vrijdag 4 april 2014

shirts met 'polosluiting' en meer...

Ook nu weer het 1 en ander gemaakt. Maar dat kan nu ook niet anders toch met een nieuw seizoen in aantocht. Een aantal maanden geleden maakte ik al diverse rokjes. Maar iets voor erop had ik me toen nog niet mee bezig gehouden. Dus inde deze post een aantal shirts.
Allereerst heb ik een polo voor een babyjongetje gemaakt (maatje 74) Deze had ik al lang geleden beloofd. En aangezien jongste zoon van de Psz afging en het kledingstuk aan de juf van de Psz was de beloofd, moest ik vorige week toch echt even vaart maken. Hij is gelukt, de sluiting is helemaal strak geworden, dus dat gaan we in de toekomst weer vaker doen om het niet te verleren.
Vervolgens maakte ik een shirt voor op de postzakkenrok. Ik wilde een shirtje met opstaande kraag, een sluiting middenvoor en ruches. Pasgeleden maakte ik hem al voor een klein meisje. Bij dit rode shirt wat ik nu maakte ging van alles mis (verkeerd van draad geknipt, sluiting een beetje scheef en in de eerste instantie veel te wijd) Maar toch is hij goed draagbaar geworden en heeft de was al diverse keren overleefd (niet scheef getrokken), want er werd natuurlijk gelijk chocolade op gemorst...


En voor jongste dochter nog een basis shirt in donkerblauw gemaakt en daarbij een gestreepte legging. Blijft toch leuk dat blauw/wit. Het rokje heb ik al lang geleden gemaakt (tricot overslag ballonrokje), maar is nooit geblogd.


Ook had ik een opdracht liggen voor nog 2 roezelshirts. De eerste daarvan ging ook niet van een leien dakje, uiteindelijka lles goed gekomen maar knipte ik op het allerlaatst een klein gaatje in het voorpand... Dus heeft jongste dochter er weer een shirt bij! De 2 daarna gingen perfect. Nou, oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

11 opmerkingen:

miranda pol zei

Erg leuk die shirts met die roesjes. Heb je daar ook een patron van?

Danielle zei

Hoi Miranda, er is geen patroon van, ik heb gewoon een basisshirt als basis voor dit shirt gebruikt.

Lize zei

Wauw jij bent lekker bezig. Wat is dat allemaal mooi geworden

Nicole Claudia Blok zei

Jij kan poloshirtjes nu met je ogen dicht naaien, hahaha. Leuk die roezeltjes langs de sluiting. Zo'n shirtje staat bij zoveel rokjes leuk hè.

Groetjes, Collie

Elfi zei

Prachtige shirts heb je gemaakt.

Onder de knotwilg zei

Wat heb je weer veel gemaakt!! Dat ballon overslagrokje ligt hier ook juist klaar om te gaan naaien, en ook het patroon voor een polo waar ik roezels langs wilde naaien ligt hier klaar. Beetje dezelfde smaak :-)

renee zei

ze zijn wel echt te gek geworden, klasse

Vlijtige Lies zei

Erg knap gedaan Danielle. Weet je wat ik nu zo bewonder..dat jij gewoon een de moed op kan brengen om een patroon een aantal keer achter elkaar te maken. Als ik het één keer gemaakt hebt ben ik het alweer zat..moet ik weer iets anders. Je kunt bijna je eigen lijn op gaan zetten. De roezel shirts zijn wel toppertjes denk ik. Groet uit O-A

Doortje Dartel zei

Wat heerlijk dat de polo’s zo goed geslaagd zijn.
Leuk zo die shirts met die roezels. Nu je de slag toch te pakken hebt gekregen kun je dit vast nog meer klanten aanbieden :).

Andrea zei

Leuk allemaal zeg. En fijn dat je shirtjes (uiteindelijk) zo goed lukken. Ik blijf het echt lastig vinden.
groetjes Andrea

sarina zei

wat een mooie dingen weer!
groetjes sarina