woensdag 3 januari 2018

Colshirts en pyama's...

En dan zitten we alweer 3 dagen in het nieuwe jaar! Ik wil jullie allereerst het allerbeste toewensen voor komende jaar... Fijn dat jullie mijn blogposten afgelopen jaar nog wilde lezen en hartelijk dank voor de reakties hierop . Regelmatig krijg ik ook reakties via de mail , vind dat altijd leuk en gezellig. Komend jaar is het mijn bedoeling om lekker door te bloggen. Niet meer zo frequent als wat geweest is, maar ik doe mijn best!

En dan weer wat nieuwe maaksels om te laten zien. Allereerst 2 colshirts die ik voor de middelste dochter maakte, ze vroeg om langemouwen shirts die dik genoeg waren om zonder jasje of vestje te dragen. (ze droeg nog vaak een korte mouwen shirt met een vestje eroverheen) Ik pakte een patroon uit de My Image winter 2016-2017. Een shirt , bij de hals gerimpeld, met een col. De mouwen pakte ik van een ander patroon, omdat we de mouwen van dit patroon te wijd vonden. Ik had in mijn voorraad nog een mooi wolachtig stofje liggen in het blauw-grijs. Die werd goedgekeurd. Zo'n shirt zit zo in elkaar en nadat bleek dat hij goed zat, maakte ik er nog 1 in een wat dikkere donkergroene tricot. Als extraatje voegde ik trompetmouwen toe, hiervoor gebruikte ik een patroondeel uit 1 van de nieuwere Knipmodes. Ook deze staat ze erg goed.En daarna nog 2 pyama's gemaakt voor de jongste zoon. De eerste is goedgekeurd, de 2de niet, ik leg hem toch maar in zijn kast, hopelijk pakt hij hem toch in keer.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Daniëlle,
De allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. Je hebt weer leuke naaiwerken gemaakt. Wat zal er mis zijn met de tweede pyjama? Ik vind hem heel erg leuk. Misschien verandert hij nog wel van gedachten.
Groetjes, Marjolein

AH V zei

Leuk! Ik moet ook nodig pyjama's maken maar op de een of andere manier vind ik er geen tijd voor.
Ook de shirts zijn leuk.

Andrea zei

Jullie ook een goed Nieuwjaar toegewenst! Leuke truitje heb je gemaakt! Van die leger stof heb ik ook net een trui gemaakt!

Lucie zei

Wat een leuke colshirts! Vooral die groene is erg leuk met die mouwen. Mooie pyama's ook, die tweede is toch ook prima? Soms hebben ze van die aparte ideeen en later vinden ze hem ook weer best zo gaat dat. groet, Lucie

Crea Roosje zei

leuke cols gemaakt,en met die mouwen echt gaaf!
Die pyama's zijn ook erg leuk ja zo heeft iedereen zijn eigen smaak he?
Nou mijn zoon doet gewoon geen pyama meer aan zijn grote broers doen het ook niet....
groetjes en ook het beste voor het nieuwe jaar! groetjes Esther

Sjoukje zei

Hey Danielle .
Wederkerig een goed Nieuwjaar gewenst .
Wat zijn ze weer mooi gemaakt de colshirts prachtig ,en de warme pyama,s mooi hoor,
Gezellig dat je door blijft bloggen ,

Warme groet Sjoukje

Mariette zei

Je bent het nieuwe jaar goed begonnen! Fijn dat je blijft bloggen, ik bekijk je creaties altijd graag.

Onder de knotwilg zei

Hoi Daniëlle,

Ook voor jullie de beste wensen voor het nieuwe jaar! Je bent al weer flink productief geweest! Leuk, die shirts, zeker die mouw ook! En die pyjama: die zal vast opeens wel gedragen worden omdat hij 'toch wel' mooi is ;-)

Vlijtige Lies zei

Mooie shirts voor je dochter! En de pyjama's zien er mooi uit maar zullen vooral heerlijk dragen. Hopelijk pakt hij de tweede keus ook een keer uit de kast. Groet en succes met bloggen!

Mama C zei

Zo, jij bent het jaar goed gestart! Leuke shirts heb je gemaakt en de pyama 's zullen uiteindelijk vast allebei graag gedragen worden.