zaterdag 3 maart 2018

Jurk uit Knippie 3-2017 en een trui (Semper)...

Zo weer eens wat op de foto gezet... Ik maakte pas weer een nieuw item voor de zomercollectie van jongste dochter. Van spijkertricot, past overal bij, dus hopelijk gaat ze het ook veel dragen. De jurk komt uit de Knippie 3-2017 en word aangeduid als een tuniek. Ik heb hem 5 cm verlengd en is nu goed als jurk te dragen. De achterkant is langer als de voorkant wat je tegenwoordig veel ziet. Tussen de figuurnaden uit zijn volants gestikt. Zelf heb ik mouwtjes toegevoegd (volgens patroon was het mouwloos) Bij de eerste pas zag ik dat ik de jurk veel te wijd vond, dus heb een tunnel toegevoegd, zodat ik het wat aan kan trekken en nu is het veel beter!

Voor de jongste zoon maakte ik een trui op verzoek, hij is volgende week jarig en wilde graag een trui die mama heeft gemaakt. Leuk dat hij het zo aangeeft, hij is nl best kritisch met zijn kledingkeuze. Hij koos zelf een stofje uit. Wat een leuke jongensstofjes heb je tegenwoordig! Ik gebruikte het patroon Semper van Sofilantjes. Een mooi patroon met veel mogelijkheden. De trui valt nu nog erg ruim, maar dat is niet erg, ik zou het fijn vinden als hij hem de volgende winter ook nog kan dragen.


En nog een serie onderbroekjes gemaakt van een stofje waarvan ik niet wist wat ik ermee moest.... Ze zitten heerlijk volgens de jongste dochter, meestal halen ze de kast niet... Het patroon komt uit de Ottobre

En nu druk bezig met voorbereiden voor de naaidag van volgende week! Ik heb er zin in!

6 opmerkingen:

corina zei

Mooie creaties hoor en inderdaad komen er steeds meer leuke jongens stoffen. Het leuke van de slips is dat je daar mooi restjes tricot voor kan gebruiken.
Fijn dat ze de kast niet halen is een mooi compliment.

Sjoukje zei

Mooie jurk en stof voor je dochter leuk met die volants en aangepast met tunnel goed bedacht ik vind t leuk staan .
t ja en als zoon lief voor zn verjaardag aan zn mams een trui vraagd zeg dan eens nee ziet er mooi uit en echt stof voor stoere jongens,en wat op de groei gemaakt handig heb je er hopenlijk wat langer plezier van .
Sucses met vb van de naaidag ,dat stofje op je blog wat er geknipt ligt dat beloofd wat we gaan t vast zien op de naaidag .
Ik heb er zin in ,voor korgen al vast gefeliciteerd met Jelle Zn verjaardag fijne dag en tot donderdag .
Groets van Sjoukje

Andrea zei

Lekker bezig geweest joh!! Leuke dingen gemaakt 👌 ik heb ook al veel zin in donderdag!

Anoniem zei

Je hebt weer leuke dingen gemaakt Daniëlle. Ik vind de trui ook heel origineel. Zo zie je maar dat je voor jongens ook leuk kunt naaien. Al blijf ik dat zelf wel lastiger vinden dan voor meisjes.
Succes nog even met de voorbereidingen voor donderdag. Ik kijk er in ieder geval weer erg naar uit.
Groetjes, Marjolein

Crea Roosje zei

Leuk verzonnen zo die jurk,en die trui is ook echt stoer.
leuk dat hij dat vraagt he?
Dat stofje voor naaidag heb ik in het roze...hoop bij gezondheid ook te komen pfft nu ziekachtig...
groetjes Esther

Linda zei

Ik ben benieuwd hoe jullie het hebben vandaag op de naaidag. Vast weer gezellig, ik hoorde over de vorige keer leuke berichten. Ik hoop een volgende keer toch ook eens aan te sluiten als dat kan ;) Mooie dingen maakte je, vooral de trui van je zoon!