maandag 24 februari 2014

Workshops?....

Ik heb de afgelopen weken veel vraag gekregen of ik niet wat workshops wilde gaan geven.
Ik wil dat best, maar wil daarom eerst even inventariseren.
Waar is vraag naar? Ik weet dat er mensen een tricot rokje bij mij willen maken, maar ik wil daar wel even een 'maar' bij zetten. Ik naai tricot het liefst met mijn lockmachine en cover. Een cover is een luxe die je niet echt nodig hebt, maar mijn locker zou ik voor mijn tricot niet willen missen. Als je met alleen een naaimachine tricot wil naaien is het heel belangrijk dat je een tricot steek gebruikt. Een flauwe zigzag word ook vaak gebruikt, maar met rechte banen stikken (net zoals mijn banenrokjes) ga je die steek aan de buitenkant zien en dat is niet mooi.
Wat ik hiermee wil zeggen: Ik wil graag workshops geven om tricot te naaien, maar weet dan wel dat met alleen een naaimachine niet alle effecten bereikt kunnen worden die je bij mij op mijn blog weleens ziet.
Dus mijn vraag: Wie heeft er interesse in een workshop? Wat willen jullie dan leren? shirt, rok of jurk of nog iets anders? Naar welk dagdeel gaat de voorkeur uit? 's morgens of 's avonds? Ik hoor het graag, via de mail of via mijn blog!

Naschrift 28 febr: Ik heb 2 datums geprikt voor een workshop 'Hoe naai ik tricot'
Ik hou het bij mij thuis en woon in de buurt van Gorinchem.

5 opmerkingen:

Mama Deborah zei

Ik heb alle machines en wil graag iets met een bies leren zoals roos overslag jurkje/ burda overslag jurkje of ottobre overslagjurkje.

Made by mama zei

Ja, dat zou ik ook wel willen, alleen woon je volgens mij aan de andere kant van Nederland, dus praktisch niet zo handig :-)
Maar stel dat je in de buurt zou wonen, dan zou ik interesse hebben in het leren van een overslag jurkje, of een goed zittend rokje of een jurk voor mijzelf.

Vera Oirbans zei

echt een hele leuke blog!
zou je misschien ook mijn blog willen volgen?
mijnnaamisvera.blogspot.com

liefs,
Vera

tiny zei

Jammer dat ik in Amersfoort woon!
Zou graag de workshop bij je volgen!
Groetjes,
Tiny

Nicole Claudia Blok zei

Wat leuk dat je nog meer workshops gaat geven. Toen met dat rimpelrokje was het supergezellig en het rokje héél goed gelukt en favoriet van Bridget.

Een workshop omgaan met tricot is zeker een hele goede. Ik ben ook bij Eva een middag geweest om mijn tricotvrees aan te pakken. Niet dat alles vanzelf gaat, maar ik weet dat ik het kan. :D

Succes!!

Groetjes, Collie