woensdag 23 maart 2016

Voorjaarssetje en jongensshirt met col...

 En weer een voorjaarssetje klaar, jongste dochter zit er nu al lekker in, het is ook zo leuk om voor haar te naaien, wil nl alles nog. Ik begon met een simpel rokje naar het patroon Lotta, een belgisch patroon wat je op het internet gratis kan downloaden. Het rokje bestaat uit 6 delen, die naden daarvan heb ik met donkerblauw gecoverd. En toen moest er wat op. Daar ging even wat denktijd overheen. Ik had bedacht om een wit shirt te maken en dan opleuken met met siernaden en een applicatie. Het leuke van zelf naaien vind ik dan dat je van te voren nog niet goed weet hoe het eind resultaat word, als je aan het naaien bent komen de ideeen vanzelf. Ik moet eerlijk zeggen dat het veel leuker is geworden als dat ik in het begin in mijn hoofd had. Ik gebruikte het patroon Mareen weer eens. Werkte het shirt af met gestreepte biesjes en een boord onderaan. Toen ook nog maar gelijk een legging erbij, daar streek ik op de zijkant van het been een strikje, net zoals ik op het shirt deed. Al met al vind ik het een superset geworden.
 Eens in de zoveel tijd komt S bij mij naaien, ik geef haar dan wat tips, zij naait met behulp daarvan een kledingstuk voor zichzelf en ondertussen kletsen we gezellig. Zo ook 2 weken geleden. Ze ging een jurk voor zichzelf maken van taupekleurige streepstof. Daar bleef uiteindelijk een stuk van over.....en die kreeg ik! Ja daar kon ik wel wat mee, natuurlijk vond ze het leuk om tzt het resultaat te zien, dus ben aan de slag gegaan en maakte een shirt voor jongste zoon. Het patroon komt uit de Knippie 6-2015. Oorspronkelijk had het shirt een col met overslag, was dubbel en een stuk hoger, maar aangezien dat voor de zomer te warm is, heb ik hem een beetje veranderd. Ook de cameo er weer bijgepakt en het shirt nog opgeleukt met een applicatie.
S. nog hartelijk dank voor de stof!


12 opmerkingen:

sarina zei

wat een leuk setje! staat haar mooi

Anoniem zei

Prachtig setje geworden voor je dochter!
En als je zelf naait niemand heeft het zelfde he?!
Stoer shirt voor je zoon en leuk die letters erop!
groetjes Esther

Unknown zei

Leuke set voor je meisje! Blijft super hè, rood met wit.

Onder de knotwilg zei

Wat een heerlijk zomers setje voor je dochter! Dat strikje op shirt en legging is heel leuk! En je zoon zal ook vast blij zijn met z'n nieuwe aanwinst!

Andrea zei

Wat een super leuke set zeg! En die strikjes op de legging, echt gaaf! Het shirt is ook erg leuk met die twee verschillende streepjes!

Vlijtige Lies zei

Wat een mooie setje voor je dochter. Heerlijk om nog te naaien zoals jezelf wilt.Rood/wit/blauw blijft ook zo leuk. Nu nog wat warmere temperaturen...Heerlijk om zo af en toe met iemand je hobby te delen. En tips en trucs door te geven. Als dank een mooie lap,wat wil je nog meer? Prachtig shirt ook!

Mama C zei

Wat een heerlijk vrolijk setje heb je gemaakt. Die cameo applicaties maken het écht af vind ik!

Esrosa zei

Mooie set zo, leuke en vrolijke voorjaarscombi!

Antje uit Urk zei

Wat een fijn setje! dat zal mooi bij haar rode jas staan! De trui is ook heel mooi, de letter maken het echt af!

Groetsels zei

Leuk set voor die mooie blonde dochter. Dat shirt voor je zoon is ook origineel zeg. Leuk die verschillende strepen. En dan natuurlijk mooi afgemaakt met de cameo-aplicaties.

Sjoukje zei

Hoi Danielle ,Wat een pracht set heb je gemaakt voor je dochter, streep met stip in fleurig rood,en met dat rode manteltje uit en eerder blog heb je een compleet set top hoor. wat leuk om te zien hoe jij de stof verwerkt tot een pracht Shirt voor Jelle ik vind het er leuk uit zien mooi ook dat jij beide streepjes er in terug laat komen de opgedrukte letters maken het af .
groetjes Sjoukje

Omias maaksels zei

Combinaties met rood vind ik voor meisjes altijd vrolijk staan !
En dat 'vrolijke' ontdekte ik ook meteen in jouw geslaagde setje !
leuke details ook !