maandag 23 oktober 2017

softshell jas, dames colshirt en jongens col trui....

 De softshelljas voor de jongste dochter bevalt zo goed, dat ik voor de jongste zoon ook een jas wilde maken van dit materiaal. Ik kocht bij Stoffenfeest de stof en ging op zoek naar een geschikt patroon. Dat vond ik nog niet zo makkelijk. Ik wilde eigenlijk niet teveel details en moeilijke dingen. Ik ben toch een beetje een snel klaar naaister. Uiteindelijk vond ik een patroon in een oudere knippie, volgens mij uit 2009. Uiteindelijk heb ik nog wel het een en ander veranderd en toegevoegd, en ben nu tevreden met het resultaat.
Foutje.... dit was zo lastig los te tornen (zat 3 keer vastgenaaid door de pipingband die ertussen zat), dat ik 2 nieuwe delen heb geknipt

jongste zoon is er ook blij mee, met de silhouette een embleem gemaakt van de initialen van zijn naam.


doorgestikte voering gebruikt.

rokje is gekocht, daar moest iets op, maar hing nog niet in de kast, dus een simpel shirt naar het patroon its af its 1003 gemaakt, col heb ik zelf erbij verzonnen

coltrui naar het patroon mini mister

alles doorgestikt met de cover

11 opmerkingen:

Thea zei

Wat een mooi jasje is dat geworden! Lijkt er wel eentje uit de winkel, zo mooi! Heel goed gelukt! Hij is er natuurlijk vreselijk trots op. Dat mag ook!!

Koop jij nog niet bij Driessen? Of kun jij naar Stoffenfeest toe en hoef je niet online te bestellen? Voor sommige stoffen is het toch fijner om het eerst te zien en te voelen. Online gaat het wel eens mis.
Als het goed is krijgen wij hier binnenkort ook weer een stoffenzaak. Volgens mij heet hij de stoffenkraam. Even afwachten wat dat gaat worden.

Leuk, je bent een snel klaar naaister, daar heb ik ook wel vaak last van!!

Groetjes Thea

Danielle zei

Thea, stoffenfeest is voor mij dichtbij, dus af en toe mag ik daar een keer real life voelen en zien. Ik koop ook veel bij Driessen, het glitterstofje uit deze post komt er ook vandaan. Ook de stoffenkraam is dichtbij voor mij. Dus keuze genoeg! Bofkont he? Hopelijk komt er voor jou ook een goede stoffenwinkel in de buurt

Danielle zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Wat een mooi jasje! Ziet er heel professioneel uit. Dat embleem vind ik ook heel leuk verzonnen. Knap hoor, ik doe het je niet na. Shirt is ook leuk geworden. Altijd handig om er zo een in de kast te hebben,
Groetjes, Marjolein

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Je hebt je best gedaan, het ziet super mooi uit. Wat een eer van je werk.
Groetjes El

Andrea zei

Wow, wat knap die jas! Ik heb er hier ook één die bijna uit z'n jaar gegroeid is. Ik heb ook al zitten twijfelen of ik er zelf één zal maken, maar ik vind het wel een klusje om tegen op te zien. Je trui is ook heel mooi gelukt. Gaaf joh!!

Crea Roosje zei

Prachtig zo'n stoere soft gel jas!
Jij bent wel een snelle naaister,maar je maakt echt
geen hele sinmpele dingen hoor,vind die trui ook zo gaaf
en dat setje voor je dochter ook.
groetjes Esther

AH V zei

Dat heb je allemaal weer ontzettend mooi gemaakt!

Anja zei

Super mooi geworden Daan!!

Elizabeth zei

wat een mooie kleding maak je toch . Je bent echt goed hierin... Je kinderen zullen trots zijn op hun mooie kleren en op hun mama.

Unknown zei

Een leuke nieuwe jurk! https://www.emeralbeautylife.nl