zaterdag 8 oktober 2016

winterjas...

Voor mijn doen is het lang geleden dat ik een nieuwe post plaatste. Op dit moment gaat het naaien gewoon niet snel, heb het ook drukker met andere bezigheden. Maar goed hier ben ik dan weer met een nieuw kledingstuk. Een jas voor de jongste dochter. Ik heb mezelf gewoon verplicht om er 1 dag voor te gaan zitten, want die jas was echt nodig, als het echt koud zou worden, zou ze niets hebben... Gelukkig is het gelukt op die ene dag en heb ik weer rust dat ook zij er ook weer warmpjes bij kan lopen. Ik gebruikte het manteltjespatroon uit de B inspired winter 2015, maat 140, van de zomer naaide ik hem als zomerjas in maat 128. Nu in maat 140 omdat er ook vulling in moest en nog is het maar net aan... Ik gebruikte een donkerblauwe wollige stof voor de buitenkant, fiberfill als vulling en een blauw met rood katoentje voor de voering. (die stof gebruikte ik ook al voor haar zomerjas, nu weer in het kader van 'eerst alles opmaken') Als accent bij de kraag en bij de beleggen aan de binnenkant naaide ik rood leren paspelband tussenuit. Vanmorgen haalde ik op de markt nog cognackleurige leerachtige knopen en kon ik hem afmaken. Ik ben blij met de jas. Dochter moet nog wennen: voelt zich dik erin... en hij is warm!!zakken voegde ik toe, het patroon is nl zonder zakken.
9 opmerkingen:

Onder de knotwilg zei

De jas is prachtig! En ja, weer even wennen die dikke warme kleren, maar hij staat je dochter wel mooi!

Mijn Crea Brouwerij zei

Prachtig!

Vlijtige Lies zei

Mooie jas! En zo netjes aan de binnenkant! Lekker warm want het is nu s'morgens al behoorlijk koud...Af en toe even lekker je hoofd legen achter je naaimachine kan heel prettig zijn. Groetjes uit de polder.

Crea Roosje zei

Prachtig geworden!
Ja en nu kan je de winterjas goed gebruiken!
Knap gedaan in 1 dag af!
groetjes Esther

Alienke V zei

Heel mooi!

Sjoukje zei

Prachtig wat een mooi manteltje voor je dochter ,en dat in een dag gemaakt ,t,ziet er prachtig uit .
MN complimenten
Hartelijke groetjes van ,Sjoukje

sarina zei

khad een bericht gemist zie ik! Op model ook heel mooi de jas, en wat een prachtig lang haar heeft ze toch!

Linda zei

Wauw, prachtig! Wat een details. Knap dat je het redde in een dag!
Wat zal ze genieten van zo'n mooie en warme jas!

Anoniem zei

Super mooi is d'r jas! Patroon blijf ik mooi vinden! Jongste draagt het hier voor 2e seizoen! Leren paspel is ook erg leuk! Groetjes Deborah