vrijdag 21 april 2017

Weer een gouwe ouwe voor dochterlief...

Ik merk heel erg dat ik een aantal patronen heb die ik heel veel gebruik en door elke keer ander stofgebruik er weer heel anders uitzien. Ik vind het eigenlijk wel makkelijk, hoef ik niet elke keer nieuwe patronen uit te testen. DIt keer maakte ik weer een strokenrok (Burda 3-2013) voor de middelste dochter. Een tijd geleden vroeg ze er al om, ze had nl zo'n rokje van een zwart kantachtige stof en die was aan het verslijten. Ze wilde weer zo'n rokje en het liefst ook in het zwart omdat het overal mee te combineren is. Dit keer moest ik er wel een rits inzetten, omdat de stof niet rekte (de vorige wel) Moest nu dus even goed kijken hoe ik dat netjes deed met de flappen, maar het is gelukt! Ik vind het dan wel leuk om bij het maken van een rokje ook gelijk een shirt te maken. (shirtjes heb je nooit genoeg toch) De meiden houden wel van simpel, dus weer Its a fits 1003 gepakt en afgemaakt met een applicatie.

En kijk eens wat een mooie stofjes ik weer kocht op de markt in Hendrik Ido Ambacht. Heb helemaal zin om aan deze stapel te beginnen.

7 opmerkingen:

sarina zei

mooi setje!

Anoniem zei

Leuk stelletje! En ook een aardig stapeltje. Ik herken dat wel hoor dat je aan die stapel wilt beginnen. Eind maart ben ik naar het soffenspectakel geweest en daar ook het een en ander aan lappen gekocht. Mijn handen jeuken😀

Groetjes, Marjolein

elsa zei

Wat een leuk rokje! En wat een leuke stapel. Ik ben al jaren niet in Ambacht op de markt geweest maar ga zeker de komende week even kijken. Op woensdag toch?

Fijne zondag met elkaar.

Groeten, Elsa

Omias maaksels zei

Een geslaagd set , hoor !
Ik heb de foto iets groter bekeken omdat ik wou zien welke stof je gebruikt hebt voor het rokje.
Is dat geperforeerd nepleder ? Dit is sowieso een erg geliefd materiaal bij tieners.
Het klassiek shirtje met passende quote maakt het helemaal af !

Danielle zei

Dank je Mia, het is idd een geperforeerde nepleer. Valt mooi soepel ook en ik vind ze het leuk staan zo'n soort stof.

Anoniem zei

Is weer heel leuk/stoer geworden!Echt wat voor die leeftijd. Fijne stapel stoffen, je kunt weer vooruit! Benieuwd wat je ervan gaat maken, succes! groet Lucie.

Anoniem zei

Handig toch al die patronen! Hier gebruik ik idd ook vaak dezelfde. Mooi set, leuk ook dat geperforeerde nepleer! En wat een heerlijke stapel stof! Ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken!
Groetjes Deborah