zaterdag 19 april 2014

Zondags set voor de middelste dochter..

Rond deze tijd wissel ik de zondagse winterkleding altijd in voor de zomerse zondagse kleding. Voor middelste dochter had ik nog niet iets geschikts. (tenminste niet iets compleet) Vorige week liep ik tegen een mooie lap wat dikkere zalmroze tricot aan. Toen ik hem zag had ik opeens een zondagse combinatie gemaakt in mijn hoofd. Het zou een zalmroze jasje worden, voor eronder een topje (ze klagen hier snel dat ze het warm hebben) en ik had nog een hele mooie ivoor kleurige katoenen lap met een kanten rand liggen. (eigenlijk voor mezelf bedoeld, maar de kids gaan meestal voor he, haha) Ik heb voor het jasje het patroon uit de Ottobre 6-2013 gehaald. Ik had gehoord dat hij lang en breed viel, dus ik heb maat 152 genomen. (normaal heeft ze maat 164) Voor de rok gebruikte ik weer de Ottobre, maar nu nr 6-2012. Een rok met plooien en een breed heupstuk. Hiervan maakte ik maat 164 en verlengde de rok 3 cm. De tops (zalmroze en ivoor) komen uit de Ottobre 3-2013. Ze zijn snel gemaakt en hebben een goede pasvorm kwam ik achter. Ik maakte maat 158. De legging maakte ik ook zelf. Eentje met rimpels. Maat 152 zonder naden uit de Ottobre 6-2013. Ik ben geen moeilijkheden tegen gekomen met naaien en ben nu dik tevreden en dochterlief ook.
Ik wil jullie allemaal goede paasdagen toewensen!

17 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Super mooi!

elsa zei

Erg leuk geworden, we zitten in dezelfde kleuren voor de zondagse stellen deze zomer. Het zijn ook gewoon leuke combi's.
Je hebt het weer supersnel voor elkaar, hoe doe je dat toch altijd weer? Goede dagen toegewenst!

Made by mama zei

mooi hoor! Ik vind het een super set. Ik kan me dat van vroeger ook nog herinneren, nieuwe kleren voor de pasen! Fijne dagen.

Omias maaksels zei

Insgelijks een Zalig Pasen toegewenst , Danielle voor jou en je gezin.
Ik bewonderde vooral het jasje van de set. Daar zullen wel wat naaiuurtjes in gegaan zijn. Van de kanten rok zou ik een beetje terughoudend zijn...gaat de stof niet blijven haperen en zo...? Maar ik ben ervan overtuigd dat jij het vooraf wel zal getest hebben.;-)
Groetjes
Mia

Elise zei

Mooie set, het jasje zit netjes in die maat!

Onder de knotwilg zei

Heel mooi geworden! Het jasje valt echt heel mooi en de rok geeft het echt een zondags tintje!
Jullie ook goede paasdagen toegewenst!

Vlijtige Lies zei

Wat mooi,de kleuren en de kleding.Ik ben vooral weg van het rokje,wat een mooie stof!! Waren jou meiden nou gisteren in de winkel?? Ik vond ze zo groot dat ik begon te twijfelen... Voor jullie ook een goed paasweekend. En natuurlijk nog complimenten voor je prachtige maaksels.

Danielle zei

He Arjo, het waren idd mijn meiden in de winkel (voor een rits en knopen)Ja, ze zijn groot geworden he.

Jantine zei

Wat een prachtig setje zeg. Ze boft met zo'n handige moeder!

Tante Pollemop zei

Wauw! Mooi gemaakt en super hip! Mooie stoffen!

sarina zei

heel mooi set zo, die kleuren samen zijn echt heel chic!
groetjes sarina

Antje uit Urk zei

Keurig! Wat een heerlijk setje voor de zondag!
groetjes uit Urk

Wilja zei

Een heel mooi setje, staat erg goed bij je dochter. Vergeet niet om nog weer een leuk stofje voor jezelf te kopen hè! ;-)

groetjes Wilja

Doortje Dartel zei

Wat een mooie set zo samen.

Andrea zei

Mooi zeg! De kleuren ook erg mooi.
Ik heb ook zo'n soort roze lap klaar liggen voor een rok.
groetjes Andrea

Anoniem zei

Wat heb je allemaal weer super mooie dingen gemaakt! Ook dit set is weer schitterend. Ik geloof dat ik alleen de knopen iets lager zou zetten (net als je zei bij dat nepleren jasje). Maar daar kan je nu natuurlijk niets meer mee. 't Wordt al weer een hele dame!

Groetjes Deborah

Danielle zei

Deborah, ik heb later er nog een derde knoopje bijgezet, dat is idd. mooier.