dinsdag 6 december 2016

Doorgaan met bloggen?? + nog wat maaksels...

Ik heb het idee dat het bloggen een beetje aan het aflopen is. Tegenwoordig is het veel meer het instagram waar ik ook actief ben en waar het veel meer leeft. Laatste tijd heb ik echt wel twijfels of ik nog doorga met bloggen. Als ik naar de kijkcijfers kijk is er nog genoeg belangstelling. Maar als ik naar de aktie-reaktie kijk is alles enorm afgenomen in vergelijk met 2 jaar terug bijv.Voorheen kreeg ik regelmatig naaivragen in mijn mailbox of zomaar een mail dat ik iemand geiinspireerd had met een bepaald naaisel. Ook kwamen er leuke contacten uit voort. De reden dat ik nog blog is dat ik het archief wat ik zo krijg wel leuk vind om later bijv op terug te kunnen kijken. Maar goed... ik denk nog even erover.

Ik blijf nog wel naaien hoor, al is dat ook een stuk minder.
Oa maakte ik een jurk voor de oudste dochter. Het lijkt een rok met shirt, maar het zit toch echt aan elkaar vast. Het is een patroon uit de Knip, van vorig jaar meen ik, ik kan op dit moment alleen het exemplaar even niet meer terug vinden. Het is een wijdere bovenkant met aangeknipte mouwen , een tunnel met elastiek en een strakke rok. Oudste dochter was er helemaal blij mee en wil er hier wel meer van.

 Jongste dochter werd vorige week alweer 8 jaar. Waar blijft de tijd! Ik heb de cameo eens aan het werk gezet voor de traktaties. Heb met actionpapier de cameo doosjes laten snijden en daarna labels, ook de tekst is door de cameo gedaan. Was even werk ,maar dochterlief haar blijde gezicht maakte weer veel goed!

Geen foto van een verjaardagsjurk, ze heeft een paar setjes die haar erg goed staan, dus vond het dit keer niet echt nodig, 

en nog een trui voor manlief gemaakt. De titus trui uit de laatste La Maison Victor. Manlief moest eerst even wennen aan de kraag, maar heeft hem nu al diverse keren gedragen, dus komt helemaal goed. Om een foto te maken met model valt een beetje tegen met dit donkere weer.

23 opmerkingen:

Marleen zei

Hoi Daniëlle,
Ik volg je blog nog altijd hoor, maar vaak vergeet ik om een reactie te geven. Ik vind nog altijd dat je super leuke kleding maakt. Ik vraag me vaak af waar jij de tijd toch vandaan haalt!
Het naaien is bij mij ook minder geworden hoor. Vreemd eigenlijk: de kinderen zijn allemaal op school. Maar mijn tijd wordt vaak door andere dingen ingevuld.

Groetjes,
Marleen

Mama Deborah zei

Sorry ik ben een van de kijkers zonder te reageren. Door tijd gebrek blog ik zelf nietmeer. Wil dit wel doen net zoals reageren. Maar eerst moet David mij rust gunnen. Vooral in de nacht.

Corina zei

Wel blijven bloggen hoor, ik snap wel wat je bedoelt hoor.

Het zijn weer mooie creaties geworden, fijn dat ze dan ook nog met plezier ontvangen worden.

Corina

Mama C zei

Hoihoi, ik snap je overweging maar ik zou het wel erg jammer vinden als je stopt met bloggen! Instagram is toch alleen foto's of staat er dan ook een verhaaltje bij? Mmm, moet ik maar eens naar gaan kijken.
Leuk dat jij ook een trui voor manlief gemaakt hebt, door die Titus trui zijn heel wat mannen ineens voorzien van een zelfgemaakt kledingstuk! Hier ligt hij bijna klaar, alleen de boorden nog er aan zetten, maar zelfs daar kom ik niet aan toe.

Tot snel! ;-)
Groetjes Corinda

Alien K zei

Wat mij betreft ga je door met bloggen 😊. Ik kijk elke dag even. Ook omdat ik dan meteen kan zien of andere bloggers van jouw favorieten weer geblogd hebben.
Ook reageer ik niet heel vaak. Toch vind ik het telkens weer leuk om te zien wat je gemaakt hebt.

Unknown zei

Ook ik reageer maar zelden.. Maar lees heel graag mee! En je trui is zeker een inspiratie!

Crea-roosje zei

Blijf lekker bloggen hoor!
Anders word het helemaal saai!
Ik zit ook niet op istagram,en waarom niet zou je zeggen,je krijgt zoveel te zien wat je leuk vind...pfffttt al die prikkels ouderwets he,zou je van mij niet denken?!!
wat apart die jurk,heel leuk!
En je man wil gewoon niet op de foto ha ha!
(zou de mijne ook niet doen)
Geloof ik dat het een werk is die traktatie maar wel super leuk geworden en je hebt een voldaan gevoel!
Fijne dag!

Anoniem zei

Ik zou het jammer vinden, je blijft me inspireren. Maar ook ik ben niet iemand die regelmatig reacties achterlaat. Maar je bent natuurlijk ook druk met je gezin, uiteindelijk is het jouw keuze! Hoe ben je te vinden op instagram? Groetjes, Margje.

Hanne zei

Herkenbaar, dat twijfelgevoel bij het bloggen. Mijn blogje vierde onlangs zijn zevende verjaardag. Ondanks het minder bloggen, de mindere reacties, besefte ik dat ik ooit begon om voor mezelf een archiefje vast te leggen, en dat ga ik blijven doen. Ook met minder volgers, ook met minder reacties, ook met minder naaitijd.
Zolang ik het zelf niet als verplichting ervaar, blijf ik doorgaan.

Judith zei

Haha, nu zijn de reacties er wel! Maar ik zat deze week hetzelfde te denken. Bloggen schiet er bij mij ook vaak bijin, terwijl ik het zelf heel leuk vind om de blogjes altijd te lezen. Ik kijk ook elke dag even.
Gewoon doorgaan!
Je hebt weer veel moois gemaakt!

Anoniem zei

Gewoon door blijven gaan. Ik zal je missen daar ik geen Instagram heb. Je hebt weer leuke dingen gemaakt. Knap dat je daar de tijd voor kan vinden.
Hartelijke groet, Marjolein

Onder de knotwilg zei

Herkenbaar, dat getwijfel over doorgaan met bloggen of niet. Zelf twijfel ik ook wel: facebook gaat zoveel sneller! Aan de andere kant is dat ook wel meteen het nadeel, veel vluchtiger en je bouwt niet echt een 'archief' op...

Je maaksels zijn weer mooi! Leuk ook jouw versie van de titus trui! Mijn man heeft nog een paar bestellingen in andere kleuren gedaan, die vindt het zo heerlijk: eindelijk een trui waarvan de mouwen lang genoeg zijn zonder dat het lijf veel te wijd is!
Enne.. gefeliciteerd met je dochter!

wilma zei

Hoop ook dat je doorgaat. Begin altijd met jouw blog!! En vandaar naar anderen.
Mijn man is geen truien figuur.Meestal korte mouwen of met pak lange mouw, maar dat is alleen naar de kerk. En als ie een trui wil, mag ie die zelf gaan kopen, want dat doe ik dan toch niet goed, haha.
Nog gefeliciteerd m,et je "kleine" meisje. Waar blijft de tijd he?
Groet, Wilma

Anoniem zei

nou volgens mij is de boodschap wel overgekomen. Ik ben ook iemand die maar af en toe een reactie achter laat maar het wel heel leuk vindt om je blogjes te lezen. En als ik naar iets zoek vaak even jouw archief bekijk om ideetjes op te doen.Maar het is natuurlijk je eigen keus. Ik zou het in ieder geval erg jammer vinden als je zou stoppen.
Groetjes, Ellen

Unknown zei

Ha ik lees ook een aantal keren per week jouw blog of die van jouw favorieten. ...Dus wat mij betreft..

Anoniem zei

Blijven doorgaan a.u.b. Danielle!
genieten er bijzonder van.
Inspiratie en leuke idee.
"Vergeten" vaak te reageren.

Vlijtige Lies zei

Heel herkenbaar, het bloggen en het afnemen van de naaiactiviteiten. Iedereeen kan wel zeggen ,doorgaan,en natuurlijk is het leuk om te kijken/lezen. Maar het maken van een blogpost is best even een klus. Niet erg maar als je het nog 'leeft'.... ik ben benieuwd welke keuze je gaat maken. Hier ook de twijfel(al een poosje). Natuurlijk geniet ik van de mensen die wel bloggen,al ben ik ook een IG fan. Alleen is het zo snel en klein.Hier heb je meer info en kun je de plaatjes vergroten.Mooie maaksels voor je dochter. Groet en fijn weekend Danielle.

Vlijtige Lies zei

Ik vergeet je te feliciteren met je dochter! En wat leuk dat je man de trui nu wel met plezier draagt!

Anoniem zei

Helemaal hip zo'n jurk voor die meiden! Model staat d'r goed! Mooi model trui, durf mezelf er nog niet aan te wagen! Nog gefeliciteerd met je jongste dochter! En wat betreft het bloggen snap ik wat je bedoelt, mij geeft je nog steeds inspiratie en kijk ook wel in je archief voor ideetjes. Maar je moet zelf op een rijtje zetten wat voor en nadelen zijn. Wat mij betreft ga je door! Groetjes Deborah

Omias maaksels zei

Goeiemorgen Danielle,
Wat een mooie creaties alweer !
Het idee van de jurk vind ik super ! Leuk voor grotere meisjes !
Wat bloggen betreft : het vraagt veel werk , ja ! Maar het geeft ook de kans om iets uitgebreider over een model ; een patroon verslag uit te brengen. En dat is niet alleen leerrijk voor jezelf (geheugen - wat heb ik vroeger met dat patroon gedaan/gedacht) ; maar ook leerrijk voor de lezer.
Ik zit ook op FB en Instagram (heb jou daar nog niet gevonden) ; maar dat zijn 2 erg vluchtige media.
Je plaatst een foto/je ziet een foto...even liken ....en foeps....weg is die. Dan ben ik nog eerder fan van Pinterest , waar ik geordend alle interessante dingen kan opslaan.
Het klopt wel dat er minder en minder gereageerd wordt op blogposts.Dat ondervind ik ook. Maar ik blijf toch nog even verder bloggen....hoop van jou hetzelfde.
Fijne zondag nog !
Groetjes
Mia

sarina zei

ik lees je blog graag, maar snap helemaal wat je bedoelt. Het voordeel van blog is dat je er een verhaal bij kunt schrijven, maar juist op ig is het veel gezelliger met actie reactie. Vind ik bij mij ook, het loopt erg terug

nou succes met je keuze,
groetjes sarina

Sjoukje zei

Dag Danielle ,
Vind je blog erg leuk om te lezen volg het altijd ik geef niet altijd reaktie.
Zou het leuk vinden als je bleef bloggen zou t jammer vinden als je stopt ,ik kijk ook altijd bij jou andere favorieten mede bloggers ,wel we gaan t zien wat je doet ,doe maar wat goed voor jou voelt ,
Vind de trui van je man erg mooi en ook de kraag hopen dat hij hem met plezier gaat dragen .
En ja t wel laat maar toch nog gefeliciteerd met de jaardag van je dochter 8 jaar alweer ja de tijd gaat snel .
Wat een pracht set draagt ze op haar jaardag ik vind de jalie bloes en ook de kleur haar mooi staan ,ook de jurk voor oudste dochter prachtig wat fijn dat ze de door jou gemaakte kleding graag draagt en ze er blij mee is .
Mooie traktatie ook gemaakt door jou cameo fijn dat je daar zn plezier van hebt
Mooie kleding Danielle en dat maken naast het gewone werk wat je hebt mn complimenten
Warme groetjes van Sjoukje

Linda zei

Hoi Daniëlle!
Altijd leuk, een jarige in huis. En wat een werk had je aan de traktatie. Maar ik vond het altijd de moeite waard als je kind blij en vol trots met de traktatie naar school ging. Goed idee, een trui voor je man. Lijkt me een fijn model, lekker warm.
Het jurkje van je dochter is ook goed gelukt. En met andere stofjes heb je weer iets heel anders, dus ik kan me voorstellen dat ze er meer van wil :)
Van bloggen komt bij mij erg weinig, ik zit weinig op de computer... Af en toe lees ik weer eens even terug wat iedereen gedaan heeft, ook jou blogjes lees ik graag. Op IG zit ik verder niet, dus daar kan ik geen mening over geven. Wel vind ik het net als jij ook een mooi archief om terug te bladeren naar wat je allemaal al maakte.
Groetjes!
Linda