoi Daniëlle, bij mij zou het dan gaan om rokjes voor een ouder meisje, zoals dat zwart/wit-geblokte rokje uit je vorige post. Succes en groetjes, Tanja

Nicole Claudia Blok zei

Ik denk dat er zeker markt is, anders zou je nu ook geen opdrachten hebben. En ik zie toch geregeld allerlei prachtige creaties voor klanten voorbij komen.

Ook bij een webwinkel krijg je klanten via een andere klant. Of in combi met een blog, facebook of andere media.

Als ik zelf geen rokjes zou kunnen naaien, zou ik zeker bij jou van die rimpelrokjes bestellen (is Bridget dol op) of zo'n zwart-wit geruit rokje. Ook de jurkjes die jij maakt van tricot lijken mij super voor in je winkel.

Groetjes, Collie

Nicole Claudia Blok zei

Oh ja, je zou het ook nog kunnen combineren met workshops geven en dus het zelf maken van een rimpelrokje... :D

Fijne avond, groetjes Collie

Danielle zei

Bedankt voor de reakties!
Nicole, ik weet dat ik al genoeg klanten heb gehad, maar dat was voor 90% rimpelrokken. En de langste tijd van rimpelrokken is geweest. Merk ik ook aan de workshops: veel gedaan, maar loopt op zijn eind.
Dus in mijn webwinkel ga ik aan de gang met andere soort tricot rokjes, maar de vraag blijft dan: Slaat eht aan?

Anoniem zei

Het is denk ik moeilijk in te schatten of iets loopt. Zelf doe ik vooral inspiratie op en naai alles zelf, dus zal zelf niet snel iets kopen. Maar het is lastig in te schatten wat een niet naaister wil betalen voor zelfgemaakte kleding. Je zou zelf steeds een collectie per seizoen kunnen maken die in verschillende maten te bestellen zijn. Specifieke wensen op aanvraag. En ik zou beginnen met een webshop waar je niet voor hoeft te betalen, zo kan je het vrijblijvend uitproberen. Je moet vooral steeds weer iets nieuws hebben per seizoen en passend in het modebeeld wat er is, maar dat is aan jou wel toevertrouwd.

Succes, ben benieuwd naar het resultaat!
Groetjes Deborah

Lize zei

Hoi, Je maakt prachtige rokjes.
Als ik zelf niet zou kunnen naaien zou ik ze zo bestellen hier.
Als je via dit blog al een aantal bestellingen gehad heb, zou ik daar lekker mee doorgaan. Desnoods een pagina op je blog toevoegen met rokjes te koop. Of wat foto's in de zijbalk.
Zelf heb ik een Dawanda winkeltje, moet je wel een bepaald percentage afdragen, maar dat is niet veel.
Marktplaats werkt voor mij ook. Zeker als je af en toe een dagtopper of een topadvertentie zet. Is wel wat duurder, maar als je structureel op MP adverteert, kan het wel uit. Je wordt dan (zeker in de kledingrubriek) wat makkelijker gevonden.
Succes, ik ben heel benieuwd, en blijf je gezellig volgen.
Lize

atJuNa zei

ik denk dat er wel een markt voor is, maar je moet wel heeeeel reeël zijn in de kosten / opbrengst / afdracht. een kvk nummer is niet gratis.... stof kosten + wat voor jezelf, weegt dat af tegenover de ( misschien ) toeslagen van de belastingdienst die je nu ( misschien ) krijgt en dan niet, hoeveel wil je verdienen, en van je winst betaal je een deel belasting, kan het dan nog uit tegen een redelijke prijs??... een jurkje kost met gemak 10 tot 20 euro om te maken, als je reeël wil wezen moet die minimaal 30 tot 50 euro vragen ( garen, machine-onderhoud, electra, fournituren, stof , uren werk ) .....

ik denk dat je vooral met je "zondagse" look jurkjes en rokjes op maat goed kan scoren, want juist lange slanke meiden of juist de "propjes" willen er ook wel een leuk uit zien met een jurk of rok die mooi aansluit en de juiste lengte heeft!!!dus DOEN!

Sabine zei

Zelf zou ik je rokjes niet kopen aangezien ik zelf naai, maar moest ik het niet zelf kunnen of de tijd er niet meer voor vinden, zou ik zeker bepaalde van jouw rokjes kopen. Ik denk dat je je niet enkel zal mogen richten op 1 modelletje, maar eerder een 3-tal soorten rokjes en vb 2 patroontjes jurkjes. Deze zou ik dan maken in diverse soorten stofjes, niet enkel één bepaalde stijl, maar diverse stijlen. Later, kan je dan, op basis van je ervaringen van wat meest verkoopt, daarop verder werken. In elk geval, ik ben ervan overtuigd dat, wanneer je een webwinkel zou beginnen, zeker een mooie omzet zal draaien.

In elk geval, heel veel succes ermee!

Mama Deborah zei

leuke rokjes maar ik maak er zelf al veel. Maar ik wil graag wel een workshop doen bij jou om zelf wat bij te leren.

elsa zei

Hoi Danielle,

Ik zou het gewoon gaan proberen. Er zijn best wat webwinkels waar je bijv. tot 50 producten gratis in kan zetten. Daarboven ga je kosten betalen. Persoonlijk vind ik de tricotjurkjes die je voor je eigen maakt ook altijd erg leuk! Geef je zelf 1,5 jaar om het op te bouwen. Beetje adverteren in kerkbode's enz. Of af en toe een actie bijv. 10% voor een goed doel....levert altijd klanten op!
Zo heb ik de site van de fotokaarten destijds ook opgezet!
Succes ermee, groeten, Elsa

Anoniem zei

Je zou aan mij een goede klant hebben met rokjes op maat voor mijn lange slanke dochters...

Blomkes zei

Hoi Danielle,

Je zou het eerst gewoon kunnen proberen. 4 jaar geleden ben ik begonnen vanuit hobby, dit is steeds groter gegroeid via mond op mond reclame. Je moet alleen niet teveel rekenen op grote winst, daarvoor is het toch te arbeidsintensief, zeker ook als je je gaat inschrijven bij de KvK. Je kunt dan wel bij de groothandel inkopen maar moet ook belastingen en andere kosten gaan afdragen.

Verder moet je je ook af vragen of je het naaien nog leuk blijft vinden als je zoveel klanten krijgt dat je er een dagtaak aan gaat krijgen. Ook is de tip van Nicole van workshops geven ook wel leuk in combinatie met een webwinkel! Zeker als dit al aansloeg! Oh ja, een bedrijfs facebookpagina werkt ook super!

Succes! Groet, Elske

Vlijtige Lies zei

Doen Danielle,probeer het gewoon een poosje. Elsa geeft je denk heel goede tips! groet.

Nicole Claudia Blok zei

Mode veranderd dus dat de vraag naar die rokjes mindert dat is denk ik dan wel logisch.

Maar misschien een idee om wat inspiratie op te doen bij bijv. www.collegestyle.nl Ik weet niet of er zo'n winkel bij jullie in de buurt is, bij ons in Gouda is er een, daar kocht ik vroeger geregeld rokjes, ik ben namelijk een rokjesmens en daar was een enorme keus aan rokjes (en vestjes!!! :D ) en sinds ca. een jaar ook jurkjes. Je ziet dan ook gelijk wat voor kleuren er zijn en wat erop gedragen wordt.

Maak een aantal rokjes in basiskleuren en laat in de andere foto's voorbeelden van stofjes zien waarin het ook gemaakt kan worden.

Eventueel een paar technische tekeningen van kleding, die nog niet gemaakt is, maar wel gemaakt kan worden, zodat je de keuze vergroot.

Zorg dat de foto's gemaakt worden met een witte achtergrond dan komt de kleding het mooist uit.

Bij Mijnwebwinkel is een gratis versie om een winkel op te starten en van daaruit kan je altijd nog uitbreiden naar een uitgebreidere versie die een bedragje per kwartaal kost.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wil je meer weten gewoon vragen!

Groetjes, Collie

Anoniem zei

Ik zou wellicht weleens wat bij je kopen, ik kan het prima zelf, maar met kleine kinderen thuis komt het er ook vaak niet van. Maar zoals bij zoveel dingen; het moet maar net zijn wat je leuk vindt en de prijs moetook een beetje okee zijn.

Blomkes zei

Ja, bij mijnwebwinkel.nl kun je prima starten met een gratis versie! Ik ben intussen ook nog niet overgestapt op de betaalde versie want kan met een beetje creativiteit prima toe met een maximum van 50 artikelen. Als je de betaalde versie doet, kost het je 19 euro exclusief 21% BTW per maand. Groet, Elske

Anoniem zei

Hoi, ik ben ook bijna elke dag op je blog te vinden, en doe vooral inspiratie op. Ik naai zelf, maar als ik niet zou naaien, zou ik zeker bij jou uitkomen! Mooie kleuren en patronen. Ik zou wel uitkijken voor te hoge prijzen. Heel veel succes!! En ik blijf je zeker volgen.

Groetjes talitha

Anoniem zei

Hallo,

Wat een leuk idee! En ja, wat een onzekerheid want je weet niet of het wat gaat worden.
Omdat ik zelf veel voor de meiden naai, zou ik niet direct hier tricot rokjes kopen. Als het kledingstukken zijn die exclusiever zijn (niet zo makkelijk zelf te maken) dan zou ik het sneller doen. Denk dat je met alle bovenstaande tips een poging kunt wagen. Wie niet waagt wie niet wint!

Omias maaksels zei

Hallo Danielle,
Ik volg al langer jouw blog , zoals je weet , en ik zie telkens weer prachtige dingen verschijnen.
Maar gezien ik zelf naai ; voel ik me slecht geplaatst om te beoordelen of er vraag is naar rokjes ; én of een webwinkel in gemaakte kleding wel rendabel zou zijn.
Ik ben wel geïnteresseerd in een eventueel e-book of patroon , dat je van een rokje zou maken.
Misschien kan zoiets ook in jouw webwinkel opgenomen worden.
In ieder geval wens ik jou veel succes !
Groetjes
Mia

Anoniem zei

Hoi Danielle,

je kunt het allicht proberen ziet er altijd heel leuk uit maar ik naai zelf dus zal niets denk ik bij je bestellen of het moet om patronen gaan;-)!
probeer eerst een gratis webwinkel zonder kvk dan heb je denk ik nog niet zoveel te verliezen!

succes met je plannen en we horen wel wat het word!
groetjes petra

Mirjam zei

Het si al gezegd, maar vraag jezelf aub wel af of je het nog leuk blijft vinden om 'verplicht' achter je naaimachine te gaan zitten.
Je moet je uiteraard wel inschrijven bij de kvk, dat kost geld. Daardoor moet je ook je administratie goed bijhouden en per drie maanden aangifte doen. Het zijn zo maar wat dingen die er wel extra bij komen kijken.

Wil je er echt aan gaan verdienen, dan moet je er goed over nadenken en uitrekenen hoeveel je dan wel zou moeten verkopen etc.

julia zei

Ik zou in het klein beginnen als er vraag naar is loopt dat als een trein, ik ken je buurt niet dus kan daar niks over kwijt .

Heel veel succes met je plan .

Julia

Andrea zei

Ik zal er niet aan beginnen
Het kost veel werk en er zijn al zoveel van dit soort webwinkels
Je hobby wordt werk en dan wordt het minder leuk om te doen
Bij mij heeft het erna een behoorlijke tijd geduurd voor ik het weer als hobby zag

renee zei

Ik zou zeer geinteresserd zijn in een workshop, vooral als je er ook de stoffen bij hebt...maar dat is wel erg moeilijk. Ik verkoop zelf veel tassen en ik ga dat ook meer doen als de jongste zo naar school gaat. Je moet het vooral leuk vinden en ik denk dat je er niet rijk van wordt. Wat ik van webshops met jurkjes leuk vind zijn twee dingen.
Of het is echt heel anders dan in de winkel ligt ( wikkeljurkjes enzo zijn vaak allen op een webwinkel te koop ) of als het goedkoop is. Aangezien dat laatste moeilijk zal worden zou ik dus gaan voor uniek. En dan bij de rokjes zou ik ook willen zien hoe het staat , dus foto's op een model ( je meiden)
maar dat zijn zo maar ideeen van mij. succes ermee
en proberen zou ik altijd doen..wie weet hoe het loopt
groetjes Renee

Doortje Dartel zei

Ik lees hierboven al veel tips waar je best wat aan kan hebben.
Misschien nog een idee om op een kleinschalig marktje/fair te staan met een kleine voorraad rokjes en wikkeljurkjes en dan promoten dat je ze op maat kan maken.

Little Train zei

Het zou erg leuk voor je zijn als het mogelijk is een webdhop te beginnen. De meeste kleding naai ik zelf. De blogs die ik volg, w.o. jouw blog, volg ik ter inspiratie. Als ik iets koop, is dat iets wat niet zo makkelijk zelf te maken is.

Groetjes

wilma zei

Mss kun je een sort flyer maken en meegeven met een schoolkrant en later een ad zetten? Een ad opplakken bij de winkel? Gewoon om te kijken voor ideen?
Groet, Wilma

Anoniem zei

Een tip die mij nog te binnenviel is een compleet setje dus rok + vestje of shirt. Ik hoor vaak van moeders dat ze dit lastig vinden, op een web zie je de kleur slecht en als je dan kan promoten met een zelfde kleur vestje erbij slaat dat naar mijn idee nog beter aan.
En je moet denk ik steeds weer iets anders hebben per seizoen! Een inloop party bij jezelf thuis is misschien ook een idee om je website een impuls te geven!

Succes Deborah

Andrea zei

Tips genoeg! Ik snap dat je het lastig vind, want het is wel een hele stap. Toch denk ik dat het je wel zal lukken. Wel denk ik dat als je het per uur om gaat rekenen, er niet zo heel veel meer over blijft.
Succes in elk geval!
groetjes Andrea

Vlijtig Liesje zei

Ik vind het een leuk idee. En een webshop hoeft op zich niet eens geld te kosten. Dus je hoeft niet veel geld uit te geven om te starten.

Of ik zou kopen hangt erg van de prijs af.

Marleen zei

Gewoon starten met een gratis website en vanuit daar kijken hoe het loopt.
Heb ik zelf ook gedaan met hondenspeelgoed dat ik zelf maak, van fleece en na 1,5 jaar ben ik overgestapt naar een betaalde website. Het loopt beter dan ik verwacht had en toch blijft het een hobby. Wie niet waagt, die niet wint ;)