donderdag 20 oktober 2016

Weer van alles genaaid...

Oudste dochter doet sinds september de secretarieele opleiding, waar ze helemaal op de plek zit. Ze vind het zo leuk, gelukkig maar. Constant zijn ze bezig met praktijkgerichte opdrachten en moeten ze veel dingen organiseren. Hier hoort dan wel nette kleding bij. Dus moeders werd gevraagd voor een net jasje en een donkerblauwe kokerrok. Het jasje komt uit My Image winter 2016. Ik heb bij het patroon er wel 5 cm tussenuit gehaald, anders zou hij te lang worden. Ik maakte hem in maat 40. Volgens patroon zaten er paspelzakken in, maar ik deed voor het gemak gewoon nep klepzakjes... De kokerrok tekende ik over van een bestaande zwarte kokerrok. Eronder nette blauwe pantys. Blauwe pumps met hak werden ook gekocht en ze was er klaar voor! Helemaal leuk om je dochter zo te zien (ook grappig dat de pumps in een tasje meegaan de bus in en op school pas aangaan, want tsja op hakken lopen doe je nog niet zomaar..)


Voor de jongste dochter maakte ik een peplumtop uit een oudere Ottobre. Ik moest lang denken over wat eronder. Uiteindelijk bedacht ik een simpel blauw tricot rokje en legging en zo vind ik het een pracht set geworden.


truien voor de jongens maken vind ik steeds leuker om te doen, tegenwoordig zijn er zulke mooie stoffen te kopen en mooie fournituren om het af te maken. Ik gebruikte het patroon uit de Knippie 4 -2015En voor de jongste zoon ook nog een trui (Knippie 2-2016) In 2 kleuren omdat ik probeer mijn resten eens op te ruimen.

12 opmerkingen:

elsa zei

Wat een ijver! Allemaal leuke dingen, hoor! De peplumtop vindt ik er wel uitspringen. Staat heel leuk op zo'n eenvoudig rokje met legging. Wat een leuke opleiding doet jullie dochter. Het setje past er helemaal bij!

Judith zei

Wat heb je weer veel moois gemaakt! Leuk, het jasje en rok van je dochter. Doet me denken aan mezelf. Ik moest op het MBO ook bij bepaalde gelegenheden in blazer met rok en pumps.

renee zei

Te gek....vooral ook die jongens truien....ik snap je..met de restjes maak je echt iets te geks...wauw

wilma zei

Wat een mooie kleding weer voor allemaal!!
Je dochter veranderd zo ineens in een dame zeg!
Groet, Wilma

sarina zei

gezellig weer een volle post van jou, ik kijk er altijd naar uit om wat van je te lezen, en wat een mooie dingen weer! Het jasje staat haar prachtig! en leuk dat ze op haar plekje zit!
groet sarina

Omias maaksels zei

Bijna het hele gezin in het nieuw gezet, Danielle ?
Mooi, hoor !
Het pakje voor je oudste dochter is ideaal voor een secretaresse in opleiding ! Nu nog oefenen met de hakjes ;-)

Thea zei

Je bent goed bezig!

Ze is zo al een hele dame, je oudste dochter. Het staat haar erg goed. Fijn dat ze zo op haar plek is!

En die top is het helemaal, ik dank dat onze kleindochter dat ook heel leuk zou vinden. Stoere jongenstruien kun je nooit te veel maken, toch?
Erg mooi!

Fijn weekend alvast.

Groetjes Thea♥

Anoniem zei

Allemaal erg mooi! Je hebt er de vaart weer in na de weeromslag, dat gaf mij ook wel weer het impuls om te beginnen!! Er zijn zeker mooie stoffen voor truien en vesten!! Leuk hè! Fijn dat de oudste het zo naar d'r zin heeft!! Groetjes Deborah

Nienke zei

Het jasje staat leuk en netjes! De peplumtop blijft leuk en ik heb ook een jongen die graag zo'n trui draagt. Prachtig weer!

Mariette zei

Wow, wat een produktie! Allemaal weer erg mooi zoals altijd, maar ik ben vooral weg van de jongenstruien, super gedaan!

Anoniem zei

Netjes hoor jasje met rok voor je oudste. fijn dat ze zo op haar plek zit. Ze ziet er al als een echte secretaresse uit. Dan is het fijn dat haar mams goed met de naaimachine over weg kan. Er zal zeker meer secretaresse kleding volgen.
Peplumtop ziet er gepept uit. Klasse ! Je jongens lopen er ook weer warmpjes bij. Het mag gezien worden.
Warme groetjes ,Sjoukje

Vlijtige Lies zei

De kleding past perfect bij haar opleiding! Mooi gemaakt net als de rest. Het rokje past er ook goed onder bij je andere meisje. Je bent weer goed op dreef Danielle. Groetjes