vrijdag 15 januari 2016

Top 'Pam' uit de nieuwste la Maison Victor....

Voor de oudste dochter maakte ik een top (maat 38)
 uit de nieuwste LMV. Ik kocht het blad speciaal daarvoor, vond hem er zo leuk uitzien. Wilde wel eerst een proef maken voordat ik hem van een duurdere stof zou maken. Ik had nog een dunne doorzichtige voile achtig stofje liggen.  Een crime om te knippen en te naaien, maar wel een leuk effect. Ik heb gewerkt met engelse naden, omdat ik bang was dat je de lockstiksels aan de binnenkant goed zou zien. Achteraf heb ik de split te diep in geknipt, kwam ik pas achter toen ik het beleg erop lag, dus ook het beleg dieper ingeknipt. Toen het beleg eraan zat en ik het naar binnen had gevouwen vond ik die afwerking absoluut niet mooi omdat de stof zo doorschijnt, dus eerst alles op een cm doorgestikt en het restant voorzichtig weggeknipt. Met het eerste exemplaar ben ik erg blij en dochterlief. Er zullen er wel meer volgen, maar dan met de split wat hoger en waarschijnlijk met een biesje afgewerkt.

11 opmerkingen:

Groetsels zei

Leuk, leuk! Mooi kleurtje! Heb het blad van de week cadeau gedaan aan mijn vriendin. Zag het blousje staan en ben van plan het blad een keer te lenen van haar.

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijk bloesje voor een tiener! Wat kun je toch prachtig naaien! Ook die mooie boxers, wat fijn als je dat zelf kunt...Ik ben pas ook weer achter de naaimachine gekropen, daar ga ik nog over bloggen.
Groetjes uit Urk

Omias maaksels zei

Moedig Danielle , om eerst te testen....en dan nog in zo'n lastig materiaal.
Ik denk dat je met de keuze van het materiaal precies de spijker op de kop slaat voor wat betreft de bedoeling van het model : een 'overtopje'.
Ik weet wel dat deze term geen goed Nederlands is ; maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel : een topje in lichte stof om over een shirt te dragen.
Mijns inziens ben je daar dus goed in geslaagd.

Onder de knotwilg zei

Heel leuk! Handig om h'm eerst een keer uit te proberen, nu kan je het de volgende keer meteen aanpassen!

Alienke V zei

Erg mooi! Perfect stofje voor dit model. Mooi patroon.

Anoniem zei

mooie bloes Danielle voor je dochter,wat bent een door setter zelf als de stof lastig is, ik vind het een mooi model leuk ook met dat strikje , pracht kleur , ik zou het ook een over bloese/topje willen noemen er moet mijn inziens wel iets onder , en ben benieuwd naar je volgende bloesje met biesje , je mag trots zijn op je prachtige maaksels.
je vorige set Boxer shorts zijn ook mooi keurig gemaakt het vest staat je dochter mooi altijd handig om er vest bij te hebben ,lijkt me heerlijk dragen.
warme groet van Sjoukje

Mariette zei

Heel erg leuk gedaan. Ik heb deze LMV ook weer gekocht en dit is wel een van de patronen die eruit springt.

Vlijtige Lies zei

Mooie kleur en leuk model. Handig om eerst een proefmodel te maken,een leer momentje toch,en de volgende is dan gewoon wel zo als je graag zou willen. Dapper hoor dat je met deze stof aan de slag bent gegaan,leuk spul maar zo lastig om het netjes te verwerken. En als je het dan in de winkel ziet,trekt er niets en ziet het er 'gewoon'uit...ik vraag me dan af hoe hun het zo maken.Succes met de volgende. Fijne zondag.

Anoniem zei

Als je druppel (split zoals jij het noemt) afwerkt met een bies en daarna de hals met een biesje dan kun je die bies door laten lopen zodat je meteen de strik aan de afwerking van de hals hebt. Dan is de afwerking mooier.

Verder is het denk ik mooier om de schoudernaad een 1/2 cm naar voren te verplaatsen. Dan zakt de top minder naar achteren en blijft het mooier zitten.

Succes!

Danielle zei

@ anoniem (zou trouwens graag een naam bij de reaktie willen zien): de afwerking had ik idd al in mijn hoofd op die manier en de top valt wat mij betreft goed, hij zakt niet naar achteren dus schoudernaad verplaatsen is naar mijn idee niet nodig.

Wilja zei

Wat een leuk model en stofje, ben nu al benieuwd naar de volgende.