zaterdag 6 november 2010

Turbo aangekomen! :5 overslagvestjes +2 ballonrokjes.

Deze week was bij mij echt de turbo aangekomen! het overslagvestje +ballonrokje van vorige week vond ik zo geslaagd dat ik daarmee van de week mee ben verder gegaan. Ik had nog dikke fuchsiakleurig tricot met een zachte binnenkant liggen en een mooie donkerblauwe tricot. Eerst heb ik drie fuchsia Klein-Olandjes gemaakt, (voor Anne-Marit was het als vervanging voor het vestje Roos 4004 die ik van te dun tricot had gemaakt, die bleef maar aan het krullen) Daarna ben ik met de donkerblauwe aan de gang gegaan. Ik moest wel even verzinnen wat ik daar onder wilde doen. Voor de zomer vind ik donkerblauw erg leuk op wit, maar dat zullen we voor de winter maar niet doen. Ik had nog een hele mooie stevig grijze memory liggen van wel 2,50 de meter! Eigenlijk voor mijzelf bedoeld, maar nu voor de meiden dus ballonrokken van gemaakt. Ik heb het patroon ABC77 gebruikt. Alleen wel wat aangepast. Desbetreffende rok heeft nl. 4 banen voor en 4 banen achter. Dus ik heb de papieren deeltjes aan elkaar geplakt. Toen leek hij mij nog niet wijd genoeg voor een ballonrok, dus nog een extra deeltje eraan vast geplakt. Ook vergiste ik me weer eens in de maten bij ABC. Ik was uitgegaan van 140 en 152. Maar uiteindelijk is het 128 en 140 geworden!
Bij de fotos zie je ook Anne-Marit bij mij op tafel waar ik aan het naaien ben. Dat is het liefste wat ze doet als ik aan het naaien ben: rommelen in mijn naaidoos. Ook nog een foto met Anne-Marit buiten met mijn schoenen. Dat doet ze dus de rest van de dag: Met te grote schoenen lopen en ze kan het nog goed ook. Maar ja oefening baart kunst natuurlijk en dat is echt te zien bij haar.

8 opmerkingen:

Mirella zei

wauw wat mooi weer !! en wat een turbo !!
Het staat ze ook super !!

d'Boederie zei

Nou je bent zeker erg actief geweest zeg!!!Ik heb nooit zin om een paar keer hetzelfde patroon te maken..dus petje af!!Voor al het moois.

Diana zei

Wat een heerlijke foto's van je meiden! Leuke vestjes en rokken heerlijk om eindeloos te combineren. Groetjes Diana

Elise zei

Wat een productie! Leuk allemaal! Lijkt me ook een ideaal patroon de Klein Oland.

Judith zei

Wat veel zeg! Maar allemaal even prachtig.
Je dametjes zien er prachtig uit.

Groetjes Judith

Collie-Collie zei

Jij had zeker de superturbo aan!! Alles is zo mooi geworden!! Ik ben dol op overslagvestjes (ook voor mezelf hoor!!). En die kleine boef op tafel tussen alle naaispulletjes is een bekend gezicht. Ook met te grote schoenen/laarzen aan, dat doet onze 7-jarig nog steeds heel graag!! Hahaha...

Groetjes, Collie

Mariette zei

Superleuk allemaal!

Crea Annemieke zei

Hoe krijg je het allemaal voor elkaar in één week. handige naaister hoor met hele mooie resultaten.En kinderen kunnen met de vreemdste dingen lang spelen, dat vind ik altijd zo wonderlijk.
Daaaag Annemieke