dinsdag 11 april 2017

Ik hou van streepjes...

Streepjesstoffen: ik blijf ze kopen en dan vooral blauw-wit. Een paar weken geleden was ik op de utrechtse lapjesmarkt, gezellig met de jongste dochter. Daar zag ik een mooie kwaliteit blauw-wit (en dan meer blauw als wit) tricot liggen. Echt een dikkere kwaliteit. Die kon ik echt niet laten liggen en nam dus een meter mee. Vorige week maakte ik er 2 kledingstukken van. Als eerste een rok uit de Knipmode 4-2017 voor mezelf en als tweede een recht jurkje voor de jongste dochter. (weer het patroon Mareen gebruikt) Ik ben superblij met de kledingstukken. Gaat veel gedragen worden denk ik. Ik vind het patroon van de rok aan de bovenkant erg groot vallen. Vanwege mijn buik niet erg, maar voor dames met een smalle taille zal hij daar echt te groot zijn. Gelukkig had ik geen extra centimeters aangeknipt, het was echt een gok hoe de rok zou uitvallen, want met die losse pandjes vond ik het lastig nameten.
21 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Oooo....dat rokje : wat een beauty !
Jij kan duidelijk al heel goed omgaan met strepen !.

sarina zei

dat heb je leuk gedaan! grappig effect die strepen zo! staat je echt goed!

Judith zei

Zoals altijd weer even mooi. Het rokje is echt super! Ik noteer het patroon van het rokje even. Die gaat op mijn to do lijstje.

Mijn Crea Brouwerij zei

Mooi!!

Anoniem zei

Ondanks dat het 'gewoon streepjes' zijn, zijn het twee hele mooie kledingstukken. Mooi patroon van die rok.

Groetsels zei

Leuk, leuk, leuk. Ook de kroon op de jurk. Ik heb nu ook een snijmachine van Brother. Heb om te oefenen alleen nog maar karton gedaan, nu nog het echte werk. Rokje is ook leuk gedaan zo

Wilma zei

Echt heel mooi !
Hou ook van blauw wit.
Groet Wilma

Hutse Pruts zei

Heel mooi en super knap hoe je dat bij de rok gedaan hebt

Gera zei

Leuk die streepjes, de rok is echt een geschikt model voor jou! Het staat je heel leuk, je hebt er zo juist veel taille in.

Anoniem zei

Dat is prima gelukt Danielle! Ik blijf het ook altijd mooi vinden blauw/wit. Het is ook altijd goed. Zowel sportief als netjes.
Groetjes, Marjolein

Mariette zei

Mooi hoor, streepjes zijn altijd goed en knap hoe je dat allemaal met een meter stof gemaakt hebt. Gezellig he, de Utrechtse markt!

Anoniem zei

Mooi!

Tjonge, hoe krijg jij uit een meter twee kledingsstukken? Mij lukt dat niet... ;-)

elsa zei

Super leuk je rokje! Jurkje van je dochter ook ontzettend leuk! Ja, streepjes blijven leuk, he!

Francien zei

Heel mooi die streepverwerking en dat effen zijpand. Het staat je goed.

Anoniem zei

Weer leuke creaties, zowel het jurkje als de rok! Leuk dat kroontje op de jurk en ook de rok de strepen precies kloppend! groet, Lucie

Mama C zei

Leuke jurk en die ruim, die staat je echt super! Ik ga het model even opschrijven.

Onder de knotwilg zei

Leuk! Zowel het jurkje met de kroon als het rokje, het staat je echt goed! En met die diagonale strepen bovenaan kleed het juist slank af!
Een vraagje: ik zie dat jij zo'n labeltje op het jurkje hebt genaaid, blijven die mooi in de was? Ik heb ze hier ook liggen maar durf ze niet goed te gebruiken omdat ik bang ben dat ze misschien afgeven of zo in de was...

Vlijtige Lies zei

Ik vind je rokje echt een toppertje! En echt jou stijltje. Heel mooi. Het jurkje is ook mooi en net even anders doordat je het gecombineerd hebt met wat bruine accentjes.

Anoniem zei

Wat staat dat rokje je mooi! Kleed echt heel netjes af! Mooi patroon. En zo'n streepjurk blijft een topper net als het patroon wat je gebruikte! Helaas wil dochterlief hier geen strepen meer!
Groetjes Deborah

Little Train zei

Wat mooi! En zó netjes gemaakt!

Anoniem zei

Erg mooi! En de rok maakt heel slank!