maandag 1 juni 2015

Jasje en vestje...

Zo het werd weer tijd voor een berichtje. Afgelopen weken had ik weinig bijzonders om te laten zien. Ook waren er diverse redenen waardoor ik even geen zin in bloggen had.
Maar nu dan toch weer een berichtje. Voor de jongste dochter maakte ik op de gestreepte jurk een net vestje met kraag. Dit eigenlijk naar aanleiding van een bestelling van een nicht die dat soort vestjes graag wilde voor een bruiloft voor haar kinderen. Dus eerst voor haar gemaakt en daarna voor de jongste dochter dus. Op het laatst nog een applicatie met de cameo gemaakt. En zo is het vestje helemaal af.

Voor mezelf een jasje afgemaakt dat al 1 jaar lag te wachten om afgemaakt te worden.... Ben toch blij dat ik het aangepakt heb. Het jasje zit lekker en vooral de achterkant ben ik helemaal weg van.... (patroon: overgetrokken uit een oudere Knip van een kennis, helaas weet ik absoluut niet meer welke Knip, volgens mij uit 2009)



En nog een babymutsje voor een vriendinnetje  van jongste dochter die een broertje heeft gekregen.

14 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Wat een mooi jasje voor jezelf!!! En Het vestje/bolero van je dochter is ook weer een plaatje. En een origineel kraamcadeautje...zo schattig. Blijft het nu ook goed zitten in de was, of heb jij ook een speciale pers?Leuk weer een blogpost! Ik vind het zo jammer dat iedereen op FB overgaat. Groetjes uit de polder.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een mooie creaties!

GeeS zei

Weer mooi gemaakt!

Onder de knotwilg zei

Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt!! Het ziet er allemaal weer zo netjes uit! Mag ik vragen welk patroon je voor het vestje van je dochter hebt gebruikt? 'k Vind h'm echt geweldig!

Mariette zei

Goed dat je het jasje hebt afgemaakt, want het is prachtig geworden! Het vestje is ook super, leuk modelletje!

Anoniem zei

Een heel mooi jasje. Zeker de achterkant. En het stelletje voor je dochter is ook echt een plaatje. Blijft leuk hè blauw/wit.
Groetjes, Marjolein

Danielle zei

@onder de knotwilg: het bolerootje komt uit de Sue en Blue 2008.

Onder de knotwilg zei

Dank je voor de info! 'k Heb wel Sue en Blue liggen, maar weet niet welke, zal het eens nakijken ;-)

Lot zei

Dat is wel een hele leuke achterkant! Voor voorkanten zie je vaak leuke ideeen maar ik vind juist de aches-terkanten vaak zo saai.

Is het een een halve cirkel zo ongeveer? dan ga ik eens zelf experimenteren, er ligt nog een lap die ik eigenlijk niet zo leuk meer vind maar wel lekker stofje,wie weet wordt het nu juist wel erg leuk met dit idee!

sjoukje zei

hoi Danielle,wat ziet dat er prachtig uit je jasje leuk ook de achterkant en de bolero van je dochter staat mooi op haar jurkje ,en blauw kan gauw leuk om er bij te hebben in je garderobe.en ook nog zn leuk mutsje dat blijven leuke kadootjes.
groetjes Sjoukje

Wilja zei

wat een leuke jasjes heb je weer gemaakt, staat jullie mooi hoor!
Ik heb ooit zo'n achterkant voor de meiden gemaakt, leuk om het ook bij een volwassen patroon te zien.

groetjes Wilja

sarina zei

volgens mij oktober een bijlage heb dat patroon ook
het jasje staat je erg mooi, en dat vestje van je dochter is zo mooi op dat jurkje is echt prachtig bij elkaar.
Ja bloggen staat hier ook een beetje stil. De kasten zitten een beetje vol en dan is de zin om te naaien een beetje weg!
groeten sarina

Omias maaksels zei

Twee schitterende en tegelijk comfortabele jasjes !
Kledingstukken die iedereen wel in de kast wil hebben.
Heel zeker als je ze zelf kan naaien .
Het vestje van jouw dochter matcht prima met de jurk.
Mooi bedacht.

Nét als Vlijtige Lies ben ik blij met jouw blogposts.
Ik betreur het evenzeer dat zovelen naar FB overschakelen.
Het is zo'n immens vluchtig medium.

Mama C zei

Ha, daar ben je weer!
Het vestje ziet er super netjes uit, zeg. Zo kunnen ze de echte zomerjurkjes heerlijk lang doordragen.
Het jasje voor je zelf vind ik ook leuk, zo'n achterpand had ik nog niet eerder gezien. Juist gisteravond bedacht dat ik het nieuwe seizoen van naailes misschien eindelijk eens een jasje voor mijzelf moet gaan maken.

Groetjes