zaterdag 29 april 2017

jurk Knipmode mei 2017..

Oudste dochter was aan de beurt om iets uit te zoeken wat ik mocht naaien voor haar. Eigenlijk vind ik het best moeilijk worden voor haar. Vaak kan ze van te voren niet goed voorstellen hoe het word en valt het later ook wat tegen. Zo nu ook. Ze koos de zwart met groene stippeltjes uit mijn nieuwe stapel stoffen. Een dikkere rekbare stof. Ze wilde eigenlijk de harlequin jurk uit de La Maison Victor. Eigenlijk vond ik hem te simpel en had er geen goede verwachting van. Vooral niet toen ik de voorbeelden bekeek. Uiteindelijk stelde ik een patroon uit de nieuwste Knip voor, zie foto, maar dan zonder volant. Dat vond ze ok. Maar toen ik bezig was twijfelde ik of het niet te ouderlijk werd. Maar natuurlijk maakte ik hem wel af, want ik vind het wel een supermooi patroon en had ook in mijn gedachten als hij dochterlief niet bevalt, vind ik hem ook mooi voor mezelf. We hebben tegenwoordig bijna dezelfde maat (alleen mijn buik die is wat.... (vul zelf maar in, haha)) Ik heb in de jurk een blinde rits gezet, maar die was eigenlijk niet nodig, we konden er nl zo in. De mouwtjes zijn gevoerd en staan daardoor naar mijn idee iets te ver uit, ik vind ze niet zo mooi vallen, de volgende keer doe ik het mouwtje enkel en dan een biesje iets uitgerekt aanstikken en naar binnen vouwen. Ik denk dat het dan mooier valt. Zo heb ik het ook met de hals gedaan. Eigenlijk schreef het patroon een beleg voor. Dat heb ik gedaan, maar toen de jurk af was kiepte hij naar buiten. Dus dat weer losgetornd en een bies geknipt, aan de buitenkant erop gestikt en daarna naar binnen geslagen en doorgestikt met de cover. Nu valt hij goed.


Zoals je ziet is de jurk dus voor mij geworden want oudste dochter vond het toch niet bij haar passen.


En nog een kraamcadeautje voor een meisje uit de straat.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Best handig dat jullie dezelfde maat hebben! Zelf er weer een hele mooie jurk bij.

Marleen zei

Hoi Danièlle,
Wat een mooie stof zeg! De jurk staat je erg goed, kleed slank af. Ik vind de knippatronen de laatste tijd wel tegenvallen, zo is de pasvorm is niet altijd goed. Het valt vaak te wijd.
Het Harlequinpatroon heb ik vorig jaar gewonnen. Ik heb het patroon voor m'n dochter gemaakt. Ik moest de kleinste maat nog wel wat smaller maken. Maar valt verder wel leuk voor de meiden. Voor mezelf vind ik het iets minder.

Groetjes,
Marleen

Omias maaksels zei

De jurk staat jou heel goed , Danielle !
Het plaatje klopt : model en kleur....
Ik kan me voorstellen dat deze klassieke jurk iets minder geschikt was voor jouw dochter.
In een vrolijke kleurtje of een hele kleine print in een felle kleur , zou het er veel hipper uitzien.

sarina zei

Hij staat je prachtig! wel zo fijn de zelfde maat, anders heb je er niets aan als het af is, en nu wordt het toch gedragen, prachtig model ook voor jou!

Groetsels zei

Leuke jurk en leuk stofje. Staat je goed!

Crea Roosje zei

Hoi weer ff een reactie van mij,denk dat je wel weet waarom denk ik
ben nu pas weer blogjes aan het lezen...

je hebt weer een mooie jurk gemaakt vind het goed bij je staan
en kleed mooi af.
je stof doet ook veel...
groetjes esther

Onder de knotwilg zei

Jammer dat het niet voor dochterlief de jurk werd die ze in gedachten had, maar jij hebt er nu wel een heel mooi jurkje bij! Goede oplossing trouwens voor de halslijn.

Anoniem zei

Jurk staat je mooi! Mouwen zij idd wat minder. Maar met vestje staat hij prachtig! Toont slank. Misschien in een andere stof voor je dochter?!
Groetjes Deborah