vrijdag 19 november 2010

Een deftig blousje voor Jelle

Wat onze kinderen bijna dagelijks aanhebben zijn blousjes en polos. Polos heb ik me een tijdje geleden al aan gewaagd, maar blousjes bleef ik voor me uitschuiven. Ik heb het ooit wel eens gedaan, maar echt goed gelukt was het nooit. Dus daar ben ik dan van de week maar eens mee begonnen. Het werd een blousje voor Jelle. Ik had bij de stoffenkraam een mooi geruit stofje gekocht voor 2,50 de meter. Maar sjonge jonge dat viel nog vies tegen. De bovenpasjes wil ik schuin van stof knippen. Hierbij had ik niet goed op de ruiten gelet. De 2de keer was het goed. Het volgende wat na heel veel keer opnieuw doen uiteindelijk goed zat waren de sluitbiezen. De stof trok elke keer scheef. Als laatste vond ik de manchetten een probleem. Die heb ik ook na een 1ste poging weer opnieuw geknipt. Ik had verwacht dat je een soort overslagje moest maken om het manchtet met een knoopsgat en knoop te kunnen sluiten, maar dat kon ik niet uit de beschrijving opmaken (knippie oktober '10) Dus nu zit het een beetje raar. Voor dit blousje vind ik het na alle gedane moeite ok. Bij een volgende hoop ik dat het dan beter klopt. Ik heb maat 80 gemaakt dus Jelle kan er nog even ingroeien.

6 opmerkingen:

Cindy zei

Wouw wat een super leuk blousje is dit geworden! Ik heb me er ook nog niet aan gewaagd..... Zie er tegenop en weet ook niet echt een leuk stofje te vinden.
Maar ik ben wel jaloers op jouw hoor als ik dit mooie blousje zie! Ik ga me er toch ook maar eens in verdiepen, als ik mijn andere projectjes af heb!
Groetjes Cindy

d'Boederie zei

Ik maak nooit een blouse..dus geen ervaring ermee.Maar het lijkt me echt een klus!!En het ziet er prachtig uit hoor!!Zo netjes.Complimenten!Leuke applictie op het voorzakje.

Collie-Collie zei

Ik vind het een mooi blousjes geworden. En zeker voor een eerste, is het mooi gemaakt! Ik vind het altijd zo leuk ruitjes recht en schuin geknipt bij elkaar. Het was een projectje met heel wat hobbels. Maar ik vind wel dat jongenskleding veel technischer naaien is, dan voor meisjes. Ik heb voor Ramon vroeger ook veel genaaid, en in het begin zat ik ook dingen voor me uit te schuiven en uiteindelijk lukte het steeds beter en mooier. De volgende keer zal dit blousje stukken makkelijker gaan!

Groetjs, Collie

Marlie zei

sjiek is ie hoor! erg mooi gelukt.
waar is dat ene sokje gebleven, hihi?

groetjes Marlie

Mama en zo zei

Ik vind het hoe dan ook een mooi blousje geworden! Ik blijf hier ook voor me uit schuiven ;-)
Enne...Ik denk dat je nog even op sokkenjacht moet :-)

janneke zei

Ik vind het knap van je! Het ziet er erg netjes uit.
blousjes zal ik denk ik niet snel maken,ik durf het niet goed,zie dan veel beren op de weg.
Groetjes Janneke