vrijdag 26 november 2010

Een rok met overslag voor mijzelf.Nou heb ik daar zo tegenop gezien.......... Vorige week had ik mezelf voorgenomen om wat voor mezelf te maken. Mijn kledingkast is nl. niet zo rijk gevuld als die van de kinderen.  De drie rokken die ik de afgelopen maanden op mijn blog heb gezet was ik uiteindelijk maar matig tevreden mee. Later kom je er dan pas achter wat er aan hapert. 2 ervan draag ik nog wel maar wel met in mijn achterhoofd de foutjes die erin zitten. Dit hield mij echt tegen om nog iets te maken. Maar ja toch met volle moed weer begonnen. Ik heb voor de rok met overslag gekozen uit de Knip juni 2008. Ik had een mooie donkerblauwe memorystof ervoor. Ik had wel een aantal dingen in mijn hoofd die ik anders wilde. Daar ben ik heel de week over aan het denken geweest hoe ik alles het beste kon gaan doen. Overtekenen en knippen had ik toen al gedaan. Maar de rok wilde ik korter hebben, dus vroeg ik me af hoe ik de overslag in de juiste verhouding korter ging maken. Ook wilde ik de rok helemaal voeren, zodat ik nergens zoompjes hoefde te maken en ik een beetje het balloneffect in de overslag zou krijgen. En de split in de zijnaad wilde ik niet, maar die is makkelijk weg te laten natuurlijk. Vanmiddag maar de koe bij de horens gepakt en gaan naaien. En zie hier het resultaat (Peter heeft mij eens even netjes op de foto gezet) : Ik ben meer dan tevreden en het is echt de rok geworden die ik voor ogen had.

7 opmerkingen:

d'Boederie zei

Hij is echt heel goed gelukt volgens mij!!Helemaal aangepast aan jou wensen!!Erg mooi!

Klavertje Kleding zei

Prachtige rok geworden! Het staat je heel goed.

groetjes Nel

Elise zei

Altijd fijn als je tevreden bent. Dat geeft weer moed voor een volgende keer! De rok staat je goed!

Collie-Collie zei

Hij is schitterend geworden. Hij zit perfect, goede lengte, ideale kleur kan je lekker veel combineren. En hij staat je prachtig!!! Dit geeft wel weer moed voor een volgend rokje!!!

Fijn weekend.
Groetjes, Collie

Crea Annemieke zei

Hoi Daniƫlle,

Wat leuk jou met foto en al te zien!
Ik vind het een heel leuk setje zo. Mooi gestyled. Eigenlijk zou het zo van College Style kunnen komen!
Een fijne zondag toegewenst en tot horens maar weer,
daaaaag A n n e m i e k e

Cindy zei

Knap hoor dat je dat voor jezelf maakt! Hij is erg leuk geworden! En de kleur en stofkeuze vind ik ook helemaal leuk!
Groetjes Cindy

Sabine zei

Wat staat hij je leuk!!! Heel erg mooi hoor, hoewel ik niet echt gezien heb wat er "hapert" aan je andere exemplaren :-)

groetjes,
Sabine